wat wel, wat niet?

Discussie in 'Materiaal Discussie' gestart door JorisBel, 7 sep 2013.

  1. JorisBel

    JorisBel New Member

    Hallo,

    Ik ben Joris, 15 jaar, en ben vorige winter begonnen met schaatsen. Eerst 's winters een cursus en toen doorgestuurd naar wedstrijdschaatsen. Voor het schaatsseizoen heb nieuwe schaatsen nodig. Men heeft mij gezegd "koop tweedehands thermoplastisch", maar ik heb helaas weinig kunnen vinden in mijn maat. Ik ben op internet wat gaan kijken naar nieuwe schaatsen en zie daar schoenen al b.v. de Bont patriot L.T, maar ik heb geeen idee hoe goed/slecht deze schoen is.
    Ik hoop dat jullie een idee hebben welke schaatsen voor mij geschikt zouden zijn.

    P.S. Mensen in mijn trainingsgroep, ongeveer mijn niveau, willen dit seizoen op schaatsen uit de gold serie gaan rijden.
  2. JanBikker

    JanBikker New Member

    Op welke schaatsen heb je vorige winter geschaatst?
    Welke maat heb je nodig ongeveer?

    Gold serie van viking is uiteindelijk wel de meest gebruikte schaats in wedstrijd rijden maar daar betaal je wel flink voor.
    Soms kun je van Bont, Raps, Maple of Powerslide ook een hele mooie set vinden voor een veel meer betaalbare prijs.
  3. JorisBel

    JorisBel New Member

    Ik heb vorig jaar op een paar lage noren van de kringloop geschaatst :p, dat was behoorlijk waardeloos! Ik heb schoenmaat 42, dus moet voor schaatsen waarschijnlijk 41 hebben dan. De gold serie is voor mij te duur, 500 à 600 euro is voor mij echt de max.
  4. JanBikker

    JanBikker New Member

    Als je een paar goede vikings van de kringloop haalt is dat helemaal niet verkeerd om een basis te leggen, als je gaat wedstrijdschaatsen dan kom je vaak automatisch al op een klapschaats.
    De maat verschilt per merk, een viking heb je eigenlijk altijd 1 maat kleiner als je schoenmaat, bij andere merken hoeft dit niet altijd zo te zijn.
    Voor 500/600 euro kun je best een leuke schaats kopen, wees daar maar niet bang voor.
  5. Rinus

    Rinus Member

    Schoenen van Bont zijn doorgaans hard en stijf en leveren veel respons. Dus als je vooruit wilt en je tijden wilt verbeteren, dan lijken die mij geen verkeerde keus!
  6. BP

    BP Active Member

    Denk eens aan Maple schaatsen. De Viking wedstrijdschaatsen zitten in ene hogere prijsklasse, maar de instap Maple schaatsen zoals de RL7000 met Blizzard IJzer zijn tot een heel acceptabel wedstrijdniveau nog zeer geschikt...... misschien wat minder status, maar wel goed.

Deel Deze Pagina