OKT en de matrix

Discussie in 'Lange baan' gestart door Payday, 23 feb 2014.

  1. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Over vier jaar laten we gewoon @SprintMaster een simulatie draaien en baseren de olympische startplekken daarop. Geen OKT nodig, simpeler wordt het niet.
    Svenfan1 vindt dit leuk.
  2. dedeut

    dedeut Well-Known Member

    Dan kan Stroetinga zijn ticket naar Pyeongchang alvast boeken.
    jaap en Sidekick vinden dit leuk.
  3. Mjøsaman

    Mjøsaman Well-Known Member

    Zijn dit de prior-kansen of de posterior-kansen? Dat wil zeggen, zijn deze kansen gebaseerd op de prestaties tot het OKT of op alle prestaties, incl. de OS?
  4. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    T.e.m. het WK sprint, dus posterior. Bij een run tot aan het OKT scoren beiden minder. Bij een matrix van alleen de Nederlanders scoorde Nauta 7.8%, VDW 2.5%. Daar zat Ter Mors ook bij.
  5. Mjøsaman

    Mjøsaman Well-Known Member

    En nu, met de Olympische Spelen meegerekend?
  6. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Dat moet ik nog uitrekenen. Ik kom er later op terug.
  7. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Komt ie: Nauta 11.4 % (6e plek), Van der Weijden 9.4% (7e plek). De Olympische race van VDW was gecorrigeerd 0.9 sec. minder dan de EK race van Nauta.

    De top 5 was overigens:
    Wüst 95.3%
    Sablikova 77.7%
    Pechstein 45.8%
    Ter Mors 24.8%
    Graf 20.5%

    Graf had een grote stdev, 3.7 sec. want de Olympische race was de uitschieter.
  8. JeedeBee

    JeedeBee Member

    En is dat verschil tussen Nauta en vdWeijden dan significant gezien het beperkte aantal gegevens waarmee gewerkt kan worden.
    Wordt er nog gecorrigeerd voor het feit dat rijders mogelijk minder presteren op grote toernooien (bijv. door zenuwen of overconcentratie). Laten we het een Nuis-correctie noemen. ;)

    Anders gezegd: ook statistische gegevens kan je blijven betwisten.
  9. Mjøsaman

    Mjøsaman Well-Known Member

    Dank voor het snelle uitrekenen, Sprintmaster. Ik had al het idee dat het verschil tussen Nauta en Vd Weijden een stuk was teruggebracht door die sterke Olympische race van Annouk.

    Ja, we hebben op de 3000m dames een medaille laten liggen, maar dat komt dus doordat de calamiteit van Ter Mors niet is erkend, niet doordat vd Weijden reed ipv Nauta.

    En al helemaal niet, doordat Oenema niet startte. Of zou die dan beter hebben gereden dan Fatkulina? (Als Oenema een medaille zou halen, zou dat ten koste gaan van bronzen Boer, dus voor verbetering zou ze minstens 2e moeten worden).

    De matrix geeft toch kansen per persoon op een afstand? Dan zou je op basis daarvan de term "absolute wereldtopper" kunnen definiëren. Bijvoorbeeld als iemand meer dan x% kans heeft op een medaille. Als die grens op bijv. 20% komt te liggen, dan zouden op de 3000m dus Wüst en Ter Mors die status krijgen.

Deel Deze Pagina