Auw auw valpartij

Discussie in 'Skeeleren' gestart door handjesopderug, 30 apr 2013.

  1. Gisteren ben ik helaas voor het eerst op volle snelheid gevallen en lig nu op meerdere plekken goed open. Schouder, elleboog, knie, scheenbeen en meerdere vingers. Jemig wat is dat pijnlijk zeg, vooral de dagen erna!! Ik hoop het nooit meer mee te maken.

    Ik ben nu aan het shoppen voor goeie race bescherming. Iemand goeie suggesties?

    (Ik moet het eigenlijk niet hebben van die harde plastic kappen, want die draaien alleen maar weg onder de klap van de impact)
  2. RutTol

    RutTol New Member

    Powerslide heeft een race serie. Heb ik zelf niet, maar mn team genoten vinden het heel goed zitten. Verkrijgbaar bij de schaatswinkel.
  3. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Had je geen polsbescherming om? Daarmee had je de klap voor een groot deel op kunnen vangen. Ik snap de profs niet die zelfs geen racehandschoentjes dragen.
  4. Zeker, polsbeschermers en helm, maar ik zag het niet aankomen. Was op het rechte stuk, eindsprintje naar de meet, in de valbeweging naar nieuwe standbeen, waarschijnlijk haakte ik achter de andere skeeler. Ineens lig je en echt geen tijd om je ergens op voor te bereiden. Maar zonder de polsbeschermers was het nog erger geweest.

    Ga voor die Powerslides Race set. Zoek nog naar een short dat de zijkant van de billen beschermt.

    Maar mijn boodschap is toch; hou er rekening mee dat je gaat vallen op skeelers!! Ik bedoel, heel het schaatsseizoen 3x pw geschaatst, nog nooit gevallen. Maar toch... :evil:
  5. proeme

    proeme Well-Known Member

    Ook op ijs kun je pech hebben. Al een aantal winters veel geschaatst zonder te vallen, maar deze winter op het ijs geklapt op volle snelheid. Op mn arm geland en ik kan dat bij bepaalde bewegingen nog steeds voelen... Zijn we toch al 4 maanden verder.
  6. Hallo Handjes,

    fijn dat je ook de minder leuke dingen met ons wilt delen. Ik rijd zelf ook met standaard beschermingsmateriaal maar zet me nu wel aan het denken. Ik heb ook al wel met een schuin oog naar het powerslide-spul gekeken maar vond het nogal stinkend duur. Aan de andere kant, er een aantal dagen uit te zien alsof je met een kaasrasp bent bewerkt is ook niet alles.

    Skate-Dump heeft bijvoorbeeld een broekje met zij-paddings (geen reclame, toevallig gezien) maar je zou ook kunnen denken aan een keepersbroekje voor voetballers. Daar zit ook van alles in en is misschien zelfs nog goedkoper ook.

    Sterkte met het herstel...Hedzer
  7. Tja, ik heb nu het een en ander in huis gehaald, maar ik wordt er niet echt blij van hoe je je gelijk 'ingepakt' voelt. Die Powerslide knie en elleboog sleeves lijken goed te beschermen tegen schaafwonden. Niet te klein nemen, want ze zitten echt strak.

    Crashpant ben ik nog niet uit, die van Powerslide is me een beetje te floppy/wijd, ga nog kijken naar die van G-shock... Wel duur ding die laatste..

    En idd die pro's rijden allemaal vrolijk zonder bescherming. Maar als je goed kijkt op foto's hebben ze bijna allemaal een keer kapotte knieen en/of ellebogen gehad.

    Maar goed het kriebelt al weer, kan er al bijna weer op uit. Zin in
  8. 1997giorgio1

    1997giorgio1 Member

    Volgens mij hebben ze bij G-Form ook van die broekjes. Mooit materiaal! Word gebruikt voor sportes, maar ook voor laptops en telefoons. Ik heb er toevallig een MacBook sleeve van!
  9. PetraHM

    PetraHM New Member

    Bij onze vereniging wordt veel gereden met beschermers van Mc David. Bij valpartijen al een paar maal gezien dat deze kunnen verschuiven, waardoor er toch schaafwonden ontstaan. Ik rij zelf met knie- en elleboogbeschermers van G-Form. Ik zie ze ook steeds meer op de baan. (Heb zelf ook een hoes voor de I-Pad). Gelukkig ben ik er nog niet mee gevallen. Maar door het gladde oppervlak verwacht ik geen problemen met verschuiven zoals bij Mc David. In de winter gebruik ik trouwens ook nog een bodyprotector en komend jaar komt er denk ik ook nog een crash-pant bij. Allemaal van G-Form
  10. Diverking

    Diverking New Member

    Hooi Handjes op de rug,

    Ik rijd met Powerslide kniebescherming en ben daarmee ook een keer flink onderuit gegaan (25+ km). Ik kan je vertellen dat de Powerslides geheel stuk gaan en daarbij de huid eronder ook brandplekken vertoonde. Door het schuiven over het asfalt vindt nl. ook nog warmetontwikkeling plaats. Mijzelf "dik inpakken" doe ik niet omdat ik dan niet comfortabel skeeler. Enige is vallen voorkomen door goed op te letten en veel vooruit te kijken. Een alternatief voor schaafplekken is Columbian creme te bestellen via internet. Er wordt beweerd dat dit erg goed helpt.
  11. Hallo luitjes,

    ondanks het feit dat het skeelerseizoen al weer een beetje over is misschien toch een leuke aanvulling voor volgend jaar; ik heb een setje kniebeschermers (tubes) gekocht uit Duitsland bij een webshop http://thisissoul.nl voor 35,-. Niet te duur en doen het fantastisch. Zitten lekker, niet dik/zwaar en met kevlar op de knieen. Ik ben nog niet op mijn muil gegaan met die dingen maar ik vind ze in ieder geval al veel beter dan de harde schalen. En goedkoper als hetgene in nederland wordt aangeboden...

    groetjes..Hedzer

Deel Deze Pagina