Het Pavel Koelizjnikov-topic

Discussie in 'Lange baan' gestart door G1ant, 21 nov 2014.

  1. proeme

    proeme Well-Known Member

    ah, that would be nice

    en nu weer ontopic
  2. stijnsportgek

    stijnsportgek Well-Known Member

    Ik ben fan van Kulizhnikov, ten eerste omdat hij zo ongelofelijk goed presteert en voor sensatie zorgt. Ik denk dat hij in Calgary of Salt Lake City heel dichtbij het WR van Wotherspoon kan komen en op de 1000 meter zeker in de 1.06 kan rijden. Als hij dit niveau vast houdt, dan is dit de nieuwe wereldkampioen sprint. Hoe goed gaat hij worden? Gelukkig weten we dat niet, anders hoeven we hem ook niet meer te volgen. De 1500 meters zou ik gedurende het seizoen alleen maar gebruiken, om kwalificatie af te dwingen voor de grote toernooien. Op het WK en over vier jaar de OS zou ik als ik hem was, wel serieus werk gaan maken van de 1500. Op een goede dag, kan hij ook op de koningsafstand wereldkampioen worden. Zijn dopingverleden interesseert mij niet, sterker nog ik vind het wel leuk. Hij is de slechterik in de schaatswereld en dat wekt mijn sympathie. Zoals ik in het wielrennen een zwak had voor renners als de Cobra (Ricco), vind ik een kalashnikov met een dopingverleden ook wel wat hebben.
  3. Tsuki

    Tsuki Active Member

    We kunnen ook al bijna een poll voor deze schaatser opstarten:

    (Om de forummers niet bij voorbaat al te beïnvloeden heb ik de namen van de bedenkers er niet bij genoteerd.)

    Aanvullingen zijn welkom!
  4. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Paf Paf Kalasjnikov is een vrij logische combinatie van twee van de opties die ook nog eens intern een soort grimmige bonus oplevert.
  5. proeme

    proeme Well-Known Member

    bij PK moest ik eerste denken aan Pekka Koskela en daarna pas aan Pavel Koelizjnikov. Wat Leemozovski met zijn bespiegelingen van wedstrijden in Inzell wel niet voor elkaar krijgt... :)
  6. heyakeessie

    heyakeessie New Member

    Bij Kulizhnikov krijg ik het gevoel "oude tijden"...en dus ook de zeer grote twijfels bij plots doorbrekende namen eindigen op -ov. Dat was vroeger nog verhuld maar het dopingverleden van deze man is bekend. Niet echt goed voor het schaatsen...nu zal iedereen zeggen "zie je wel ook in t schaatsen". Als in hetzelfde weekend ook nog een veterane van 42 met een verdachte reputatie wint doet me dat niet echt plezier... en wat te denken va Murashov? Had iemand daar voor Obihiro ooit van gehoord?
  7. LeeMoZovski

    LeeMoZovski Well-Known Member

    Wel interessant hoe heyakeessie en stijnsportgek hier zo ongeveer beide uiteinden van het Kulizhnikov spectrum vertegenwoordigen.

    Maar nu even over Murashov.
    Komt die uit het niets?

    En hebben we deze discussie ook al niet gevoerd toen Yuskov eindelijk doorbrak?
    Okee, die was eruit vanwege het roken van wat marihuana, maar toch.

    Toen Yuskov doorbrak en er her en der meteen de 'nodige' twijfels verrezen, vond ik het nodig om aan te tonen dat hij niet uit het niets kwam.
    En dus behandel ik nu Ruslan Murashov:

    Die rijdt nu 35.2 en 35.3. Is dat zo ontzettend veel harder dan voorheen?
    Even kijken.

    Gewoon een overzicht van zijn beste seizoentijden:

    2009: 38.93 (16 jaar)
    2010: 38.12 (17 jaar)
    2011: 36.99 (18 jaar)
    2012: 36.21 (net geen 19 jaar)
    2013: 35.61 (20 jaar)
    2014: 35.09 (21 jaar)

    Nou, dat lijkt verdacht veel op een tamelijk natuurlijke ontwikkeling. Wat ook meespeelt, is dat deze jongen weinig heeft meegereden in het Junioren Circuit. En vooral dat ie vorig seizoen al netjes 4e werd bij de Russische WB kwalificatie wedstrijden, maar toen ten faveure van Lobkov en Koval toch thuis gelaten werd in Rusland. En dus staat hij daar nu. Zomaar ineens.

    Ik denk dat hij gewoon in het kielzog van Kulizhnikov mee omhoog komt. Dat zie je wel vaker. Kevin Overland, Mike Ireland, Jeremy Wotherspoon en Pat en Sylvain Bouchard kwamen ook ongeveer samen bovendrijven. Net als Jan Bos, Erben Wennemars en ook Jakko-Jan Leeuwangh. Kyu-Hyuk Lee groeide op in de schaduw van Yoon-Man Kim en Seung-Yeol Jeagal, daarna moest hij het met alleen Jae-Bong Choi doen, maar toen Jun Moon goed ging sprinten en Kang-Seok Lee als een pijl omhoog schoot, werd Pipo pas echt een kampioen. En zo lijkt dat nu te gaan in Rusland. Murashov maakt gewoon deel uit van een groep talentvolle mannen die mekaar iedere training sterker maken.

    Kijk ook eens naar Nao Kodaira. Die laat dacht ik wel zien hoe belangrijk het kan zijn om in een sterke ploeg te zitten.
    Daar zit wellicht ook de flinke voorsprong die Nederland laten we zeggen sinds Nagano heeft genomen. Commerciële ploegen. Breed en sterk. 1 + 1 = 3.

    Misschien kan Kulizhnikov niet alleen zichzelf volledig op de kaart zetten, maar een heel schaatsland.
  8. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Het allereerste bericht uit januari 2010 op dit forum over hem.
    LeeMoZovski, ZeeKoei, Eagle en 5 anderen vinden dit leuk.
  9. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Leuk gevonden en heel toepasselijk hier! Hij leek toen dus met zijn 1000 en 1500-meter meer middenafstand-talent te hebben, maar Pavel is nu dus meer richting de 500 en 1000 gegaan. Als je dan ziet hoe hij de snelste eerste 100 meter heeft en weet hoe hard hij kan schaatsen en dat hij ook nog talent heeft voor het duurvermogen, dan hebben we hier te maken met een ongelooflijk fenomeen.
  10. jaap

    jaap Active Member

    Het is prachtig om naar te kijken deze Koelizjnikov, kunnen de Mulder-Boys dit wel verslaan?
    Maar ik blijf toch zitten met het gevoel van: Is dit wel eerlijk? Russen zijn wel erg vaak onbetrouwbaar.
    Wordt spannend in Berlijn.
  11. Mey

    Mey Well-Known Member

    En met dat gevoel blijf je nooit zitten bij de Mulder-boys? Hun ontwikkeling is in dit opzicht een stuk opmerkelijker. Deze jongen reed als 15-jarige al zeer sterke tijden. Gewoon een wondertalent die eens per decennium opstaat.

    (dat wil niet zeggen dat ik de Mulder-boys verdenk, ik vind alleen dit soort redeneringen nogal krom)
    stijnsportgek, ZeeKoei en IKE vinden dit leuk.
  12. G1ant

    G1ant Well-Known Member

    Ben het op zich met je eens, Mey. Vergelijking met de niet zo talentvolle Mulder-boys is ook goed gekozen. Hoewel ik die zelf ook blind vertrouw, moet ik bekennen.

    Het is een verschijnsel dat overal plaats heeft. Echt niet alleen in Nederland. Dat je je eigen landgenoten meer vertrouwd dan anderen. We kijken door een roze bril naar onszelf. (Ook naar onze tradities).

    Wel met de kanttekeningen dat
    a) Rusland gewoon een doping-rijke geschiedenis heeft
    b) De gesloten houding van de Russen niet meehelpt
    c) Hij, wat het ook was, eerder betrapt is geweest

    Ik weet zeker dat als Koeli dezelfde tijden zou rijden, maar een Canadees was geweest die nooit was betrapt op doping, hij met open armen zou zijn ontvangen en niemand hier verdenkingen zou hebben.
  13. LeeMoZovski

    LeeMoZovski Well-Known Member

    Heerlijk !! Die opgesnorde quote van vergeer van bijna 5 jaar geleden. Beter kun je niet aantonen dat Kulizhnikov allesbehalve uit het niets komt. En dat hij gewoon bulkt van het talent.

    Koeli !!!
    Zeg dat nou niet. Dan denk ik meteen aan Yevgeni Koelikov. Nog zo'n stevige sprint naam uit her roemruchte verleden.
    Olympisch Kampioen 500 meter in 1976. Vier jaar later nog eens zilver achter Eric Heiden. En ....
    Als ik mij niet vergis de eerste man onder de 38 EN 37 seconden met respectievelijk 37.99 (15 maart 1975) en 36.91 (28 maart 1981).

    Misschien wordt Pavel wel de eerste man onder de 34 seconden...

    Ik ben alvast RAZEND benieuwd wat hij op het toch behoorlijk snelle ijs van Berlijn gaat neerleggen.
    Sang-Hwa Lee snelde er vorig seizoen al naar 37.36. Dus ik denk dat de 34.70 van Kato er wel aangaat. Misschien zelfs wel flink.
  14. Monique

    Monique Well-Known Member

    Het is toch wel een beetje logisch dat we mensen die al een keer betrapt zijn geweest met iets meer argwaan bekijken dan mensen die nooit betrapt zijn. Maar ik geef Koeli het voordeel van de twijfel, ook omdat het middel waarop hij betrapt is nou niet erg prestatiebevorderend lijkt.
  15. LeeMoZovski

    LeeMoZovski Well-Known Member

    Koeli!

    Kijk toch eens!
    Het lijkt erop dat we er naast de eerder genoemde Kalasjnikov, Paf Paf Pavel, PK (eventueel met een getal erachter, ik zou voor PK94 gaan) en Paf Paf Kalasjnikov er een nieuwe bijnaam bij hebben. Bijna een soort koosnaampje zelfs. Koeli! Klinkt als Bouli! Die schattige sneeuwpop:)



    Zeg nou zelf. Die Bouli is zo braaf als het maar zijn kan.;)
  16. Elina

    Elina Well-Known Member

    Bouli Bouli, ik heb niet op play gedrukt maar het liedje zit nu al in mijn hoofd. Bedankt @LeeMoZovski :p
    Svenfan1 en LeeMoZovski vinden dit leuk.
  17. LeeMoZovski

    LeeMoZovski Well-Known Member

    Gewoon drukken. Het zou zo mooi zijn als we van Koeli net zo blij kunnen worden als van Bouli.
    Dat dopingverhaal(tje?) is er, maar zolang hij niet nog een keer verkouden raakt, lijkt het mij beter om van 's mans geweldige sprintwerk te genieten.
    Het is toch prachtig dat onze Gouden, Zilveren en Bronzen Sotsji driespan het plots met dit enorme talent aan de stok krijgt?
    Dat gaat eventuele overwinningen alleen nog maar meer cachet geven.
    Laatst bewerkt: 25 nov 2014
    Jeronimo1 vindt dit leuk.
  18. Elina

    Elina Well-Known Member

    Ik kan niet wachten tot Berlijn. In de binnenbaan Bouli Bouli. Met z'n warme hart.
    ZeeKoei en LeeMoZovski vinden dit leuk.
  19. GlobeskaterIJshaas

    GlobeskaterIJshaas Active Member

    haha die hele bouli kende ik nog niet, maar een nieuw sprinttalent is altijd mooi. Ik denk dat als hij blijft winnen, hij genoeg gecontroleerd gaat worden op doping dus wat dat betreft maak ik mij niet zo'n zorgen... Ik ben benieuwd wat hij kan en wat voor tijden hij nog gaat neerzetten.
  20. kritischkijker24

    kritischkijker24 Well-Known Member

    leuk dat er opeens zo n Rus opduikt maar hij heeft natuurlijk wel totaal verkeerd gepiekt.
    Het had vorig jaar moeten gebeuren, met de Spelen in eigen land!

    In een na olympisch seizoen pieken, stelt niet zoveel voor

    Dat geldt ook voor een Kjeld die nu opeens weer de sterren vd hemel rijdt,
    maar als het er écht toe doet altijd niet thuis geeft

Deel Deze Pagina