Zuidlaardermeer

Discussie in '2012-2013' gestart door bullie, 15 jan 2013.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. bullie

    bullie Member

    Is er al iemand wezen kijken hoe de situatie is bij het Zuidlaardermeer en het Schildmeer?
  2. havana

    havana New Member

    Re: Zuidlaardermeer/Schildmeer

    Zaterdag was ik bij het Schildmeer, dat lag toen nog volledig open. Er ligt wel een plas vlakbij het Schildmeer waarop waarschijnlijk vandaag of morgen wel geschaatst kan worden.
  3. JosN

    JosN New Member

    Hallo allemaal,

    Vanochtend een kijkje genomen bij de zuidkant van het meer, bij de parkeerplaats. Het zicht was door de mist zo'n 200 meter schat ik en tot zover je kon zien lag alles dicht. Langs de kant was de ijsdikte ong. 5cm. Prachtig zwart ijs!
    Ik weet niet hoe snel het ijs de komende nachten aangroeit, maar we zullen er vast binnenkort kunnen schaatsen.
    Iedereen veel schaatsplezier toegewenst!

    Groet, Jos.
  4. bullie

    bullie Member

    Kom net van het zuidlaardermeer aan de zuidkant rondje van 1,3 km. Meer kun je rond maar op sommige plaatsen is het ijs erg dun. Zijn aan de oostkant bijna tot De Leine geweest. Omdat daar een vogelwak ligt zijn we omgedrraait. We hoorden even later dat er daar iemand door is gegaan.
  5. Pompebled

    Pompebled New Member

    Wij gaan er zo ook even kijken. Blij te lezen dat jij er bent geweest want deze Pompebled is een schijtert als het gaat om onbetrouwbaar natuurijs!!
  6. Pompebled

    Pompebled New Member

    Het ijs golft en kraakt als een malle
  7. roelblink

    roelblink New Member

    Volgens mij zaten we in hetzelfde groepje ;-)
  8. IceBatRacing

    IceBatRacing New Member

    Zuidwest hoek bij Meerzicht gaat prima vandaag (en gisteren trouwens). Erg mooi zwart ijs. Was goed bezocht maar zeker niet druk.
    Videos op http://www.icebatracing.com/news
  9. Hanjo

    Hanjo New Member

    19 januari het meer rondgeschaatst, op 1 stuk na bij groot windwak, is het redelijk betrouwbaar. Zou nog niet alleen rondje maken.
  10. ijsenweder7

    ijsenweder7 New Member

    Wat een ontzetend leuk idee dat ligfietsen op ijs. Gat in de markt voor de aanpalende exploitanten aan het meer lijkt me. Verhuur zou een gouden greep kunnen zijn voor mensen die dol op ijspret zijn maar niet(meer) schaatsen.
  11. rikketik

    rikketik New Member

    Vanmiddag heb ik helemaal rondom geschaatst. Aan de oostoever is een eendenwak waar je aan de westzijde makkelijk omheen kan. Let daarop, het wak kan morgen dicht zijn en dan......Velen hebben het rondje vandaag al geschaatst. Veel rode gezichten gezien van de kou :oops: Mooi glad ijs. Hier en daar een rafelige rand door door wind tijdens de eerste ijsvorming.
  12. rikketik

    rikketik New Member

    Gisteren lag het ijs vol sneeuwduintjes. Diep genoeg om in vast te lopen. Twee wakken waren naar het westen uitgelopen. Het grootste wak liep over driekwart van de breedte van het meer. Het was alleen aan de oostkant te passeren. Het andere wak ligt wat noordelijker over eenkwart van de breedte. Dat wak kon aan de westzijde gepassert worden. Het ijs onder de sneeuw is nog prima.
  13. laurens07

    laurens07 New Member

    Vanmiddag geschaatst op over het algemeen prachtig zwart ijs. Er is een baantje van ongeveer 5 km uitgezet aan de zuidoost kant. Hier en daar wat oneffenheden met schotsjes en ribbels maar verder prima te doen.
  14. Sportief77

    Sportief77 New Member

    Waar kan je opstappen?
  15. havana

    havana New Member

    Bij Café Meerzicht, adres Meerzicht 1 te Midlaren.

    Vanmorgen om 9:00 stond ik op 't ijs maar na 2 rondjes ben ik vertrokken naar 't Paterwoldsemeer.

    Het ijs op het meer is zeer wisselend van kwaliteit. Zitten mooie stukken tussen, maar ook behoorlijk veel zeer slechte plekken. Leek af en toe meer op langlaufen dan op schaatsen. Lag ook veel sneeuw op de baan op bepaalde plekken.

    Na 2 valpartijen vond ik het welletjes geweest.
  16. diberkho

    diberkho New Member

    Ben donderdag (maar dan aan het eind van de middag) ook op het Zuidlaardermeer geweest. Er werd nog volop geveegd door mannen van IJsclub de Hondsrug (bravo en hulde! mogen meer ijsverenigingen een voorbeeld aan nemen). Zo dramatisch als Havana het beschrijft, heb ik het zeker niet ervaren. Natuurlijk, er zitten wat mindere stukken bij en er lag nogal wat sneeuw op het ijs, maar dat wordt behoorlijk minder door het vegen. Verreweg het grootste deel is prima ijs. Ik ben geen superschaatser en wil nog wel eens vallen, maar gisteren eerst het eerste rondje op aanraden van afstappende schaatsers rustig aan gedaan en goed gekeken en daarna nog 6 rondjes van ieder 5 km geschaatst ... geen één keer gevallen.
    Echt aan te raden.
  17. bullie

    bullie Member

    Nou havana je bent wel erg snel ontevreden het is en blijft natuurijs. En ik kan me nog van het jaar van het NK herinneren, dat het ijs na de enorme sneeuwbuien van die dag er echt dramatisch aan toe was. Nu is het ijs echt prima hoor.
    Bottom line: Het ligt denk ik aan je eigen schaatskwaliteiten! :wink:

  18. jancellara

    jancellara New Member

    Als het weer en de conditie van het ijs het toelaten , ga ik morgenvroeg ( zondagmorgen 27 jan) nog een tochtje op het zuidlaardermeer maken.
    Zijn er vandaag ,op zaterdag , nog mensen aan het schaatsen geweest. Zoja wat zijn jullie ervaringen...

    Of zijn er plekken waar je mooier en beter kunt schaatsen???

    Misschien tot morgenvroeg.

    Jancellara
  19. Sjengg

    Sjengg New Member

    Het Zuidlaardermeer is mijn basismeer, dus ik ga niet snel iets anders aanbevelen. De ondergaande zon met vogels en riet op de achtergrond, gekras van de ijzers, witte krullen als je remt op diepzwart ijs.....tja...

    Objectief gezien: prachtig ijs aan oost en westkant, rondje van 4 a 5 km. De baan aan de noordkant (haaks op de wind) was ah eind van de middag volgesneeuwd.
    Dit stuifprobleem speelde zaterdag op veel natuurijs routes.

    Voor zondagmorgen hangt alles af van wel of niet vegen van de route.

    Voor de diehards valt er al schaatsend en lopend altijd rond te komen natuurlijk. Het gaat om de sfeer (en de choco en gluhwein).
Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina