Rottemeren Bleiswijk-Zevenhuizen

Discussie in '2012-2013' gestart door MKarreSchaats, 17 jan 2013.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. pauli-icy

    pauli-icy New Member

    weer 2x bij t schrijven bericht eruitgegooid
    nu lijkt het te gaan
    Bergse Achterplas, zat. 19 jan.'13
    Schipluiden, zat. 19 jan.'13


    zie mijn eerdere bericht van vandaag zat. 19jan'13

    Bijgevoegde bestanden:

  2. rvm

    rvm New Member

    Kom net van het ijs op de Rottemeren af. Superijs!! Is nog niet erg druk, denk hooguit een paar honderd mensen maar op die grootte maakt het niks uit, alle ruimte. Geen gekraak of gegolf en je kunt helemaal rond. Nu maar hopen dat de sneeuw straks van het ijs wordt afgeblazen dan kunnen we nog wel een paar leuke dagen tegemoet zien.
  3. jethroborsje

    jethroborsje New Member

    Vandaag bij de Bergse Achterplas geweest, het was te doen maar hier en daar kraakte het toch wel behoorlijk. Geschikt voor kleine groepen mensen, maar niet met z'n honderden op een paar vierkante meter. Het ijs zelf was super, prachtig straks zwart ijs.
  4. jokidoki

    jokidoki New Member

    Wat bedoel je met helemaal rond? Vanaf de a12 tot voorbij bleiswijk of nog verder ?
    Waar ben je opgestapt? Lange vaart of by elysium?
  5. fon61

    fon61 New Member

    Het was vanmiddag prachtig zwart en goed ijs. Helemaal rond vanaf de brug over de Rotte tot aan de A12, aan beide zijden. Allen opletten op een goed zichtbaar vogelwak bij de eerste molen. De sneeuw vormde kleine duintjes, maar ligt los. Prachtige tocht, maar nog niet geschikt voor grote aantallen.
  6. merik

    merik New Member

    heerlijk geschaatst vandaag bij de rottermeren thv bleiswijk. prachtig zwart ijs. wel koud. zeer weinig zwakke plekken. mooi weekje schaatsen voor de boeg
  7. rvm

    rvm New Member

    Even nog een kleine aanvulling op fon61, er werd overal geschaatst, ook gewoon in het midden. Kreeg wel het gevoel dat het ijs bij de brug over de rotte wat minder dik was, daar kraakte het nog. Verder perfect ijs. Ging vanmiddag om 14:30 uur van het ijs en toen ontstonden er wel kleine sneeuwhopen op het ijs. Grootste gedeelte werd er vanaf geblazen. Ijs heeft denk ik nog niet de vereiste dikte om de Rottemerentocht te organiseren. Hoop dat het nog even wat aangroeit zodat de ijsvereniging het groene licht gaat geven en zij op het mooie zwarte ijs een sneeuwvrije baan borstelen :D
  8. mjongebreur

    mjongebreur New Member

    Waar is het handig parkeren en opstappen als je vanuit Den Haag komt?
    Berichten zijn positief, maar hoop dat er nu niet teveel sneeuw op het ijs ligt.
  9. jethroborsje

    jethroborsje New Member

    Ik ben benieuwd naar wat de sneeuw van gisteren / vannacht heeft gedaan voor het ijs...
  10. rvm

    rvm New Member

    Er zijn diverse parkeergelegenheden bij de Rottemeren, kijk maar waar een hoop auto's bij elkaar staan :D , is over het algemeen niet ver lopen naar het ijs vandaar.
  11. Vanmorgen op de Rottemeren wezen kijken.
    Het is hopeloos. Tussen de sneeuwduinen in is er vannacht met weinig wind ook sneeuw gevallen (schat in tussen 3 en 5 cm).
    Hierdoor is moeilijk te zien waar een sneeuwduin is en waar alleen een laagje ligt. Er is dus geen stukje zwart ijs meer te zien.
    Onverrichte zaken weer teruggegaan naar huis. Als dit representatief is voor meer schaatsplekken in de regio dan wordt het niks, tenzij de ijsvereniging gaat vegen. Maar gezien de dikte van het ijs acht ik die kans ook niet hoog.

    Groeten
    Pieter
  12. Quacka

    Quacka Member

    Het is volgens mij in heel de regio. Ik ga straks eens kijken op het vijvertje voor de deur, maar ik vrees het ergste.
    Tja, als je dit weekend al ergens geschaatst hebt, dan weet je wel waar je op het ijs kan. Je kan het dan wel schoonkrijgen, maar er is dan wel veel hulp nodig.
  13. jethroborsje

    jethroborsje New Member

    Misschien dat het in Reeuwijk nog wat is bij de Reeuwijkse plassen. Anders zou ik het verder hier in de regio ook niet zo weten...
  14. mjongebreur

    mjongebreur New Member

    Net terug van rottemeren, bij de roerdomp is een baan geveegd (400m, later meer)met prima ijs. Daarbuiten is het niet te doen, teveel sneeuw.
  15. MKarreSchaats

    MKarreSchaats New Member

  16. MKarreSchaats

    MKarreSchaats New Member

    Op de Rottemeren werd aan de zijde van Zevenhuizen wel voorzichtig geschaatst, ik zag ca 20 mensen.
    Aan de zijde van Bleiswijk kon je maandagmiddag vrijwel niet het ijs opkomen, doordat het water door de oostenwind aan de rand op het ijs is gelopen, gemend met sneeuw en verschillende gaten waar mensen er doorheen waren gezakt.
  17. MKarreSchaats

    MKarreSchaats New Member

  18. jethroborsje

    jethroborsje New Member

    Is het nog mogelijk om de plas rond te schaatsen of is het nu alleen nog maar mogelijk om een klein geveegd baantje te doen?
  19. Seal

    Seal New Member

    Ja, nu kan het! Er is een baan gemaakt van ongeveer 3 km vanaf de Roerdomp. Het was wel goed dat er vandaag maar een paar schaatsers waren. Heerlijk rustig en niet te belastend voor het ijs. Er ontstonden een paar kritieke punten met water op het ijs. Met het leggen van bypasses goed opgelost. Morgen kunnen er meer mensen komen. Er komt immers voldoende vorst vannacht. Het ijs was op de pakweg drie kritieke punten na prima en zonder scheuren! Het is dus veel beter dan vorig jaar. Geniet ervan!
  20. Seal

    Seal New Member

    En hier een sfeerplaatje van vandaag!

    Bijgevoegde bestanden:

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina