Pijn in mijn voeten

Discussie in 'Skeeleren' gestart door hedzer bergsma, 4 jul 2012.

  1. Hallo mensen,

    ik skeeler al een tijdje en rijd zo ongeveer 1 a 2 keer per week een kilometertje of 30 (soms minder, soms meer). Waar ik last van krijg is onder mijn linkervoet, de "bal" van de voet. Meestal is de pijn of het "oncomfortabele" gevoel wel te harden, soms is het echt ronduit pijnlijk en moet ik echt uit de skeelers.

    Ik rijd op een setje Mogema Torro 2. Er zit wel iets demping in de schoen maar niet griezelig veel. Heeft iemand ervaring met losse (EVA) inlegzooltjes? Werkt dat en zo ja welk merk? Heb al wel gekeken naar inlegzooltjes voor fietsschoentjes, daar schijnt het een bekend probleem te zijn.

    Doel is om langere tochten te rijden (50+ km) maar als ik dan iedere 25 km uit de skeelers moet dan schiet dat niet op. Graag jullie ervaringen....

    Groet, Hedzer
  2. ouwe

    ouwe New Member

    Mogema (Cadomotus) stonden / staan niet bekend om hun goede schoenen, daarin tegen wel om hun zeer goede frames.
    Ik raad je aan een andere schoen te kopen.
    De Torro 2 is niet vervormbaar.
    Ik heb zelf de Mogema Rhino 2 gehad, het was kommer en kwel (dat was z'n zelfde schoen).
  3. Hallo mensen,

    even een update m.b.t. de inlegzooltjes. Ik heb via internet een paar inlegzooltjes besteld. Dit waren zooltjes die bedoeld waren om de bal van de voet te ontlasten. Niet erg duur maar toch krap 30,- dus in het midden van de markt zullen we maar zeggen.

    Ik heb eerst een paar keer gereden met de zooltjes er in. Dit werkte op zich wel maar de zooltjes waren nogal dik zodat ik eigenlijk niet meer in de schoen paste.

    De zooltjes bestonden uit 2 delen, te weten de zool op zich en blauwe stukken aan de onderkant op de bal van de voet en de hak. De blauwe stukken bestaan uit dempingsmateriaal, een soort EVA denk ik.

    Ik heb de blauwe stukken uit de zool getrokken, dit bleken relatief dunne plakjes te zijn. Die blauwe stukken heb ik met een beetje spuitlijm op de goede plek (hopelijk) in de skeelerschoen geplakt. Dit werkt vooralsnog als een tierelier. Geen last van mijn voeten tot op heden en een comfortabeler gevoel onder mijn zolen. Nu moet ik er wel bij vertellen dat ik nog geen lange stukken heb gereden, alleen rondjes van een kilometer of 15 dus volledig uitsluitsel kan ik nog niet geven maar de eerste resultaten lijken goed.

    Groet, Hedzer

Deel Deze Pagina