pijn aan de buitenkant van de voeten

Discussie in 'Materiaal Discussie' gestart door Henkplasje, 30 sep 2013.

  1. Henkplasje

    Henkplasje New Member

    Hallo iedereen,

    Kan mij iemand vertellen hoe ik van de pijn in mijn voeten kan afkomen? (buitenkant)
    vroeger toen ik klein was had ik te grote schoenen (er was geen geld) maat 44 terwijl ik maat 38 had, proppen in schoenen dit hielp natuurlijk niet, dus stond ik altijd tussen de schaatsen in,
    wat veel pijn opleverde en een slechte schaatstechniek. Dus niet meer schaatsen. Maar schaatsen is de mooiste sport die er is vindt ik zelf, Dus ben ik er op latere leeftijd maar weer mee begonnen. nu Ben ik om te wennenaan het schaatsen eerst met skeeleren begonnen. Dit bevalt goed maar als ik langere afstanden doe dan gaan de buitenkanten van mijn voeten zeer doen. De conditie kan geen probleem zijn omdat ik veel hardloop.
    Mijn inziens kom ik wel genoeg over.
    Mijn vraag is moet ik er eerst aan wennen, of heeft er iemand goede tips voor mij.
    Ik hoop van wel, want dan kan ik deze winter eindelijk met plezier de mooiste sport beoefenen.

    Met vriendelijke groet,

    Henk
  2. BP

    BP Active Member

    Als je pijn aan de buitenkant van je voeten hebt zijn heel vaak je schaatsen nog steeds te groot. Veel mensen gaan "klauwen" met de tenen. Hierdoor druk je de wreef omhoog en komt de schoen wat strakker te zitten. Maar dat klauwen kost spierspanning en dat leidt tot pijn aan de buitenkant. Een maatje kleiner kan helpen. Ik ben geen voorstander van zooltjes, maar je zou het wel eens kunnen testen met een zooltje.
  3. Hoi Henk,

    Het lijkt me in eerste instantie niet (hoewel het altijd zou kunnen) dat je te veel met je tenen in de schoen graaft. Als dat het geval zou zijn dan zou je pijn in je scheenbeen(spieren) moeten krijgen.

    Een andere optie zou kunnen zijn dat je frame niet goed onder je schoen staat en niet een natuurlijke balans hebt. Hierdoor moet je te veel corrigeren en worden de spieren aan de buitenkant van je voet te veel belast.
    Of je hebt te krappe schoenen op je skeelers staan. Het lijkt me in ieder geval niet een fysiek probleem, dus deze winter schaatsen zou zeker moeten kunnen...

    Succes, Hedzer

Deel Deze Pagina