Wereldbekerfinale, 8/9/10 maart, Heerenveen

Discussie in 'Lange baan' gestart door leenstrafan, 4 mrt 2013.

  1. nina

    nina New Member

    gezien de overige tijden is het ijs ook duidelijk sneller. weet niet of dat zomaar te vergelijken is. had bergsma nog wel een keer willen zien, maar goed, zag er wel degelijk uit vandaag.
  2. Selm

    Selm Member

    Dat liep gesmeerd vandaag bij de heren! Erg goed, goede tijd ook!
  3. LeeMoZovski

    LeeMoZovski Well-Known Member

    Twee keer winst voor Nederland, al was het wel flink behelpen met De Vries bij de dames. De Heren winnen met het best denkbare team vrij gemakkelijk. Niets aan veranderen. Ik snap alleen niet waarom die Koreanen nu nog steeds met de langebaner Ko rijden, want in mijn ogen is shorttracker no. 3 Kim een veel betere optie. Wel indrukwekkend rondje 25.8 van Seung-Hoon Lee trouwens.

    Hup, weer een dagje schaatsen voorbij. In amper 1,5 uur is alles gepiept.
  4. naomie70

    naomie70 Active Member

    Dat is zeker waar, maar ook het verschil met de rest is groter. En het zag er beter uit.

    Maar dat neemt niet weg dat ik het jammer vind dat Bergsma niet reed, ik had hem zeker nog wel een keer willen zien. Maar een goed team is dit wel, dat blijkt maar weer.
  5. strawbale

    strawbale Well-Known Member

    Waarom worden de nrs 1 eerst gehuld/genoemd?
  6. Sidekick

    Sidekick Well-Known Member

    Omdat die hebben gewonnen. :p
  7. strawbale

    strawbale Well-Known Member

    Ik zie niet vaak de huldigingen, maar is dat bij schaatsen altijd zo? (bij veel sporten toch 3-2-1 / brons-zilver-goud?)
  8. naomie70

    naomie70 Active Member

    Interview op tv gehoord, Sven wil graag dat Jan blijft, dat Koen erbij komt, Koen wil ook graag naar TVM maar Jan ... ik vond hem toch niet zo positief klinken, daar zit volgens mij echt iets niet goed. Ik weet echt niet of hij wel gaat blijven..
  9. Sidekick

    Sidekick Well-Known Member

    In Erfurt begonnen ze wel met de #3. Een soort opbouw naar de #1, terwijl hier de winnaar (letterlijk) als eerste wordt gehuldigd omdat die het belangrijkste zijn. Er is dus speling in dat protocol bij wedstrijden.
  10. Koen

    Koen Well-Known Member

    als ik interview zo zag dan wil Jan echt wel weg. "doe ik nu geen uitspraak over" en nog zo iets zei die.
    Sven wil hem graag er bij houden, kan toch mooi ploegje zijn met trainen en dan Wouter er nog bij
  11. naomie70

    naomie70 Active Member

    Dat zal dan zeker een sterk team zijn.
  12. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Blokhuijsen moest in de laatste ronde nog flink geduwd worden door Kramer, dus zo makkelijk ging het nu ook weer niet. Bovendien reed het team met Bergsma in Astana 3:41.27 waar Kramer niet meedeed en was daar zeker niet een zwakke schakel. Niet meteen conclusies trekken na 1 minder optreden! Koops zal nu wel achterover gaan leunen nu er weer een TVM treintje is.
  13. naomie70

    naomie70 Active Member

    Ik ben het met je eens dat Bergsma zeker nog een kans verdiend. Maar het is wel een feit dat wanneer Bergsma mee doet, ze met een veel kleiner verschil winnen dan wanneer hij niet mee doet. Dus dat spreekt helaas niet in het voordeel van Bergsma. Maar ik wil zeker nog een keer een team met Kramer en Bergsma zien.
  14. schaatsfan79

    schaatsfan79 Member

    Wat een mooie prestatie van Smeekens zeg. Echt knap dat hij het hele seizoen zo stabiel en snel is geweest. Toch een belangrijke factor voor het WK over 2 weken en de OS van volgend jaar. Het eindklassement winnen is toch een prestatie van formaat.

    Ook knap van Wolf. Had na haar moeizame seizoen, dit toch niet meer van haar verwacht.

    Blokhuijsen klinkt toch wel heel serieus in dat interview. Heeft het oa over mediastilte en dat hij na morgen pas iets wil zeggenen ook dat de TP nu ook werkt met mensen uit verschillende ploegen.

    Bergsma had zeker nog een kans moeten krijgen. Die tijd in Astana was natuurlijk wel in een weekeinde dat er overall heel hard werd gereden.
  15. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Unieke prestatie van Smeekens. Wotherspoon had in 2007/2008 een keer 4 op een rij aan het begin en aan het eind net geen 6 op een rij (Kato won toen de 3e). Hij reed de 4 tussenliggende wedstrijden niet, dus qua ongeslagen status is het niet uniek. Voor 5 op een rij moeten we terug naar voor 2003.
  16. Sabine

    Sabine Well-Known Member

    Zeer knap van Smeekens! Als 500 meter specialist zijn er weinig grote prijzen te verdelen, hij heeft er nu eentje te pakken! Hopelijk komt daar over 2 weken nog eentje bij. En met stijl met al die zeges!

    Jan zei wel dat er nog eens goed gepraat moet worden dus volgens mij heeft hij de deur nog niet helemaal dicht gegooid. Dat er dingen fout zijn gegaan is in ieder geval duidelijk.. Wel positief dat Sven aangeeft dat hij Jan er graag bij wil houden.
  17. Monique

    Monique Well-Known Member

    Ik kom net thuis van een avondje uit eten met vrienden en zie tot mijn vreugde dat Jan Smeekens vandaag heeft gewonnen, en dat hij daarmee ook de eindzege veilig heeft gesteld. Geweldig! Verder allebei de TPs een zege, dus het was weer Hollands glorie vandaag. Leuk verder ook voor Jenny Wolf dat ze weer eens heeft gewonnen, was een tijd geleden. Ik vind haar altijd een ontzettend sympathieke vrouw dus ik gun het haar van harte.

    Morgen ga ik er lekker zelf heen, hopen op geen ijzel want ik moet rijden. En zondag kan ik gelukkig ook alles gewoon zien.
  18. Sabine

    Sabine Well-Known Member

    Er ligt snel ijs in Thialf, weet iemand hoe de vooruitzichten zijn voor morgen qua luchtdruk?

    Ik ben er ook weer een dag bij en heb er zin in!
  19. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Twee keer winst in de TP. De dames:
    Wüst 14.06-13.75
    Leenstra 14.41-14.47
    de Vries 14.95-14.86-14.98
    Wüst 15.17-14.96-15.22-15.24

    Wüst wederom veel te sterk voor de andere 2 dames waardoor de Vries tot 2 keer toe bijna onderuit gaat in de 2e bocht. Leenstra kan goed volgen maar doet wederom weinig kopwerk. Laatste 2 rondes trekt Wüst goed door.

    De heren:
    Kramer 13.26
    Blokhuijsen 13.34-13.36-13.49
    Verweij 13.81-13.60-13.50
    Kramer 13.58-13.43-13.44
    Blokhuijsen 13.70-13.77-13.74
    Verweij 13.75-13.39

    Een vlakke race, Verweij en daarna Kramer brengen de halve ronde tijd terug naar 13.5 en sneller. Blokhuijsen laat hem 0.2 oplopen. Verweij weer met een sterk slot.

    Prima, rond de 1000 mbar volgens GFS
  20. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Marrit Leenstra wil volgens mij graag aangewezen worden voor de Olympische Spelen voor de 1000, 1500 en Team Pursuit. En daar ben ik het natuurlijk hartgrondig mee eens.

Deel Deze Pagina