Wereldbekerfinale, 8/9/10 maart, Heerenveen

Discussie in 'Lange baan' gestart door leenstrafan, 4 mrt 2013.

  1. strawbale

    strawbale Well-Known Member

    Maar Valkenburg reed een mooie 4.04 in rit 7 , toch?
  2. strawbale

    strawbale Well-Known Member

    Vallen de mannen 5k tijden niet een beetje tegen (in vergelijking met de top van de vrouwen 3k t.o.v. laaglandbaan records)?
  3. Danou

    Danou Active Member

    Precies. Ik denk niet dat je door dat ijs z'n 9 sec langzamer rijdt dan normaal. Gek eigenlijk dat Sablikova dit seizoen nog geen 3km won.
  4. nina

    nina New Member

    Hmm, de NOS herhaalt die bijna-val van Swings wel vaak. Mag toch hopen dat Dr. Bibber in dit geval niet wordt ingezet.
  5. Joanne

    Joanne Member

  6. LeeMoZovski

    LeeMoZovski Well-Known Member

    Ik zeg in het weggelaten deel van mijn quote nergens dat Sablikova met een ander dweil schema 9 seconden sneller had gereden. Wel had ze denk ik dichter op de anderen gezeten. En wat betreft Valkenburg. In Inzell was ze 3.08 trager dan Ireen. Op het WK in Hamar was dat 2.71. En nu, in die 7e rit? Meer dan 6 seconden. Toch opmerkelijk. Maar nogmaals, dat zijn details die nu gelukkig niet op een WK over zilver of brons beslissen. Dat hoort een dweil schema niet te doen.

    Waarmee ik nog even heel erg duidelijk wil stellen dat dit alles helemaal niets, maar dan ook niets af doet aan die nu al legendarische 3.58.68 van Wüst. Niets!

    Ik zie 'm nu op TV, die 3000. Dijkstra heeft door z'n oeverloze gezwam met 2 ronden te gaan nog geen enkel idee dat ze onder de 4.00 gaat rijden. En ik vind 'm na afloop ook erg gelaten in z'n enthousiasme. Alsof er zojuist geen supertijd is gereden. Een beetje commentator gaat daarvan uit zijn plaat. Herbert vandaag blijkbaar niet. Blijft een rare man.
  7. Mjøsaman

    Mjøsaman Well-Known Member

    Ze hebben allebei de griep en hun coach ook (als Google tenminste het bericht op de site van de Finse bond goed vertaalt).
  8. Elina

    Elina Well-Known Member

    De 5km nu op Nederland 1. Met cameraman Gianni Romme :)
  9. Daniel

    Daniel Active Member

    Een commentater is er om commentaar te geven en zoveel winnaars uit Nederland wordt de dood in de pot voor het schaatsen.
    Ja, ik ben nieuw hier, dag allemaal, schaatsfan en bang dat het schaatsen binnen no time niet meer Olympisch is.
    Dan is het Nederlands kampioenschap het belangrijkste tournooi van het jaar.
  10. strawbale

    strawbale Well-Known Member

    6.18,76 liikt me nog niet echt de weg terug...
  11. Elina

    Elina Well-Known Member

    Slotronde 28,5!
  12. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    Sooo....Sterk weer van Kramer. 28,5 als slotronde... :shock:
  13. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    We zullen zien of het of het voor de buitenlanders belangrijkste toernooi over twee weken net zo makkelijk gaat als nu in een tussendoorwedstrijdje in eigen huis.
  14. strawbale

    strawbale Well-Known Member

    Kijkend naar zijn ronde-tijden en zijn aflopend schema had Kramer zelfs onder de 6.10 kunnen rijden!
  15. Elina

    Elina Well-Known Member

    Weer 123!
  16. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    Jorrit ook sterk..Straks geen verstoppertje met Kramer. Mag je jezelf gaan meten met de BAM'ers op hun 10km.
  17. LeeMoZovski

    LeeMoZovski Well-Known Member

    Mega machtige race weer van Kramer. Leuk dat Lee niet bang was en er tot de 3000 een interessant duel van wist te maken. Zeker met al die enthousiaste Koreanen op de tribune. Jammer dat hij er niet voor wordt beloond met een bronzen kruimel.

    Maar wat een rit toch van Kramer. Zzzzzzoooooo ontzettend makkelijk 6.10 rijden, nee, dat blijft indrukwekkend. Hoe vaak ie het ook doet.

    Bergsma bouwde de rondentijden erg lang af, toch een knappe rit voor iemand die wat ziekjes is. De Jong houdt Lee dus maar net achter zich. En Blokhuijsen, niet te vergeten. Jammer voor Jan, maar hij heeft ons dit seizoen wel een geweldig NK geschonken. Dank daarvoor Jan, tot volgend seizoen, waar je dan ook mag rijden.
  18. Daniel

    Daniel Active Member

    Dat mogen we hopen....., verder ben ik hier al jaren bezoeker en geniet van de reacties, nu maar eens laten registreren.
  19. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    En dat was het seizoen dus voor Jan qua individuele afstanden..oh la la.
    Kramer had zomaar onder de 6.10 kunnen rijden vandaag. Zo makkelijk.
  20. LeeMoZovski

    LeeMoZovski Well-Known Member

    Welkom Daniel, ik was ook enige tijd een anonieme meelezer. Schroom vooral niet om hier je eigen meningen te doneren. Hoe meer mensen met een eigen visie, hoe beter. Wat betreft deze dag en die driedubbele 123 van vandaag; ik word er altijd wat angstig van. Maar het komt wel vaker voor dat de Nederlanders in eigen huis domineren. En leenstrafan heeft - zoals wel vaker - wel een punt. De echte prijzen worden over 2 weken verdeeld en dan zal het een en ander waarschijnlijk toch net even wat anders uitpakken. In Sochi hoop ik op de 1000 heren, 3000 vrouwen en 5000 heren dan ook echt op wat meer nationaliteiten op het podium. En in Sochi 2014 al helemaal. Wat dat betreft was er vandaag ook de 1000 voor dames met een Noord-Amerikaanse, een Aziatische en een Nederlandse Europese op het podium. Perfect!

Deel Deze Pagina