OS Ploegachtervolging dames

Discussie in 'Lange baan' gestart door 3822, 13 feb 2006.

  1. G1ant

    G1ant Well-Known Member

    Simpel gezegd zijn er twee tactieken. Tactiek 1 is: in de kwalifactieronde je beste team inzetten in de hoop dat die de snelste tijd rijden, zodat je in de kwartfinale (tegen de nummer 8) en misschien ook in de halve finale (tegen de nummer vier of vijf) mensen kan sparen. Probleem is dat je niet altijd weet of de nummer acht het zwakste land is. Voor hetzelfde geld valt er bij de vrouwen een Duitse in de voorronde, en dan moet je in de kwartfinale al tegen Duitsland.

    Tactiek twee is: in de kwalificatie je reserves inzetten, en dan in de kwartfinale, als het er echt om gaat, je toppers gebruiken. Vooral bij de vrouwen moet dat werken, omdat zoals Reina al zegt, een zesde plek in de kwalificatie geen probleem hoeft te zijn.
  2. Schaatsfan Suzanne

    Schaatsfan Suzanne New Member

    Die tweede tactiek, dat is ook zo'n beetje de tactiek van de Duitse vrouwen. Zij zullen in de voorronde zonder Friesinger en Pechstein starten. Dat lijkt mij wel een goede tactiek...
  3. Lisan

    Lisan Well-Known Member Medewerker

    Jammer van Kleinsman. het is niet echt haar toernooi.. Ik denk dat zij niet meer zal uitkomen op de ploegenachtervolging.

    Smit reed erg sterk en Groenewold ook.
  4. SkateNowWorkLater

    SkateNowWorkLater New Member

    Tjah.... kijken wat deze tijd waard is...
    Misschien is het toch slim om Kleinsman tegen zichzelf te beschermen.. haar zelfvertrouwen wordt hier niet beter door.
  5. Sabine

    Sabine Well-Known Member

    Tegen de Duitsers :| Kleinsman komt niet meer in actie lijkt me :p Smit deed het boven mijn verwachting!
  6. lindavdsalm

    lindavdsalm Active Member

    Oh neee, waarom moet Nederland tegen Duitsland gaan rijden... Ik had al zo'n stom voorgevoel hierover.
  7. Lisan

    Lisan Well-Known Member Medewerker

    ja je zegt het nog geen 5 minuten tegen mij dat je niet hoopt op ned-duitsland en vervolgens gebeurd het ook :|

    Echt stom toeval!!!
  8. Sabine

    Sabine Well-Known Member

    Voor jou is dat heel dubbel natuurlijk! Voor wie ben je dan?
  9. Reina

    Reina New Member

    Vind deze uitslag wel jammer... Tegen de Duitsers wordt erg zwaar. De Duisters hadden misschien zichzelf ook wel een plezier gedaan door de laatste ronden wat in te houden en 7e te worden zodat ze tegen de Noren konden uitkomen. Wat me toch een minder sterk team lijkt dan Nederland met de beste dames...
    Maar misschien dat ze daar onderweg wel niet aan gedacht hebben.
  10. lindavdsalm

    lindavdsalm Active Member

    Ik ben voor Duitsland natuurlijk (Claudia doet mee)
  11. Sabine

    Sabine Well-Known Member

    Ja die zullen ook wel van deze loting balen..
  12. Lisan

    Lisan Well-Known Member Medewerker

    Mueller heeft echt zo'n pech he met de Spelen tot nu toe.. Misschien moet die de volgende keer maar de rol van de underdog op zich nemen.. Nee laat ik maar ophouden met flauw zijn.

    Ik vond de Noorse dames echt goed rijden!!! Echt zonde dat het zo moest eindigen.

    Op naar de Nederlandse dames ;)
  13. Lieke

    Lieke New Member

    De duitse dames toch gewonen :(
  14. Lisan

    Lisan Well-Known Member Medewerker

    Je kan alles zeggen,maar ... die duitse dames reden wel erg mooi! (op een bocht na dan). Ik denk dat de nederlandse dames ook kansloos waren geweest als ze Smit ipv van Deutekom hadden laten starten... Nederland heeft 2 topvrouwen,maar missen de derde.
  15. Lieke

    Lieke New Member

    klopt, ik denk dat smit nog niet op haar top is na al dat gedoe... misschien fysiek al wel maar mentaal nog niet... Wüst en Groenewold wel natuurlijk.. maarja de derde telt..
  16. rja

    rja New Member

    Ze hebben het niet gered,

    Ze waren direct in de het begin een seconde kwijt.

    Daana liepen ze achter de feiten aan, misschien had Deutekom of Wust beter kunnen starten, die zijn veel sneller, Greta was een ook een goed optie geweest, dan kan er veel harder worden doorgetrokken door Wust en Groenewold, Greta in vorm rijdt ook een goede 3 kilometer.
  17. lindavdsalm

    lindavdsalm Active Member

    Duitsland was echt wel sterk. Ben vast één van de enige Nederlanders die blij is hiermee. Ik zal het commentaar op de ZDF nu hier niet herhalen (niet heel dramatisch hoor).
  18. squier

    squier New Member

    Nederland heeft verloren van Moniek Kleinsman, verantwoordelijk voor deze opstelling was Krook. Maar ja, het is eenmaal zo gelopen. Gemiste kans.
  19. Lisan

    Lisan Well-Known Member Medewerker

    Ik vind het wel sneu, Kleinsman heeft veel te voorduren gehad tot nu toe op de Spelen. Ze is gewoon op dit moment een pechvogel. Kijk misschien had je haar niet in moeten zetten zullen veel mensen zeggen,maar je weet het nooit van te voren hoe iemand gaat rijden. Voor hetzelfde geldt had ze een superdag.
  20. dammer

    dammer Member

    Ik ben een Belg, en heb schaatsen dus niet in de genen zoals jullie, maar ik heb gisteren al gepost dat Kleinsman in de ploeg niet zo'n goed idee was. Ze heeft al twee keer gefaald voor Nederland (bedoel ik niet zo negatief als het klinkt hoor), haar nu nog eens de rol toebedelen van iemand die iets voor haar land moet doen, was gewoon onverstandig, dat is simpelweg een te grote druk voor iemand die geen supertopper is.

Deel Deze Pagina