Wedstrijden 4/5/6 januari

Discussie in 'Lange baan' gestart door Mjøsaman, 3 jan 2013.

  1. LeeMoZovski

    LeeMoZovski Well-Known Member

    Als ik dit lees en ik leg daar de tijden van Brodka bij, dan ben ik toch best weer onder de indruk. Die 36.89 verandert (volgende week) in Heerenveen denk ik toch al vlug in minstens een hele lage 36'er. En met die 1000 meter in die moeilijke omstandigheden was ie gisteren in Groningen gewoon bij de eerste 10 gekomen, vlak achter A-groep WB-klanten als Schipper, Nuis en Sjoerd de Vries. Sowieso zit ie niet heel ver van het BR. Brodka is al het hele seizoen prima bezig. Op het EK kan ie ditmaal een gooi doen naar misschien wel 2 afstandsmedailles. Een mooie eindklassering wordt helaas een stuk lastiger nu er nog maar 8 mensen naar de 10km mogen. Nou ja, 9e kan ook mooi zijn. Het WK Sprint moet ie eigenlijk ook gewoon rijden. Hij heeft immers geen grote allround doelen en heeft ook niks met TVM te maken. Ik denk dat het voor een 1500 meter man als hij alleen maar goed is om eens twee weken op de snelste banen van de wereld over het ijs en door de bochten te vliegen.

    Bachleda-Curus heeft eerder dit seizoen in Berlijn, net als Czerwonka en Zlotkowska trouwens wel aan de WK Sprint limiet (1.19.50) voldaan. Ze is ook Pools kampioen op de 1000 meter, maar toch gaat Czerwonka naar Calgary? Opmerkelijk. Ik vind het sowieso errug vreemd (en jammer) ze niet naar het EK gaat. Vooral het ontbreken van zoiets elementairs en simpels als een reden vind ik zeer opvallend.
  2. De Keizer

    De Keizer Well-Known Member

    De 10.000m is in Calgary bij de mannen gewonnen door Jordan Belchos in een tijd van 13.42,23. Dat is 19 jaar na de 13.30 van Johann-Olav Koss op vaste schaatsen en op een laaglandbaan..... Slechts 3 deelnemers rijden een tijd onder de 14 minuten.....

    Bij de vrouwen wint Christine Nesbitt de 1000m in 1.14,84. Ik vind deze tijd al wat beter. Anastasia Bucsis wordt tweede in 1.16,67 en het lijkt mij dat zij waarschijnlijk de tweede startplek van Canada op het WK Sprint gaat invullen. Shannon Rempel wordt overigens 9de. Zou zij niet aan stoppen gaan denken?
  3. Lisan

    Lisan Well-Known Member Medewerker

    Ik denk niet dat hij de 10km zal gaan halen omdat zijn 5km nu eenmaal niet een hele goede afstand van hem is. Al was hij in Warschau wel weer erg goed bezig op de 5km. Bródka valt alleen bij de gemiddelde schaatsfan niet zo op. Hij is niet zo'n uitgesproken persoon als een Niedzwiedzki bijvoorbeeld. Bródka doet eigenlijk gewoon zijn ding en dat doet hij goed maar het valt niet altijd op. Hij was vorig seizoen ook al goed aan de weg aan het timmeren. Ik ben zelf erg blij dat hij naar Calgary gaat. Lijkt me gaaf hem door die bochten te zien vliegen. Zijn bochten zijn over het algemeen sterk. Komt door z'n shorttrack verleden.

    De vraag is alleen of de Poolse bond dit ook wil en er geld voor beschikbaar heeft. Dat laatste kan nog wel eens een probleem vormen.
    Interessant is wel: Bródka is als enige EK-Allround man naar Zakopane gegaan. De rest zit al in Nederland.

    Ik zie het, ik had die uitslagen even over het hoofd gezien op een of andere manier. Wat slecht van mij...
    Ik ga deze week op onderzoek uit en hoop dan een antwoord te hebben op de vraag waarom ze niet op het EK is. Op de website van de Poolse bond staat namelijk niets genoemd. Alleen de selectie.

    Overigens, selectie voor Calgary staat nog nergens formeel genoemd, maar neem aan dat het zo blijft als ik heb gehoord. Lijkt me raar als je rijders verteld dat ze naar Calgary mogen, je ze vervolgens weer zegt dat ze niet mogen ;)
  4. LeeMoZovski

    LeeMoZovski Well-Known Member

    Ik heb Brodka al wat langer in de smiezen, hoor. Mooie schaatser. Nou ja, mooi....zeg maar sterk, krachtig echt zo'n kerel uit één stuk. Spaarde zich vorig seizoen ook geen tel op zijn 10 kilometers. Al die arbeid mag van mij ergens heel flink gaan lonen.

    Nog 1 opvallend resultaat gisteren uit Collalbo gisteren. Daar reed Chiara Christelli op de Italiaanse sprint kampioenschappen 42.43 op de 500 meter. Dat is voor een meisje van 14 behoorlijk hard. In de verte gloren heel misschien gouden bergen, maar die zal ze toch echt helemaal zelf op moeten fietsen. De Italiaanse meisjes Rita Battisti (15 jaar, 42.28) en Elisa Rapisarda (13 jaar, 42.31) waren pakweg 10 jaar geleden ook heel snel voor hun leeftijd, maar hebben het toch niet gehaald. Maar deze nieuwe Chiara is er wel eentje om in de gaten te gaan houden. Wat in ieder geval in haar voordeel spreekt, is dat ze in Paola Simionato en Yvonne Daldossi 2 jonge meiden voor zich heeft die het (samen) wel hebben gehaald.

    Over Simionato en Daldossi gesproken, die maken er ook een superspannend kampioenschap van. Het staat daar 80.31 - 80.375 in het voordeel van Simionato. Er kan er maar 1 naar het WK in SLC. Bij de heren heeft Nenzi een verrekijker nodig om iemand achter hem te ontdekken. Met 35.87 en 1.11.19 heeft ie Anesi al op meer dan 2 volle punten gezet. De oude heer Ioriatti staat trouwens op een paar tienden punt derde. Ermanno moet zich toch echt nog 1 keer vermannen want Italië heeft maar 2 startplekken.

    Bij de jongens zie ik geen aanstormende talenten. Het 14-jarige meisje Christelli was bij de jongens gewoon 2e geworden op de 500 meter....
  5. Lisan

    Lisan Well-Known Member Medewerker

    Nieuws uit Polen:

    Heren: Bródka wint daar (niet verrassend) het Sprint kampioenschap. Biega is tweede en Nogal is derde. heb het idee dat de omstandigheden beter waren dan gisteren.
    500 m: 1. Bródka 36.54 2. Nogal 36.87 3. Biega 36.94
    1000 m: 1. Bródka 1.11.33 2. Biega 1.12.90 3. Puszkarski 1.13.34

    Dames: Czerwonka wint daar (toch wel beetje verrassend na dag 1) het Sprint Kampioenschap.
    500 m: 1. Czerwonka 41.25 2. Bachleda Curus 41.52 3. Kapruziak 42.46
    1000 m: 1. Czerwonka 1.20.14 (exact zelfde tijd als BR) 2. Bachleda Curus 1.21.41 3. Ksyt 1.24.87
  6. De Keizer

    De Keizer Well-Known Member

    Noorwegen
    In het Noorse Bergen waren vandaag geen belangrijke wijzigingen in de top van het Noorse sprintkampioenschap. Bij de vrouwen heeft Hanne Haugland alle afstanden en dus ook het eindklassement met groot verschil gewonnen. Bij de mannen won Christoffer Fagerli Rukke vandaag beide afstanden met kleine voorsprong op Havard Holmefjord Lorentzen. Even Johansen werd achter hen derde in het eindklassement. Sverre Lunde Pedersen had zich teruggetrokken voor de tweede dag.

    Italië
    Bij het Italiaans sprintkampioenschap in Collalbo heeft bij de vrouwen Yvonne Daldossie de strijd met Paolo Simionato in haar voordeel weten te beslissen. Afstandoverwinningen in tijden van 40,21 en 1.19,82 waren voldoende om haar concurrente op bijna een punt achterstand te zetten.

    Bij de Italiaanse mannen won Mirko Giacomo Nenzi wederom beide afstanden met grote voorsprong. Dat lijkt me wel iemand die in Salt Lake City bij de eerste 15 moet kunnen rijden. Matteo Anesi werd met minder dan 0,2 punt voorsprong op Ermanno Ioriattie tweede. Gezien het snellere ijs in Salt Lake City lijkt het me verstandig wanneer Gianni Romme toch de voorkeur zou geven aan de oudste van dat tweetal voor de tweede Italiaanse startplek. Opvallend was overigens dat de 20-jarige David Bosa zich uitstekend revancheerde voor een slechte eerste dag. Hij werd vandaag op beide afstanden tweede. Hij heeft echter nog niet voldaan aan de limieten voor het WK Sprint.
  7. Lisan

    Lisan Well-Known Member Medewerker

    Ik zou ook eerder Ioriatti sturen dan Anesi.
    Overigens, elke keer denk ik dat Ioriatti er niet meer bij zal zijn en toch komt hij steeds opgedoken. Als ik me niet vergis is hij ook inmiddels al 37.
  8. gerardg

    gerardg Member

    Een goede prestatie dit weekend van A-pupil Rachelle van de Griek. Ze reed gisteren in Erfurt 2.15,72 op de 1500 m, de beste prestatie ooit van een Nederlandse A-pupil op die afstand. De beste tijd was in handen van Jade van der Molen met 2.16,43 in maart 2008.
    Nederland heeft trouwens een geweldig trio meisjes-A-pupillen. Naast Rachelle hebben ook Michelle de Jong en Femke Beuling al onder 43,00 op de 500m gereden, hetgeen de beste 3 tijden ooit op de 500m voor meisjes-A-pupillen zijn.
  9. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Dat zijn dan meisjes van 12 of 13? Iemand enig idee hoe voorspellend tijden gereden op die leeftijd zijn voor het vervolg van iemands carrière?
  10. klopgeest90

    klopgeest90 Member

    Ergens een ranglijst te vinden van de beste tijden op die leeftijd? Het zou leuk zijn om bijvoorbeeld Leenstra op die leeftijd met Van de Griek te vergelijken.
  11. fransvanbakel

    fransvanbakel Member

    Ergens een ranglijst te vinden van de beste tijden op die leeftijd? Het zou leuk zijn om bijvoorbeeld Leenstra op die leeftijd met Van de Griek te vergelijken.

    Prs van Marrit Leenstra eind seizoen 2001/2002: 48.19/1.41.15.
    Een jaar later, ze was toen bijna 14 op het eind van het seizoen, haar prs: 44.47/1.28.79/2.26.79.
  12. Danou

    Danou Active Member

    Ik heb heel hard mijn best gedaan om tijden van Leenstra te vinden uit 2002, maar helaas tevergeefs. Ook SARA lijsten uit 2002 zijn er schijnbaar niet.

    PB's van der Griek:
    500m - 42,82 - 15 December 2012, Enschede (NED)
    1000m - 1.27,55 - 11 November 2012, Alkmaar (NED)
    1500m - 2.15,72 - 6 January 2013, Erfurt (GER)

    Wel heb ik even gekeken naar tijden van Wust als 15 jarige op de ijsbaan van Tilburg. Zij reed daar als C-juniore de volgende tijden:
    500m - 44.49
    1000m - 1.27.16
    3000m - 4.49.52
  13. Elina

    Elina Well-Known Member

  14. De Keizer

    De Keizer Well-Known Member

    Op speedskatingnews.info kun je het beste vinden welke tijden iemand in welk seizoen (en dus op welke leeftijd) reed. Op speedskatingresults.com kun je de beste seizoentijden per leeftijdscattegorie per jaar vinden. Bijvoorbeeld dit seizoen is Da-Som Hwang de beste c-juniore dames op de 500m in een tijd van 41,41. Deze tijd is in Seoul gereden.
  15. G1ant

    G1ant Well-Known Member

    En anderen, die wel heel hard reden op die leeftijd, breken niet door. Viking race records staan al tien jaar op naam van Elisa Rapisarda. Nooit doorgebroken. En zij is niet de enige.

    Neemt niet weg dat het mooie tijden zijn!

    Effe off topic, ik zie ineens op de erelijst van de Viking Race de naam van Daniel Oss staan in 2000 en 2001. Is dat de wielrenner van Liquigas??
  16. Duif

    Duif Well-Known Member

    Huh, de ijsbaan van Tilburg ? Die bestond nog helemaal niet toen Ireen 15 was...
    En bovendien als 15 jarige reed Ireen 42.26, 1.24.67 en 2.07.35 bij de Vikingrace in Heerenveen.
    Haar 4.49.52 op de 3km was bij de interland Duitsland-Nederland in Grefrath. December 2001.
    Bron: Schaatsseizoen 30e jaargang ( het jaar van Jochem)
  17. Danou

    Danou Active Member

  18. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Hij won in 1999 bij jongens 11 jaar oud, in 2000 bij 12 jaar oud en in 2001 bij jongens 13 jaar oud. De profwielrenner Daniel Oss is geboren op 13 januari 1987, dus als de leeftijd in de Vikingrace de leeftijd aan het begin van het seizoen is, dan klopt het. Ook komt wielrenner Daniel Oss uit Trento, de stad vlakbij Baselga di Pinè en was hij in zijn jeugd ook al Italiaans juniorenkampioen baanwielrennen. Het lijkt me sterk dat dit twee verschillende mensen zijn.
  19. Schaatsfan86

    Schaatsfan86 Active Member

    Michelle de Jong is het zusje van Antoinette de Jong als ik me niet vergis.
  20. LeeMoZovski

    LeeMoZovski Well-Known Member

    Wat betreft Rachelle van de Griek, Femke Beuling en Michelle de Jong; ik speur op speedskatingnews.info nog weleens tussen de oude beste seizoentijden van hele jonge en wat oudere junioren en wat me daarbij onlangs nog weer opviel, is dat je heel veel onbekende namen tegenkomt. De namen van de echte senioren toppers kom je eigenlijk niet echt vaak tegen. Dus hele goede tijden op hele jonge leeftijd zijn absoluut geen garantie voor een prachtige carrière bij de senioren.

    Michelle de Jong is inderdaad het zusje van Antoinette (bron: Schaatsseizoen). Op bladzijde 168 van Jaargang 40 staat Michelle trouwens samen met Rachelle en Femke op de foto. Ze lijkt wel op haar oudere zus.

    Nee, dan dit :shock:

    Verdomd als het niet waar is. Als ik deze pagina http://www.speedskatingbase.eu/v3/?sect ... r&id=19386 mag geloven, is de schaatser Daniel Oss ook van 13 januari 1987 en is het dus potverdriedubbeltjes nog waar ook. Echt wel bizar. De naam Daniel Oss kan ik me uit de schaatsuitslagen niet eens herinneren. Ik heb mijn Schaatsseizoenen nog eens doorgebladerd en daar komt de naam Oss inderdaad in voor, ook bij de Italiaanse junioren kampioenschappen (kampioen D in 2000, 2e in '99, voor Luca Stefani).
    Bij de Viking Race verslagen staat hij als het goed is ook drie keer op de foto van laureaten. In Jaargang 27 poseert ie op bladzijde 147 denk ik helemaal rechts, twee plekken rechts van Margot Boer. In Jaargang 28 zit ie op bladzijde 151 volgens mij linksonder, twee plaatsen links van Simon Kuipers. En in Jaargang 29 zit ie als ik het goed heb pal naast Beorn Nijenhuis. Leuke zoekplaatjes zijn dat trouwens. Perfect materiaal voor een onderdeel van een schaatsquiz. Wie is wie? In Jaargang 28 staat de schaatser Daniel Oss op bladzijde 101 trouwens ook nog een keer alleen op de foto. Erg leuk, dit bizarre 'nieuwtje'.

Deel Deze Pagina