Essent ISU EK Allround 2013, 11-13 januari in Thialf

Discussie in 'Lange baan' gestart door WS-OCT, 4 dec 2012.

  1. proeme

    proeme Well-Known Member

    dat gaat Nederland een WK-plek kosten...
  2. nina

    nina New Member

    nou, dat weet ik nog zo net niet. naar achteren is het gat aardig groot, en naar boven moet eigenlijk wel lucht zitten. Van de vier rijders direct voor hem in het klassement is qua persoonlijk record alleen Silovs echt een brug te ver. Yuskovs PR is 5 honderdste sneller, Geisreiter en met name junior Nilsen duidelijk langzamer. Met een goede 1500 meter moet Bloemen toch wel bij de beste 14 kunnen komen.
  3. gerrit stevens

    gerrit stevens Well-Known Member

    Hoezo, ik dacht dat Europa 17 deelnemers mag sturen. Bloemen mag echter niet veel meer zakken.
  4. Mjøsaman

    Mjøsaman Well-Known Member

    Er gaan er 17 naar het WK, dus Bloemen zit nog aan de goede kant...

    Dit zouden de 10km-ritten worden volgens de huidige stand van zaken:

    1 Rotteveel - Niedzwiedkzi
    2 Swings - Skobrev
    3 Pedersen - Bøkko
    4 Kramer - Blokhuijsen

    Niedzwiedzki moet zijn 6e plaats in het klassement vasthouden, anders gaat zijn plek naar Geisreiter (6e op de 5000m). Verder moet Rotteveel bij de top-8 in het klassement blijven- hij staat nu 7e - en dat zal best lastig worden, want Swings, Brodka en Szymanski staan vlak achter hem. Valt hij uit de top-8, dan is Geisreiter opnieuw de gelukkige.
  5. vergeer

    vergeer Well-Known Member

    Dat was hij voor mij al, maar ik moet zeggen dat ik niet verwacht had dat hij onder de 6.20 zou uitkomen. Respect voor SL. En ik was net als Hersman opgelucht over de goede tijd van Skobrev ondanks die rare kruising. Skobrev kan het dus nog steeds
  6. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    En dat was 'm dan. Sven vini vedi vinci...en Jan is meteen op z'n plek gezet.
  7. proeme

    proeme Well-Known Member

    ik schatte de 1500m van Bloemen niet zo best in, maar bij ander inzien is dat niet helemaal terecht.
  8. Monique

    Monique Well-Known Member

    Die laatste 4 ritten waren echt om te smullen! Sven gewoon weer supersterk, mooie vlakke race. Bokko viel toch tegen al waren de verwachtingen al niet torenhoog. Swings prachtig nieuw PR en BR die gelukkig won van Skobrev. Wat die nou weer aan het doen was tijdens die race? Bloemen niet goed, maar Blokhuijsen tegen Pedersen was echt weer een mooie race. Blok niet snel genoeg om voor Sven te blijven staan en Pedersen net een ietsiepietsie sneller dan Swings. De jonkies doen het goed. :D
  9. LeeMoZovski

    LeeMoZovski Well-Known Member

    Kramer is de beste. Hij is gewoon de beste.

    Wat een rit weer. Blokhuijsen kon even niet wat ie op het NK kon, maar slecht is het natuurlijk absoluut niet. Het zal ook niet makkelijk zijn om zo kort na zo'n zwaarbevochten NK opnieuw zo goed te zijn. En dan komt toch weer die aparte klasse van Kramer bovendrijven. Echt een fenomenale schaatser, die Sven.

    Toch weer een berg heerlijke ritten gezien. Pedersen ging geweldig mee met Blokhuijsen. Dat mannetje gaat een keer iets groots winnen, dat kan toch bijna niet anders. Nee, dan Bart Swings. Die had een superrit tegen Skobrev. Net geen plak voor hem nu, maar die plak pakt ergens anders wel een keer. Of - en dat lijkt me nu ondertussen wel duidelijk - wel meerdere keren. Het is een en al souplesse, die Bart. De aanleg druipt er echt vanaf. Skobrev gleed er bijna over uit. Ik vind dat Ivan veel te hard hard werd aangepakt door die irritante Dijkstra. Die man zit gewoon klaar in z'n commentaarhokje om wanneer ie maar kan zijn puntmuts op te zetten en Skobrev aan het kruis in de fik te steken. Ja, de Rus maakte een misser. Maar dat ie achterlangs wilde kruisen, was op dat moment volkomen logisch. Nu rijdt ie 6.19 en zit een tel achter het zilver. Moet zijn kop er dan weer meteen af? Wat mij betreft niet.

    Geisreiter ook weer erg goed. Bloemen zet de lijn van het NK door. Maar die WK plek voor NL komt echt niet in gevaar, hoor. Of Ted-Jan moet morgen gigantisch in de mist gaan op de 1500.
    Erg teleurgesteld ben ik over de rit van Bokko. Het spijt me voor Alexander79, maar dit is dus waarom mensen Bokko als mentaal minder sterk betitelen. Pedersen en Nilsen zijn niet langzamer dan op het Noors kampioenschap, Bokko dus wel. In Kolomna was ie iets sneller dan Skobrev, Swings, Pedersen en Geisreiter, nu is ie een stuk langzamer. Is dat een gebrek aan vorm? Of hoort er ook nog iets anders bij. Ik denk toch van wel. Jammer.

    Naar de 10 lijken Kramer, Blokhuijsen, Bokko, Pedersen, Skobrev, Niedzwiedzki, Rotteveel en Swings te gaan. Geisreiter moet hopen dat Niedzwiedzki een plekje inlevert of Rotteveel wordt gepasseerd door Brodka. Het zou kunnen.
  10. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Ik denk dat Blokhuijsen op de 5 km wel voordeel heeft van een sterke tegenstander. Zie eerder de ritten tegen Bergsma voor de WC en 2x tegen Kramer. Jammer dat ie het zo laat liggen. Kramer, onder zijn oude baanrecord, was weer top.
  11. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Jan Blokhuijsen heeft slecht gereden, wat zal jij lekker slapen vanavond.

    Wordt nog leuk om te zien of Rotteveel en Niedzwiedzki hun plekje vasthouden of dat Geisreiter naar de 10 km mag. Naast de verliezer van dit trio lijken Szymanski (10e en 10e), Silovs (11e en 9e) en Brodka (9e klass.) de slachtoffers te worden van de beperking van 12 tot 8 rijders op de 10.
  12. strawbale

    strawbale Well-Known Member

    Jammer van en voor Blokhuijsen, maar hij heeft op het WK weer een kans.
  13. gerrit stevens

    gerrit stevens Well-Known Member

    Had je daaraan getwijfeld.

    Helemaal mee eens. Versnellen zou waarschijnlijk tot een dq hebben geleid. Het is bovendien een klassementstoernooi, er komen meer afstanden. Hij deed het alleen een beetje raar.
    Swings zou wat allroundtoernooien betreft ook wel de grootste concurrent van de Nederlanders kunnen worden.


    TJ Flowers moet gewoon de 4e WK plek veilig stellen. Dat hij het eindklassement niet haalt had ik wel verwacht zeker nu het om top 8 gaat.

    Mee eens. Bokko is mentaal ook wel eens sterk, afstandswereldkampioen 1500 om maar eens wat te noemen.
    Maar hij is nog steeds kanshebber voor het podium. 1500 is zijn sterkste afstand en de tien is een heel andere afstand dan de 5.

    Ik verwacht eigenlijk dat Brodka ook naar de 10 gaat en wel ten koste van Rotteveel. Hij mag maar een halve seconde verliezen. Szymanski en Silovs staan ook niet ver.
  14. De Keizer

    De Keizer Well-Known Member

    Ondanks dat Kramer de 5km met grote overmacht wint en nu al zeker lijkt van de Europese titel, vond ik het schitterende schaatsavond. Het niveau was in de breedte vrij goed.

    Positief vond ik:
    - Sverre Lunde Pedersen heeft de aansluiting met de top gevonden;
    - De Polen rijden alle 3 uitstekend en verroveren wel een vierde starplek voor 2014;
    - Bart Swings;
    - De junioren Spieler Nilsen en Andersson;
    - De vorig jaar zwak debuterende Geisreiter reed nu wel een goede 5km;

    Teleurstellend vond ik:
    - De 5km van Bøkko;
    - Denis Yuskov;
    - Ted-Jan Bloemen;
    - Robert Brandt, eigenlijk de enige deelnemer die hier niets te zoeken had.

    Ik verheug me nu al op de 1500m. In willekeurige volgorde kan ik me een top 10 voorstellen met: Kramer, Blokhuijsen, Pedersen, Bøkko, Skobrev, Yuskov, Silovs, Swings, Brodka, Niedzwiedski. Allemaal mannen die het in zich hebben om bij een world cup 1500m in de top 5 te rijden.
  15. gerrit stevens

    gerrit stevens Well-Known Member

    Lekker voor de internationalisering. Maar ik geef ze nog wel een kans, ze hebben alle drie een goede 1500 in de benen.
    Polen volgend jaar met vier. Noowegen met drie? Nielsen staat wel wat wankel.
  16. LeeMoZovski

    LeeMoZovski Well-Known Member

    Even tot rust komen. Rotteveel moet inderdaad nog flink op Swings en vooral Brodka letten. Szymanski en Silovs staan ook nog op schootsafstand, maar gezien de vorm van Rotteveel (prima 500 en echt een hele goede 5) moet ie die mannen wel achter zich kunnen houden. Het gevaar zit 'm echt in de ijzersterke benen van 1500 meter specialist Brodka.

    De jonge Noor Nilsen staat trouwens keurig 12e. Yuskov is denk ik de grootste tegenvaller op plek 14.

    Dan nog even de 17 WK plekken. Achter Bloemen zit een gat. Dan komt Stefani op plek 16. Lehmann staat op 0.001 punt van Stefani 17e. Smallenbroek staat daar weer 0.050 punt achter. Dan volgt Andersson op 0.11 punt. Daarachter zit een groter gaatje van 0.307 punt op Anesi. Dat wordt dus nog een boeiende strijd om die WK plekken. De Wit-Rus Mikhailov staat voor de zoveelste keer weer eens in het niemandsland.

    Volgens mij vallen er dan ook nog 2 mannen af voor de 1500. Dat moet! Jazeker wel. Anders wordt het programma immers veeeeeel te lang. Volgens mij zijn de slachtoffers nu Haselberger en Brandt. Spruyt is gevallen en staat compleet kansloos 26e, maar zijn 19e plek op de 5000 weegt volgens mij zwaarder dan de 24e plek in het klassement van Haselberger. Waarom verzint de ISU toch dit soort absurde regels?

    Morgen mag ik er dankzij dit fijne forum en het geweldige VSS zelf een keer bijzijn. Kan ik de dames en Koning Sven en zijn onderdanen eens in het echt zien.
  17. ChefSpijker

    ChefSpijker Well-Known Member

    Maar dan moet Brodka z'n landgenoot op 6 ook nog voorbij wil hij de 10 halen... of verwacht je dat Szymanski ook nog Swings pakt en 8e staat na de 1500?
  18. nina

    nina New Member

    Dan komt er dus een geweldige analyse inclusief sfeerimpressie. Veel plezier in Thialf, ik kijk uit naar het ongetwijfeld extra boeiende verslag, morgenavond al???
  19. ChefSpijker

    ChefSpijker Well-Known Member

    Andersson is het, gezien de 1500 meters dit seizoen, wel aan z'n stand verplicht om af te rekenen met Stefani en Lehmann. Al blijft het wel een jonge knul natuurlijk. Hoe zit het WK Junioren eigenlijk dit jaar qua kalender? Is dat te combineren met WK Allround? Met de WK nu in Noorwegen, zal ie als Zweed zich vast ook wel eerder willen laten zien dan wanneer het in Moskou bijv. was.
  20. proeme

    proeme Well-Known Member

    zit een week tussen WK Allround en WK Junioren volgens mij. Weet niet welke eerst is. Is vast te vinden, maar ben wat lui.

Deel Deze Pagina