Raps voltage V6 klapschaats

Discussie in 'Materiaal Discussie' gestart door hoogland1951, 11 sep 2013.

  1. hoogland1951

    hoogland1951 New Member

    Hallo

    Heeft iemand ervaring met de Raps voltage V6 klapschaats? Het lijkt mij best comfortabel en een redelijk ijzer. En betaalbaar. Ik schaats nu nog op vaste lage noren maar wil overgaan op klapschaats. De Viking e.d. zijn natuurlijk superieur maar ook best wel prijzig. Ik ben een redelijke schaatser die een keer in de week naar de baan gaat.

    Ik ben benieuwd naar reacties.

    Paul
  2. Rinus

    Rinus Member

    De Voltage is een hoge, stevige schoen. Prima comfortabel en prima voor op natuurijs en de rustige tochtjes. Wil je gewoon lekker schaatsen of wil je progressie maken en diep zitten? In het eerste geval lijkt het mij een prima schoen, in het tweede geval kan je beter kiezen voor een lagere schoen met meer respons (minder kussentjes erin).

    Succes!
  3. VictorR

    VictorR New Member

    Beste Paul,

    Na ongeveer 2-300 km in totaal met Raps V6 klap te hebben geschaatst (mt 41, alleen op natuurijs) heb ik ze weer verkocht. Voor mij zat de schoen 'net niet lekker', deed ik ze zo aan dat ik niet kon schuiven in de schoen ging mijn voet slapen, deed ik ze wat losser dan kon ik teveel bewegen in de schoen. Daarnaast (niet echt heel belangrijk maar toch) waren de veters erg onhandig/onprettig. Zeker met koude handen deden deze pijn aan je vingers en was het moeilijk om ze goed vast te krijgen. Iets wat misschien gewoon pech is geweest maar ook meespeelde in mijn beslissing om ze weg te doen is dat ik 2 x 'pech' gehad heb met deze schaats. 1x moertje los en verloren bij het scharnierpunt (hup, weer naar huis...) en 1x was er een boutjes die het klapmechanisme aan de schoen bevestigde los gegaan met als gevolg dat ik een 'scheve schaats' reed en een blessure opliep. Het ijzer zelf en het klap mechanisme was verder prima, ook schaatste het op zich fijn en soepeltjes als eea goed zat/heel bleef.

    hoop dat je er wat aan hebt

    groet
    Victor
  4. HugoT

    HugoT New Member

    Bedankt ik in ieder geval wel.
    Moet ook weer een nieuw paar aanschaffen dus aan deze informatie heb ik zeker wat!

Deel Deze Pagina