advies gevraagd: Zandstra longtrack II

Discussie in 'Materiaal Discussie' gestart door crescent, 30 jan 2013.

  1. crescent

    crescent New Member

    Ik schaats al een paar jaar op de Longtrack II schoen van Zandstra (ballangrud onderstel)
    bevalt erg goed, zit heerlijk, stabiel en totaal geen last van blaren ed

    Nu wil ik buiten het schaatszeisoen gaan skeeleren (nog nooit gedaan) en vroeg mij af of het is aan te raden om onder bovengenoemde schoen een skeeleronderstel te plaatsen en dus met dezelfde schoen te gaan schaatsen+skeeleren
    Aan 1 kant kan ik me voorstellen dat ivm de gewenning ad schoen eea juist is aan te raden, maar wellicht ivm slijtage/afstelling (klapset staat er nu perfect onder) mischien ook weer niet?

    Volgens opgave zandstra is de schoen geschikt voor schaatsen en skeeleren, ik vroeg mij af of er mensen zijn met skeeler ervaring met deze schoen en wat hun bevindingen zijn.
    Andere optie is om geheel nieuwe skeelers aan te schaffen, aangezien mijn linkerbeen door een auto-ongeluk (knieschijf gebroken + gecompliceerde 3-voudige enkelbreuk + scheenbeenbreuk) wel een beetje gevoelig is (enkel nog iets gevoelig) durf ik niet zomaar van mijn comfortabele longtrack II schoenen af te stappen, hierin heb ik eigenlijk totaal geen last en ik weet natuurlijk niet wat er gebeurd als ik bv overtap naar de hardere kuipschoenen.


    Alvast bedankt voor de reacties en adviezen!
  2. bwillems

    bwillems New Member

    Heb deze schaats ook gehad. Het is zeker een fijne schaats om mee te beginnen. Ik heb er ook een zomer op geskeelerd. Het kost wel even tijd om ze om te zetten naar schaatsijzers en andersom, maar het is redelijk goed te doen. Sinds dit seizoen heb ik viking gold 2005 aangeschaft om te schaatsen en ga nog nieuwe skeelers aanschaffen voor in de zomer.
  3. Eveen

    Eveen Member

    Hallo,

    Ik ben op zoek naar een paar nieuwe schaatsen waar ik lekker mee kan toeren,gaat bij meer om afstand dan snelheid. Ben technisch ook geen super schaatser. Zijn er mensen die ervaring hebben met de Longtrack 11 en die kunnen zeggen of dit een geschikte toerschaats is?
  4. yoda

    yoda Member

    koop Salomons in de natuur

Deel Deze Pagina