Bloedblaren onder mijn voeten

Discussie in 'Techniek & training' gestart door ijszoeker, 12 jan 2014.

  1. ijszoeker

    ijszoeker New Member

    Is het techniek, materiaal of lichaam?
    Sinds enige jaren heb ik een paar maanden nadat de ijsbaan open is gegaan, last van bloedblaren onder mijn voeten, een centimeter voordat mijn tenen beginnen, midden onder mijn voeten. Het begint met een onprettig gevoel in mijn voeten, dan worden wat donker kleurige vlekjes onder mij voeten zichtbaar en ten slotte worden het bloedblaren, zo groot als een dubbeltje. Die harden uit (donkerblauw) en geven het gevoel alsof ik op een paar erwten onder mijn voeten loop. Zeer pijnlijk (alleen niet in mijn schaatsschoenen). Sportmedisch advies, huisarts en podotherapeut: doorgezakte voorvoet. Zooltje voor in mijn schaatsschoenen laten maken en bewust met mijn hakken afzetten: bloedblaren verschijnen wat later. Heeft iemand hiermee ervaring? Wat te doen (behalve stoppen met schaatsen)?
    P.s Klapschaatsen: 3 jaar Raps, nu 2 jaar Viking Nagano gold 2005, 3 maal per week op het ijs.
  2. schaatsbart

    schaatsbart Member

  3. ijszoeker

    ijszoeker New Member

    Dank je, Schaatsbart. Maar het gaat niet om gewonen blaren. Die beginnen namelijk door het schuren van de voet in een schoen. Bij mij gaat het om 'afzakkende' bloedblaren die ergens binnenin mijn voet beginnen. Daar helpt geen pleister tegen.
    Groet.
  4. Schaatstinus

    Schaatstinus Active Member

    Zitten de blaren op de plaats van de opening in de schoen voor de bevestigingsboutjes van de ijzers?
  5. ijszoeker

    ijszoeker New Member

    Schaatstinus. Heel scherp. Nuttig zo'n forum. Ik heb mijn Raps uit de kast gehaald. Die hebben een putje waar de voorste bout zit. Maar toen had ik per voet naast elkaar twee bloedblaren. Bij mijn Viking heeft de podo-schoenmaker (met veel topsporters als cliƫnt) zooltjes gemaakt en het 'bout-gat' van de Viking zit meer naar binnen, richting de bal van mijn voet. En het zijn echt bloedblaren... zie foto. Moet nog 'uitharden' zodat de kleur iets roder dan donkerblauw is. Jammer want het was een goede suggestie.

    Bijgevoegde bestanden:

  6. schaatsbart

    schaatsbart Member

    Mooie voeten ijszoeker! Die plijsters hebben wel nut in gewone schoenen he!
    Het siliconenkussentje ontlast de druk. Bloedblaren verdwijnen uiteindelijk door aftserven van de buitenste huidcellen, het is een funktie van de huid !:p

Deel Deze Pagina