Naar EK schaatsen @ Tsjeljabinsk n.a.v. politieke situatie Rusland?

Discussie in 'Lange baan' gestart door leenstrafan, 3 sep 2014.

?

Moet het EK in Rusland gehouden worden?

  1. Ja, gewoon in Rusland

    12 stem(men)
    32,4%
  2. Ja, tenzij het verder escaleert

    7 stem(men)
    18,9%
  3. Misschien heroverwegen

    6 stem(men)
    16,2%
  4. Nee, elders houden

    10 stem(men)
    27,0%
  5. Weet niet / geen mening

    2 stem(men)
    5,4%
  1. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Op 10 en 11 januari 2015 zullen normaal gesproken de Europese kampioenschappen schaatsen plaats vinden in Tsjeljabinsk, Rusland. Maar gaat het wel door? De geruchten gaan immers dat het Westen een sportboycot van Rusland overweegt.
  2. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Als men een beetje indruk wil maken moeten ze het WK voetbal pakken.
  3. proeme

    proeme Well-Known Member

    als je wat wilt als westerse landen, moet je evenementen pakken die een prestigeprojectje van meneer Poetin zijn. Het EK Schaatsen valt daar niet onder. Het WK voetbal wel (zoals SprintMaster terecht opmerkt) en de F1-race in Sotsji ook.

    en van mij mogen ze dat doen, ook al vind ik in principe dat je sport en politiek gescheiden moet houden. Maarja, dat zal meneer Poetin ook niet doen...
  4. Guusp

    Guusp Active Member

    Dat WK voetbal duurt alleen nog even. Kun je moeilijk nu al gaan boycotten.
  5. Koen

    Koen Well-Known Member

    sport en politiek inderdaad gescheiden houden zoals Proema zegt,
    alleen krijgen nu straks de sporters weer het gezeik als ze wel naar Rusland afreizen!
  6. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Daar ben je dan net een week te laat mee, want als je Poetin persoonlijk had willen pakken, dan had je afgelopen het WK judo (ook in Tsjeljabinsk trouwens) moeten verplaatsen of boycotten. Het is algemeen bekend dat judo dé favoriete sport van Poetin is, Koefnoen had er ook nog wel een goede grap over afgelopen zaterdag (sketch met Poetin tussen 4.30 en 8.10). Rusland eindigde het WK judo in eigen land trouwens op de elfde plaats van het medailleklassement met drie zilver en zes brons, daar kon ik wel even om gniffelen.
  7. Svenfan1

    Svenfan1 Active Member

    Ik heb toch maar 'ja' gestemd. Er komen enkele goede Russische schaatsers uit Tsjeljabinsk, dus krijgen we waarschijnlijk geen bijna leeg stadion. En als het wel escaleert, laten we het EK wel daar maar sturen we geen schaatsers. Zijn we ook gelijk van het dominantie-gezeur af. ;) (Hoewel we dan in 2016 maar 1 plek bij de mannen en 1 bij de vrouwen hebben...)
  8. Monique

    Monique Well-Known Member

    Ik vind dat het ergens anders gehouden moet worden. Dat het EK maar een klein evenement is maakt wat mij betreft niet uit, het gaat om het signaal en het principe. En daarna moeten ze natuurlijk zo snel mogelijk het WK voetbal ergens anders organiseren. Dat kan je niet pas een jaar van tevoren doen want een land heeft wel tijd nodig voor alle stadions.
  9. Mjøsaman

    Mjøsaman Well-Known Member

    Het EK verplaatsen, betekent dat er geen Russen meedoen, en dat lijkt me ook niet leuk. Misschien is Minsk wel een voor beide partijen aanvaardbaar alternatief.
  10. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Anders verplaatsen we het toernooi uit protest naar het Ledovijstadion! :D Bestaat dat eigenlijk nog?
  11. Mjøsaman

    Mjøsaman Well-Known Member

    Het ziet er een beetje vervallen uit, maar het is er nog wel; 50*22'20" NB 30*28'0" OL
  12. dedeut

    dedeut Well-Known Member

    leenstrafan vindt dit leuk.
  13. proeme

    proeme Well-Known Member

    wel alles lezen he... In principe moet je het niet mengen, maar Poetin/Rusland heeft die twee al vermengd, dus je hebt als sport geen keus meer. En dan kun je beter boycotten dan Poetin zijn gloriemoment geven.
  14. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    Gewoon naar Rusland gaan. Zeker lijkt het me vrij vroeg om nu al ver de politieke situatie in januari te praten. En hoe harder het westen Rusland pest, hoe steviger Poetin in het zadel komt in Rusland.
  15. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Wat je ook denkt te bereiken, het effect is altijd averechts. Politici hebben toch hun eigen agenda en hebben er in deze crisistijd ook groot belang bij om een sfeer van angst te creëren.
    JohnZero vindt dit leuk.
  16. sanghwa _o_

    sanghwa _o_ Well-Known Member

    Gewoon doen, tenzij het verder escaleert. Sporters hebben niets met politieke situatie te maken. Op Skobrev na misschien :D
  17. Krizz

    Krizz Well-Known Member Medewerker

    Gaan...
    En een reclamebord ophangen....

    Putin thank you for only shooting down one plane.
    Monique en leenstrafan vinden dit leuk.
  18. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member


    Tja, als jij denkt dat de Oost-Oekraïners bewust een passagierstoestel neerschoten moet je dat vooral doen. En negeren dat in andere toestellen tanks zaten die op de kinderen van die Oost-Oekraïners schoten...

    Maar goed, het bestand lijkt het voorlopig redelijk te houden, op een paar incidenten na. Het lijkt er op dat er best een kans is dat er een oplossing is voor januari.
  19. Mey

    Mey Well-Known Member

    Het was inderdaad een heel verstandige actie om rebellen afweergeschut te geven dat passagiersvliegtuigen uit de lucht kan halen. En ze ook nog eens trainen om daarmee om te kunnen gaan.

    En dan ook nog eens negeren dat Poetin eerst de Krim heeft opgerold, die vriendelijke oud-president begon met schieten op alles wat los en vast zat in Kiev (om die demagogische opmerking terug te maken: ook op kinderen), en de rebellen een gewapende opstand begonnen. Daar ga je wel van terugschieten....
    Laatst bewerkt: 8 sep 2014
  20. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    Je hebt mij niet horen zeggen dat dat verstandig was. Maar dat continue commentaar over dat passagierstoestel is echt onzinnig. Ze deden dat niet bewust, dus moet je ook niet doen of ze dat wel deden. En daar doet de Nederlandse pers aan mee, die zijn sinds dat ongeluk (want dat was het) totaal niet objectief meer.

Deel Deze Pagina