OS: 3000 m dames (GOUD !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!)

Discussie in 'Lange baan' gestart door 3822, 11 feb 2006.

  1. SkateNowWorkLater

    SkateNowWorkLater New Member

    Hoe vlak reedt Wust precies? Ook niet echt dus....... (rondje 34.0 op het laatst)
  2. Lisan

    Lisan Well-Known Member Medewerker

    Komt ie:
    19.52 - 30.29 - 30.86- 31.43 - 31.39 - 32.21 - 32.75 - 34.07

    De ritten na klassen heb ik helaas niet meer bij kunnen houden
  3. G1ant

    G1ant Well-Known Member

    Een 3000 meter is een verlengde 1500 meter. Die mag je, als je geen stayer (type Smit, Hughes) bent gerust met 0,5 seconde verval per ronde rijden. De opbouw van Wust was perfect. Had niets meer over, en zo hoort het ook. KLleinman heeft gegokt en verloren. Was gewoon niet goed genoeg. Zuur voor haar, en zuur voor Smit. Iedereen die haar iets verwijt is niet goed bij zijn hoofd, want als er iemand is die knokt voor elke honderdste, dan is het Moniek. Zoals Cyclad zegt, niemand heeft er schuld aan. De blessure van Smit zorgt ervoor dat ze in deze situatie zit. Domme pech, en nu gewoon hopen dat iemand zich afmeld voor de 5000.

    Wat een succes voor de ploeg Kemkers dit. Prachtig begin van de Spelen. Wat een ongekend talent is Ireen. Zoals zij de bochten kan blijven aanvallen, dat heb ik nog nooit een vrouw zien doen. Dit kunnen nog hele leuke Spelen worden. Ik denk dat de 1500 een nek-aan-nek race met Ireen, Anni en Cindy wordt. En de ploegenachtervolging wordt plotseling ook heel leuk zo. Hoewel de Duitses in de breedte wel sterk waren, Anschutz was beter dan in het voorseizoen.

    En voor Renate zie ik kansen op de 5. Van de top-4 van vandaag is zij verhoudingsgewijs het meest een 5 kilometer rijdster. En van de specialisten op die afstand (Hughes, Pechstein en Sablikova) is er niemand die gezien de 3 km onklopbaar lijkt. Zeker Pechstein zal er ongetwijfeld staan, maar als het Gerard-van-Velde effect bij Renate toeslaat, dan kunnen er mooie dingen gebeuren.
  4. Reitse

    Reitse Active Member Medewerker

    En dat al met 3 berichten op je naam ;)

    Om het netjes uit de drukken, onze meningen staan recht tegenover elkaar. Mooi dat je het voetbal als vergelijking gebruikt. Alles wat met sportiviteit te maken heeft vindt je daar namelijk niet terug. Schaatsen is een nette sport met leuk publiek en rijders die allemaal hun maximum inzet geven. Als Kleinsman daarmee 17e wordt waren er dus 16 beter. Maar Kleinsman heeft zich geheel regulier geplaatst, zonder enige vorm van twijfel. Hoe zielig het verhaal ook mag zijn voor Smit, sport is hard.
    Of wou je stellen dat eigenlijk alleen de top 12 recht had op een startbewijs omdat de rest gewoon maar te langzaam rijdt?
  5. doddeltje

    doddeltje Member

    ben ongelooflijk blij voor Wüst en jullie Nederlanders.
    Schitterende prestatie!
  6. Mark

    Mark Active Member

    Er is maar een schuldige aan te wijzen mocht Greta Smit de 5000m niet rijden. Dat is de commercie, want immers er is tijd genoeg er kan meer. In plaats boodschappen doen kun je ook schaatsers laten rijden. 18 jaar terug kon het nog wel, 32 heren op de 10 en 25 dames op de 5000m:

    http://www.skateresults.com/tournament/events/14
  7. Reitse

    Reitse Active Member Medewerker

    Het is hier al eerder gezegd maar het is toch te gek voor woorden dat er een restrictie aan het maximum aantal rijders dat een land in totaal af mag vaardigen!! Een maximum per afstand kan ik wel mee leven, maar laat het totaal lekker vrij zeg...
  8. joke

    joke New Member

    Zoals Shani Davis al zei: de Nederlanders moeten om aan een internationaal toernooi deel te nemen, een burgeroorlog voeren.
    Als je van te voren regels opstelt kun je die, als een en ander niet uitpakt zoals je had gedacht, dat niet later gaan wijzigen.
    Gretha had er misschien ook verstandig aan gedaan de marathons links te laten liggen.

    gr. Joke
  9. pad

    pad New Member

    idd. bij het schaatsen zie je supporters niet met knuppels en messen naar supporters van een andere rijder gaan om ff te matten.. :twisted: (even voor de fans van ajax of ado :x )
  10. pad

    pad New Member

    die belgen moeten ze afschaffen bij het schaatsen :!: :wink: juffermans wordt even onderuit gekegeld door die belg daarzo in Turijn en nou mag ie de finale niet rijden, schandalig!
  11. ducatif1

    ducatif1 Member

    Gretha Smit kandidaat voor ploegenachtervolging

    Uit de Spits - van vandaag om 14.21 uur.
    TURIJN (ANP) - Gretha Smit komt mogelijk toch nog in actie tijdens de Olympische Winterspelen. De schaatsster, die zondag een startbewijs op de vijf kilometer misliep wegens de tegenvallende prestatie van Moniek Kleinsman op de 3000 meter, staat voor de ploegenachtervolging op de voorlopige lijst.

    De kans is groot dat Gretha erbij zit'', gaf bondscoach Krook maandag aan. ,,Maar dan moet ik wel 100 procent zeker weten dat haar kop goed staat.''
  12. Sabine

    Sabine Well-Known Member

    'Wüst geïnspireerd door muziek Jan Smit'
    publicatie: 13-2-2006

    TURIJN (ANP) - Schaatskoningin Ireen Wüst luisterde zondag, tijdens haar voorbereiding in aanloop naar haar gouden race, naar muziek van Jan Smit. Dat vertelde Smit maandag in een uitzending van RTL Boulevard. De zanger zei te verwachten dat tussen hem en de schaatsster een "hechte vriendschap" zou kunnen ontstaan.

    Volgens Smit had Wüst in een uitzending van Radio 538 om het mobiele telefoonnummer van de zanger gevraagd. Smit stuurde de Brabantse rijdster daarom voor haar race een filmpje via zijn mobiele telefoon, waarop hijhaar veel succes wenste. Na haar overwinning zou Wüst hem hebben gebeld om een afspraak te maken. De kampioene gaat Smit een keer rondleiden in het Olympisch dorp. Smit noemde Wüst "een hele leuke meid", maar verdere conclusies moeten volgens hem uit het contact niet worden getrokken.
  13. Lieke

    Lieke New Member

    haha wat leuk :p:D
  14. umpire

    umpire Member

    Wat baal ik van dat startplaatsje van Smit. Omdat Kleinsman niet goed rijdt mag Smit nu niet starten. Wat sneu voor haar en wat een idiote regel.
  15. Lieke

    Lieke New Member

    Smit mag niet starten omdat ze zich niet via de OKT heeft weten te plaatsen, en via de 'achteringang' niet mogelijk was.. das niet omdat kleinsman niet goed rijd.. dan had ze zich maar moeten plaatsen op het OKT.. helaas heeft ze veel pech gehad.. maar dat is niet kleinsman's schuld!
  16. umpire

    umpire Member

    Nee, dat is de schuld van die stomme regel dat Kleinsman nu onterecht zondebok is!
    Laat haar gewoon starten. 3 plaatsen was al weinig.
    Er is maar 1 afstand per dag, dan maar wat extra ritten.
  17. Lieke

    Lieke New Member

    't was zo dat Nederland van te voren al 3 rijders aan gewezen had.. terwijl het nog niet zeker was dat ze 3 startplaatsen zouden hebben..
  18. Flurie

    Flurie New Member

    Ireen en Jan,

    ik had het idd al eerder gehoord en het was wel leuk om ireen bij mart smeets aan tafel te zien, want renate wist wel wat voor muziek er bij ireentje binnen kwam...

Deel Deze Pagina