NK Afstanden 25-27 oktober

Discussie in 'Lange baan' gestart door Lisan, 20 okt 2013.

  1. LeeMoZovski

    LeeMoZovski Well-Known Member

    Zag ik Oenema nou gebaren dat ze een braam op een van haar schaatsen had? Iets moet die matige tweede 500 toch verklaren. Misschien is ze gewoon nog niet goed genoeg, zo vroeg in het seizoen. Keurige tweede omloop van Boer. Mooi om haar eens zo blij te zien. Doet me altijd weer denken aan dat eerste NK waar ze destijds voor het eerst een gouden medaille won. Toen was ze verliefd. Mijn Heer, dat is blijkbaar alweer 6 jaar geleden....

    Hoogtepunt vond ik de 'perfecte' 500 meter van Anica Das. Armen in de lucht en juichen maar! Dat krijg je dus als het super loopt. Zonder groot team en perfecte trainingskampen, het is en blijft bewonderingswaardig. Leenstra drukt twee keurige 38'ers af. Het verhaal Gerritsen blijft zich nog even voortslepen. Op de 1000 heeft ze denk ik geen schijn van kans. Maar ze zit er op de 500 meter wel weer dichtbij, dus wie weet mag zij haar armen eind december ook weer eens bevrijd in de lucht gooien.
  2. klopgeest90

    klopgeest90 Member

    Als dit olympisch kwalificatie toernooi was geweest.
    De gebroeders Mulders en Smeekens 500m reden wereldtop beste 3
    Kramer, Bergsma, en De Jong 5km reden wereldtop beste 3
    Verweij 1500m reden eerste op de 1500 bruikbaar ploegenachtervolging
    (Nuis en Ket in de wachtkamer)
    Nog 3 plaatsen over.
  3. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Mayon Kuipers mag mee als reserve en maakt ook een goede kans omdat Marrit Leenstra vermoedelijk niet twee keer vijf afstanden gaat rijden. Dat is natuurlijk vooruitlopend op plaatsing voor Marrit op de 1000 (hopelijk dat er niet een Olympisch Boertje (4e op de 500; 6e op de 1000; 4e op de 1500) voor Leenstra).

    Oenema toch meer dan een seconde langzamer dan Lee in Seoel, maar het seizoen is nog lang.

    En omdat Boer (500), Boer (2×500) en Wüst (3000) een kampioenschapsrecord pakken is alleen Simon Kuipers' 1.44 blijven staan in dat rijtje.
  4. Tsuki

    Tsuki Active Member

    Dat gebaar van Oenema had ik ook opgevat als dat er iets met de buitenkant van haar ijzer was.
  5. Lisan

    Lisan Well-Known Member Medewerker

    1,49,49 genieten van die prachtige kerel oftewel Erben. Wat was het mooi toen hij het ijs op kwam, rond aan het kijken was en ineens de blik van herkenning, zwaaien en een grote glimlach. Ik ben echt blij dat ik er vandaag ook weer bij was om hem te zien rijden.

    Super voor Ket dat hij er bij zit. Ik hoop morgen echt op Sjoerd maar het wordt lastig op de 1000.
  6. plebejer

    plebejer Member

    Ha, ik ben ook nog nooit zo enthousiast over een 1.49 geweest. :lol: ik had 't van tevoren heel knap gevonden als hij onder de 1.50 ging en hij flikt 't gewoon. Overigens volgens Nu.nl een 'teleurstellende tijd'. Die hebben er niet veel kaas van gegeten geloof ik :roll:
  7. schaatsfan79

    schaatsfan79 Member

    Fantastisch om Wennemars weer zo te zien. Wat heeft die man een karakter! Ik vind het echt een klasse prestatie als je zo lang uit competitie bent geweest, afgezien van zijn leeftijd.

    Hoog niveau bij de dames. Bij de heren 1500 is het zeker spannend maar daar heb ik altijd twijfels over de tijden. Het blijft mij verbazen dat er geen progressie in de tijden zit en dat je met een tijd van 1.46 kunt winnen. Heel benieuwd naar de WB wedstrijden.

    Erg jammer voor Gerritsen, maar ja Das gun ik het ook wel omdat die alles alleen moet doen. van Riessen herstelt zich wat, maar na zo'n opening moet er nog steeds een veel beter rondje volgen.

    Ook even naar de OS plaatsen gekeken. Dat blijft bij de mannen een moeilijk verhaal.
  8. naomie70

    naomie70 Active Member

    Ik begrijp wel wat je bedoeld inderdaad. Dat zie je ook tijdens de WB wedstrijden. Ja het is spannend, elke keer een andere winnaar, maar het zijn geen geweldige tijden. Vooral omdat een aantal seizoenen geleden ze snellere tijden reden. Het niveau is op die afstand helaas dus niet omhoog gegaan.
  9. Monique

    Monique Well-Known Member

    Ik vond die reactie van Anice ook geweldig om te zien. Het is zo'n leuke en snelle meid dat ik niet snap dat ze geen ploeg heeft. Hopelijk doet ze het dit jaar zo goed dat ze in de rij staan voor haar.
  10. Svenfan1

    Svenfan1 Active Member

    Wennemars' zal beter dan ooit zijn Pyeongchang, dan is-ie 42 :D
  11. proeme

    proeme Well-Known Member

    ik twijfel ineens... op de OS hebben we 3 plekken per afstand toch? Of toch 4?
  12. Jan Blokland

    Jan Blokland Well-Known Member

    Wat een geweldige dag weer in Thialf. En wat een niveau. Afgelopen weken kwamen er tijden voorbij van Nesbitt, Bowe, Richardson, SHL, Kodaira, Fatkulina, waarvan ik dacht dat je kon zien dat het weer een olympisch jaar is wat er aan zit te komen. Supertijden al in oktober. Maar wel op hooglandbanen, dat wel.
    Nu, op het NK doen de tijden van onze schaatsers/sters zeker niet onder. Durf te stellen dat ze zelfs beter zijn. En zeker in de breedte. Neem de tijden van Ter Mors en Wust op de 1500 en 3000 meter. En dan te bedenken van de sprinters 5 x onder de 35.00 op de 500 meter in Heerenveen. Ongelooflijk hoog niveau. Dan hebben we het nog niet over Kramer, Bergsma en B. de Jong gehad. Wat moeten ze in het buitenland wel niet denken? Sablikova reed onlangs 4.03 op de 3000 meter. Een prima tijd natuurlijk. Maar hier kom je met 4.07 te kort om je te plaatsen voor de Worldcups. Enkele jaren geleden waren we er blij mee als er iemand de 4.09 á 4.10 kon benaderen. Morgen nog de 1000 meters. Met dit niveau gaat de winnende tijd zeer zeker dik onder de 1.09 bij de heren en zie ik bij de dames wel een stuk of vier rijdsters in de 1.16 rijden. Met een mogelijke 1,15 voor de winnende tijd.
  13. Jan Blokland

    Jan Blokland Well-Known Member


    3 plaatsen.
  14. schaatsfan79

    schaatsfan79 Member

    500, 1000 en 1500 4 plekken
    3000/5000 en 5000/10000 3 plekken

    Lotingen voor morgen al bekend. Kramer - Bergsma in de laatste rit. Dat belooft wat. Verder Groothuis - M Mulder, Nuis - Schipper en Tuitert - Ket.

    Bij de dames Boer - Leenstra, Wüst - van Beek en Valkenburg - ter Mors.
  15. klopgeest90

    klopgeest90 Member

    3 plaatsen.[/quote]

    Vorige spelen op de 500m 1000m en 1500m 4 plekken.
    Maar de vraag is kunnen ze allemaal worden opgevuld wegens de 10 plekken per land regel.
  16. dedeut

    dedeut Well-Known Member

    Medailleklassement na dag 2
    1. TVM 3 0 1
    2. BrandLoyalty/Activia 1 3 0
    3. Team ter Mors 1 1 0
    4. Liga 1 0 1
    5. BAM 0 1 1
    6. Corendon 0 1 0
    7. Beslist 0 0 1
    7. Jong Oranje 0 0 1
    7. Project 2018 0 0 1

    Klassement WB-tickets na dag 2
    1. TVM 6
    2. BrandLoyalty/Activia 5
    3. Liga 5
    4. Corendon 4
    5. Beslist 3
    6. Team ter Mors 2
    6. BAM 2
    8. Jong Oranje 1
    8. Project 2018 1
    8. Team Das 1
  17. Mjøsaman

    Mjøsaman Well-Known Member

    Vorige spelen op de 500m 1000m en 1500m 4 plekken.
    Maar de vraag is kunnen ze allemaal worden opgevuld wegens de 10 plekken per land regel.[/quote]


    4 plekken op de korte afstanden; als dit het OKT was geweest, was er nu, na 3 afstanden al een probleem geweest :(

    En ja, ze moeten opgevuld worden, want de TP-rijders moeten ook individueel starten. We kennen de matrix nog niet, maar Tuitert lijkt me het eerste slachtoffer te worden. En als er nog een aanwijsplek voor de TP nodig is, dan zou Ket er ook nog wel eens uit kunnen vliegen.
  18. schaatsfan79

    schaatsfan79 Member

    Ik tel nu 8 dames en 11 heren. Het lijkt mij dat als je 3e of 4e wordt op welke afstand dan ook, je een serieus probleem hebt. Zeker als je een specialist bent en ook geen TP rijdt. Bob de Jong zou zo ook best het slachtoffer kunnen worden, ook gezien het kleine verschil met Blokhuijsen en Verweij. Maar ik geloof dat dit toch een andere discussie is die nu vooral theoretisch is. Laten we eerst morgen maar afwachten. Mjøsaman, hoe bedoel je trouwens : "Ze moeten opgevuld worden."? Dat is toch niet het probleem?
  19. De specialisten die derde of vierde worden op het OKT, en maar één afstand zouden rijden, worden geslachtofferd. Iemand als Bob de Jong lijkt me onwaarschijnlijk, omdat hij vooral op de 10 zeker is van een medaille. Al zou ik 'm op de 5 niet laten starten, die is voor Blokhuijsen. Weinig verschil, en internationaal allebei waarschijnlijk toch goed voor brons.
  20. klopgeest90

    klopgeest90 Member


    4 plekken op de korte afstanden; als dit het OKT was geweest, was er nu, na 3 afstanden al een probleem geweest :(

    En ja, ze moeten opgevuld worden, want de TP-rijders moeten ook individueel starten. We kennen de matrix nog niet, maar Tuitert lijkt me het eerste slachtoffer te worden. En als er nog een aanwijsplek voor de TP nodig is, dan zou Ket er ook nog wel eens uit kunnen vliegen.[/quote]

    Toch is dat geen probleem want Ket en Tuitert zijn op dit moment geen wereldtop.

Deel Deze Pagina