OS Sochi Ploegenachtervolging heren, 21 en 22 februari

Discussie in 'Lange baan' gestart door dedeut, 8 feb 2014.

?

Wie hoop je dat er wint?

  1. Nederland

    36 stem(men)
    75,0%
  2. Team USA

    0 stem(men)
    0,0%
  3. Rusland

    2 stem(men)
    4,2%
  4. Zuid-Korea

    3 stem(men)
    6,3%
  5. Canada

    0 stem(men)
    0,0%
  6. Noorwegen

    4 stem(men)
    8,3%
  7. Polen

    1 stem(men)
    2,1%
  8. Frankrijk

    0 stem(men)
    0,0%
  9. Duitsland

    2 stem(men)
    4,2%
  1. JohnZero

    JohnZero Well-Known Member

    Ik vraag mij eigenlijk af waarom Bergsma überhaupt als vierde/reserve was aangesteld, hij mist in mijn ogen de hoge basissnelheid die de andere 3 rijders wel hebben.
    Als je gisteren zag hoe de heren tekeer gingen in de rit tegen de Polen, die meteen al op halve kracht van start gingen om op die manier voor de derde plek te kunnen gaan strijden, kun je toch wel concluderen dat allemaal rondjes in de 26 en 27 erg hard was.
    Volgens mij beslist Koops wel maar in overleg met de kopman en kopvrouw, dus Kramer en Wüst, die bepalen mede wie er meedoet in de TP.

    Goed voorbeeld was wel dat toen Wüst, nog voor de opstelling bekend was, haar voorkeur uitte voor wat de beste opstelling zou zijn, nml Van Beek, Ter Mors en zij, er prompt door Koops voor deze opstelling gekozen werd, dat geeft toch duidelijk aan dat Wüst ook iets heeft in te brengen, net als Kramer dat zal hebben.
  2. Sotsji fanatic

    Sotsji fanatic New Member

    Het gaat er om wat er van tevoren tegen Bergsma is gezegd. Als er gezegd is je bent puur reserve en we willen je achter de hand houden als er iets gebeurt met een van de drie basisrijders dan moet ie nu niet zeuren en zich schikken in zijn lot.

    Als er nu gezegd is dat hij onderdeel is van het team van 4 rijders en hij nu volledig wordt gepasseerd, heeft hij recht van spreken.

    Want je had om 1 van de 3 andere jongens te sparen hem sowieso tegen Frankrijk kunnen laten rijden. Een wedstrijd die je uberhaupt niet kon verliezen. Dan was Bergsma blij, team blij en iedereen blij. En had je vanavond een mooi feestje gehad met het hele team! Nu is er toch een klein smetje op het aanstaande goud.
  3. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Naar aanleiding van dit gedoe over de reserve van Nederland ben ik benieuwd of de reserve van onze opponent in de finale wel klaar staat om in te vallen. Zijn naam? Topsprinter Mo Tae-bum!
    jaap, Sotsji fanatic en Danou vinden dit leuk.
  4. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Als Sven, Jan of Koen ineens zijn rug zou breken, dan zou het toch wel aardig als je als Nederlandse ploeg mee kan doen. Geen vierde man inschrijven betekent niet kunnen racen als er iemand onverhoopt ziek of geblesseerd raakt.
    jaap vindt dit leuk.
  5. Sotsji fanatic

    Sotsji fanatic New Member

    Ben toch wel benieuwd naar de rol van Kramer hierin. Er doen wat geluiden de ronde dat hij hier een stem in heeft gehad en zo als enige schaatser straks met 2 gouden plakken naar huis gaat.

    Is puur speculeren dit en verwacht niet dat dit in Sven zn karakter zit, maar je weet het nooit.
  6. Bastiaan83

    Bastiaan83 Well-Known Member

    Haha nou dat zou dan wel de belachelijkste reden zijn waarom Jorrit niet mag meerijden: '' jij mag niet meedoen want dan heb je evenveel goud als dat ik heb en dat vind ik niet leuk :p ''
  7. JohnZero

    JohnZero Well-Known Member

    Ik had het over Bergsma als reserve, er kon ook voor een andere reserve gekozen worden, denk aan Tuitert, ook een 1500 meter rijder, net als Koen en Sven en Jan, die ook goede 1500 meters rijden kunnen, die blijken toch wel de beste keuze voor de TP te zijn.
  8. Sebas

    Sebas Active Member

    Dan heb jij zeker de halve finale ploegenachtervolging in Vancouver gemist...
  9. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Bergsma is echt een meer betrouwbare keuze dan Tuitert. Met Bergsma verlies je misschien 1 of 2 seconden in de opening, met Tuitert verlies je waarschijnlijk 5 seconden in de laatste drie rondjes.
  10. Wroeter

    Wroeter Member

    Hieronder een paar losse gedachten.

    Een trainingsweekend op Vlieland. Is daar een ijsbaan ofzo?
    Is de planning van dat weekend besproken met betrokkenen, ik weet het niet.

    Het doet mij allemaal aan een machtsspelletje lijken.
    De KNSB ligt onder vuur bij de commerciële ploegen ("commerciële teams zeggen vertrouwen KNSB op" en "KNSB wil af van commerciële ploegen" als pakkende media-koppen)
    Otter die een bronzen plak bij de shorttrack mooier vindt dan de gouden van Jorien ter Mors.
    Anema die dat imiteert met zijn uitspraken over de marathon.

    Een reserve komt bij voetbal in actie, bij blessures, om de boel om te zetten of om tijd te rekken.
    Wat is de rol van reserve bij de ploegenachtervolging? In ieder geval geval niet om tijd te rekken.
    Soms valt een reserve in om hem een bepaalde ervaring te gunnen.

    Zoals wel vaker in de sport en daarbuiten gaat het denk ik vooral om de gemaakte afspraken oftewel zijn de verwachtingen afgestemd?
  11. Unplugged

    Unplugged Active Member

    Precies. En dat kun je tegen de Koreanen niet veroorloven, denk ik.
    Als Van Gaal (al net zo'n communicatief wonderkind als Koops) 23 man meeneemt naar een groot eindtournooi, stelt hij de beste 11 op. Die andere 12 moeten maar afwachten of ze worden ingezet. Part of the deal. Reserve zijn betekent niet dat je ook zult rijden.
    O, ja: tegen de Polen had hij makkelijk kunnen rijden. Om nog maar een keer het lijntje naar voetbal te trekken: het b-elftal opstellen in de laatste groepswedstrijd omdat je toch al weet dat je eerste wordt in je poule is vaak niet zo heel slim gebleken.
    Ik denk dat er voor de mannen een heel verstandige keuze gemaakt is.
    G1ant en Sidekick vinden dit leuk.
  12. dedeut

    dedeut Well-Known Member

    Haha, ga je een uurtje hardlopen; blijkt dit topic ontploft te zijn. En ik maar denken dat de controverse bij de kwestie Koops-ter Mors zat.

    Inhoudelijk is mijn mening bij de dames en heren ongeveer gelijk: Koops doet het inhoudelijk erg goed, hij maakt steeds de juiste keuzes. Wel vraag ik me af of hij niet iets meer rekening zou kunnen houden met andere dan puur inhoudelijke factoren. In het geval van Bergsma zou je er iets meer voor kunnen proberen te zorgen dat Bergsma bij de groep betrokken wordt (ook het managen van de groepsdynamiek hoort bij de taken van een coach). In het geval van ter Mors had hij ervoor kunnen zorgen dat ze op vrijdag niet hoefde te rijden. Als Leenstra vandaag kan rijden, had dat gisteren ook gekund (een goede coach luistert naar de wensen van zijn pupillen). Nogmaals, dat neemt niet weg dat Koops inhoudelijk een zeer goede leider voor de TP is geweest de afgelopen jaren. Hij heeft op goede momenten duidelijk keuzes gemaakt die meestal goed uit hebben gepakt.
    jaap vindt dit leuk.
  13. gerrit stevens

    gerrit stevens Well-Known Member

    Tegen Frankrijk had hij gemakkelijk kunnen rijden. En dan is de volgorde toch anders.
    Maar om over dat B-elftal te spreken.
    Dat doet hij dus nu wel bij de dames.
  14. JohnZero

    JohnZero Well-Known Member


    Daar hadden ze het gisteren in Studio Sportwinter ook over, in Vancouver was het nog steeds een ongeregeld zooitje, pas na die spelen is er besloten om de TP aan te pakken en het ECHT belangrijk te maken om in Sotsji medailles te kunnen halen.
    Het resultaat zie je nu terug, alles loopt op rolletjes, so far.
  15. Bastiaan83

    Bastiaan83 Well-Known Member

    Hoe vervelend ook voor Jorrit; ik kan de keuze in alle 3 de races voor het gekozen 3-tal wel begrijpen; ook tegen Frankrijk. In de volgende ronde hadden ze toch wel een zwaardere strijd verwacht (niemand had verwacht dat Polen het eigenlijk vooraf al op zou geven) en dan is het fijn als je die race daarvoor al even samen hebt gereden. Gelijk serieus nemen. We weten echter niet welke afspraken er met Jorrit zijn gemaakt over het rijden. Dat maakt het lastiger hier echt over te oordelen.
    Bokito vindt dit leuk.
  16. schaatskees

    schaatskees Active Member

    Waarom moet je een prima team uit hun ritme halen ipv ritme met elkaar te laten opbouwen om een reserve die het zelf eerder af liet weten een medaille te gunnen?

    Het is niet de Fjes met 6 jarigen waar je alle kindertjes speeltijd gunt.
    Het is topsport. Als je beste team fit is en alle races aan kan dan lijkt het me zo klaar als een klontje.
  17. Monique

    Monique Well-Known Member

    Ik vind het zo gek dat niemand bij de NOS over dat weekend in de zomer begint. Ik denk namelijk dat daar de crux zit.
    ZeeKoei, jaap en Danielle vinden dit leuk.
  18. JohnZero

    JohnZero Well-Known Member

    Oké, misschien niet Tuitert maar ik bedoelde eigenlijk dat er toch iemand anders dan Bergsma bij de TP betrokken kon worden?
    Echter, als je nu kijkt naar de deelnemende heren in Sotsji zijn er geen anderen die in aanmerking komen voor de TP, de rest zijn allemaal puur sprinters, een Mulder of Smeekens en ook Groothuis missen de inhoud, dat is ook weer waar.
    Ze moesten het dus wel met Bergsma doen op deze spelen, dat zie ik ook wel in.
    Laatst bewerkt: 22 feb 2014
  19. schaatskees

    schaatskees Active Member

    De NOS is minder op de hoogte dan men hier is al vaker gebleken toch? ;)

    Maar slecht wel want het grote publiek weet het nu dus ook niet en zal het wel weer afschuiven op de arrogantie van Kramer omdat men het nu vooral zielig voor Jorrit vindt.
  20. Bastiaan83

    Bastiaan83 Well-Known Member

Deel Deze Pagina