Volgend seizoen: Jong Oranje/ Opleidingsploeg Langebaan

Discussie in 'Lange baan' gestart door Lisan, 1 mrt 2006.

  1. DH*****

    DH***** New Member

    jong oranje

    berden erin
  2. Lisan

    Lisan Well-Known Member Medewerker

    Re: jong oranje

    Dat vind ik een stom argument. Alsof Jan Smeekens veel verder kwam dan de 500 toen hij werd geselecteerd voor Jong Oranje. Die jongen is een rasechte 500 meter rijder.Ik vind dat je zulke jongens moet selecteren,want zulke rassprinters zijn tegenwoordig dunbezaaid. In de internationale top kan bijna niemand met de 500 meter echt goed meekomen,zeer zeldzaam ik denk dat een Smeekens en een Hospes dat later wel kunnen als ze zich zo blijven ontwikkelen.
  3. DH*****

    DH***** New Member

    jong oranje

    maar jan smeekens reed toen al een veel snellere 500 dan de nr 2. smeekens stak er met kop en schouders bovenuit op de 500 m
    maar jesper rijd maar 2 tiende harder en dat is niet heel veel. dan zou schipper net zo goed die ene ras 500 meter rijder kunnen worden waar jij het over hebt.
  4. tumba

    tumba New Member

    idd ja, jesper levert wel rap in op de concurrentie. Hij reed als C volgens mij al een 38er..
  5. Lisan

    Lisan Well-Known Member Medewerker

    Ik heb hem even nagezocht.

    13-03-2004 HV 500 38.76 Viking Race 2004
    12-03-2004 HV 500 38.83 Viking Race 2004


    Volgens mij reed hij in dit weekend zijn eerste 38-ers. Hij was toen HC2
  6. tumba

    tumba New Member

    had ik toch gelijk, in 2 jaar een seconde is niet echt super veel....
  7. Lincity

    Lincity New Member

    maar dan zou je Alidus Plinsinga er ook in moeten doen...
    hij is zelfs zo erg een sprinter dat ie het allround kampioenschap niet eens haalt, en wel het podium zou halen op de 500meter...
  8. leeuwtje

    leeuwtje New Member

    Ja maar alidus rijdt mischien 38 op een goede dag.. met 2 03 ertegenover.. Terwijl Jesper Hospes wel 1 58 heeft gereden. Alidus is zelfs op de 500 matig tegenwoordig. Een Guus Baan als extreme allrounder rijdt regelmatig dezelfde tijd op de 500 (met 4 09 ertegenover) 8) . Dan kan tumba nog beter in Jong oranje als je sprinters zoekt.. :wink:

    Ik reed in een wedstrijd met jesper hospes van de week, zeer indrukwekkend. Ik stond achter hem in het kwartet op de 100 en 500 meter.. ik had de schrik er wel in toen hij zijn kunsten liet zien :? (10.1 :shock: ) En weer een goede 37-er volgens mij..
  9. Lincity

    Lincity New Member

    JO

    Als er iemand niet allround is, dan is het Guus Baan wel.
    4.09 op h'veen is niet echt indrukwekkend... Op een 'open' baan kan je dan wel op 4.20 rekenen...
    Ook heeft hij nog nooit onder de 2.00 gereden, dus eigenlijk is het gewoon een sprinter, of een luie allrounder.
    Ik denk toch dat je het bij de al genoemde namen moet zoeken voor volgend jaar.
    Vergeet ook Joost Kool niet, die won de landenwedstrijd begin dit jaar. Hij is de enige dit jaar die Berden de Vries in een tournooi verslagen heeft.
    Vandaag reed hij 7.00, een nette tijd voor een 17-jarige..
  10. G1ant

    G1ant Well-Known Member

    Re: JO

    Dat klinkt wel een beetje hard. Dat je zelf onder de 4 minuten hebt gereden wil niet meteen zeggen dat 4.09 niet voorstelt.

    En sinds wanneer moet je Heerenveen tijden terugrekenen naar open baan tijden. Beetje vreemde manier om iemands prestaties naar beneden te halen. Zo lust ik er nog wel wat. "1:42 op SLC van Hedrick is niet zo indrukwekkend. Op een natuurijsbaan met windkracht 12 rijdt je niet onder de twee minuten.'

    En de enige reden waarom Guus niet onder de 2.00 heeft gereden is dat hij dit jaar geen 1500 op snel ijs heeft gereden. Hij heeft in Heerenveen minstens 1.57 in de benen. En dan ben je met 38.6 en 4.09 als andere PR's toch echt wel keurig allround. Niet goed genoeg voor Jong Oranje, maar dat zei leeuwtje ook niet.
  11. DH*****

    DH***** New Member

    jo

    ik heb even gekeken naar de 1500 meter van guus baan.
    maar nijmegen is wel een snelle baan.
  12. G1ant

    G1ant Well-Known Member

    Re: jo

    Halló! Zie je de datum staan achter de eerste tijd! Toen hadden de meest rijders de schaatsen nog maar net uit het vet. Er zit iemand op dit prikbord die bij die Dutch Classics nog iets langzamer dan Guus was, en die later in het seizoen 1:53 reed.

    En in Groningen zijn de omstandigheden gewoon heel wisselend. Daar zit zeker 5 seconde verschil op de 1500 tussen goede en slechte omstandigheden. Op de NK bijvoorbeeld reden ook maar weinig mensen een PR.
  13. DH*****

    DH***** New Member

    jo

    maar weet zeker dat guus veel meer 1500m heeft gereden..
  14. Reitse

    Reitse Active Member Medewerker

    Ff denken... 4 december, ik geloof dat het toen niet echt heel erg warm was... en beetje koud buiten is donders koud in de hal! Het slaat je dan serieus snel op de longen, zeker als je daar wat gevoelig voor bent. Er werden die avond wel redelijk wat PR's gereden maar met hoeveel kan ik niet meer zien.
  15. DH*****

    DH***** New Member

    wat wil je hier mee zeggen?
  16. Reitse

    Reitse Active Member Medewerker

    Dat je een tijd gereden in Groningen niet als absoluut uitgangspunt moet nemen. De baan koelt hard af, zit je laat in de avond nog met een rit dan kan je tijd daardoor redelijk beïnvloed worden. Groningen is op haar best zo rond een uur of 4 in de middag, dan heeft de zon er een tijdje opgestaan waardoor de luchttemperatuur prettig is en het ijs net hard genoeg om goed te glijden en veel grip te bieden.
  17. G1ant

    G1ant Well-Known Member

    We hadden het over de 1500 meters van Guus Baan, waar jullie over begonnen. Maar nogmaals: het is een onzinnige discussie, want niemand heeft ooit gezegd dat Guus in JO moet.

    De vraag was alleen: Wanneer ben je allrounder. Ik vind dat als B-junior een normale verhouding is.

    1500= 3 x 500
    3000= 2 x 1500 + 10 a 12 sec

    De 1500 is voor sommige B's, waaronder misschien ook Baan, een moeilijke afstand omdat ze gewoon nog niet sterk genoeg zijn. Maar in de huidige generatie B's zitten gewoon ontzettend veel mensen die abnormaal hard rijden op 1500 en 3000, afstanden die sommigen pas later leren rijen. ZIjn die jongens (De Vries, Van Klooster, Rotteveel, Bloetjes etc.) allrounders die gewoon een paar jaar voor liggen op anderen, of zijn dat stayers in wording.

    Ach het is ook niet zo belangrijk, we horen allemaal vanzelf wel wie er in JO komen. En in JO kunnen er mensen heel erg tegenvallen, en buiten JO kunnen er genoeg mensen doorbreken.
  18. DH*****

    DH***** New Member

    JO

    daar heb je gelijk in
  19. Jens

    Jens New Member

    Waarom ben je dan al 4 pagina's lang aan het discussieren over wie er in JO moet? Ik vind dat je je keuteltje nu niet meer kan terugtrekken.

    Verder snap ik niet dat jullie het hebben over iemand die nog nooit onder de 2 minuten heeft gereden op de 1500m, onder welke omstandigheden dan ook...dat zou een schande zijn voor JO.

    Berden de Vries en Rigard van Klooster zijn de allrounders (ja en geen stayers..want bijv Rigard van Klooster kan volgens mij ook een goede 100m rijden)
    Jesper Hospes en Pim Schipper zijn de echte sprinters, maar ik weet niet of Pim Schipper wel mentaal sterk genoeg is om in JO te kunnen komen.
  20. G1ant

    G1ant Well-Known Member

    Jammer dat lezen toch lastig blijkt.

    Ten eerste: het is mijn keuteltje helemaal niet. Ik ben er niet over begonnen. Ik heb alleen een voorspelling gedaan, zoals ik vorig jaar ook heb gedaan. Daarna heb ik alleen gereageerd op andere berichten.

    Ten tweede: ik en niemand hier heeft ooit gezegd dat Guus Baan in JO moet. Hji werd alleen als voorbeeld opgedragen in de vergelijking met Alidus Plinsinga, omdat ze toevallig ploeggenoten zijn. Daarna werd er door verschillenden hier heel denigrerend over Guus gesproken, en ben ik voor hem opgekomen. Het is gewoon een heel goede schaatser, die dit jaar een enorme progressie heeft geboekt. Maar zoals ik al minstens drie keer eerder heb gezegd: niet goed genoeg voor Jong Oranje.

    Deze discussie loopt een beetje spaak omdat er een aantal deelnemers zijn met een dubbele agenda. Zij doen alleen aan dit topic mee om zichzelf of een naaste (familielid) in JO te helpen. Het is dan moeilijk objectief te zijn. Ik zou er graag over doordiscussieren, maar dat wordt gewoon heel moeilijk als sommigen er zo nauw bij zijn betrokken. Daarom sloot ik af met: we horen het allemaal vanzelf wel.

Deel Deze Pagina