Kaartverkoop schaatswedstrijden 2012/2013

Discussie in 'Lange baan' gestart door Lisan, 4 aug 2012.

  1. Mcat

    Mcat Well-Known Member

    Vond de combi NK-Worldcup al aantrekkelijk, maar dit is nog aantrekkelijker als je niet beide weekenden of maar een enkel dagje wilt gaan.

    Voor de OV-reizigers: Kruidvat had deze week een NS-weekenddagkaartenactie.
  2. Danielle

    Danielle Well-Known Member

  3. Monique

    Monique Well-Known Member

    Net kaarten voor het EK kunnen bemachtigen, maar sjonge jonge, dat liep wel heel snel vol! Ik zat echt keurig op tijd de bestel pagina voor het EK te verversen, toen ik precies om 10 uur direct in een wachtrij kwam. Na 5 minuutjes kwam ik erdoor, en toen was noord voor zaterdag en zondag al uitverkocht. Zuid nog niet. Voor mezelf heb ik zitplaatsen weten te bemachtigen, 2 stuks, en ik zit al helemaal op rij 9. Niet normaal dit. Er zullen wel heel veel plaatsen aan sponsoren zijn verkocht op voorhand, want zo hard zal het normaal gesproken niet lopen. Maar goed, ik ben erbij! :D
  4. Koen

    Koen Well-Known Member

    gefeliciteerd Monique dat het gelukt is, ik heb alleen ff gecheckt maar ga niet. dit jaar WK Hamar.
    maar opzich wel appart want Noord zaterdag was binnen 10 minuten al uitverkocht, maar nu kan je weer gewoon kaartjes halen voor Noord zaterdag
    zoiezo vaag dat Noord eerder uitverkocht is dan zuid
  5. Sabine

    Sabine Well-Known Member

    Dit is wel voor mij het bewijs dat het schaatsen minder populair is geworden. Bij het laatste EK en WK allround was het een drama om kaarten te krijgen en waren alle kaarten al heel snel weg (overigens kwamen er later wel weer kaarten in de verkoop die terugkwamen van sponsoren). Dat kaarten voor alle categorieën en dagen nog te koop zijn verbaast me toch wel. Dit betekent dat er 1 supporters naar het EK willen, 2 minder bobo's kaarten voor het EK hebben gereserveerd of 3 allebei.
  6. Koen

    Koen Well-Known Member

    ben het niet helemaal met je eens, misschien betekend dit dat het te duur wordt en als ze dan ook nog minder ritten gaan rijden op lange afstanden waardoor het toernooi nog korter duurt en de fans wel gewoon voor drie dagen laten komen
  7. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Ik denk dat de mindere belangstelling komt door de economische situatie, dat begint langzaaamaan ook hier voelbaar te worden plus dat de brandstofprijzen ook hoog zijn.
  8. Monique

    Monique Well-Known Member

    Eens, ik schrok ook wel een beetje van de prijzen. Voor een zitplaats moest ik 50€ betalen, dat is toch wel veel geld. Ik heb het er wel voor over, maar het zal vast voor veel mensen gewoon te duur zijn.
  9. Tjeerd

    Tjeerd New Member

    Ook ik kon vanmorgen makkelijk aan kaarten komen en zag net dat er voor alle dagen nog voldoende kaarten zijn. Ik denk dat het niet aan de prijzen ligt, het is zelfs weer iets goedkoper dan vorig jaar. Ik vind het ook niet te duur, een schaatsdag duurt nog steeds +/- 3 uur, een voetbalwedstrijd is korter en daar ben je het geld ook kwijt. Ik denk dat het schaatsen de mensen wat minder aanspreekt dan jaren geleden, al denk ik dat het EK uiteindelijk wel (zo goed als) uitverkocht is. Vorig jaar met het WK afstanden was de zaterdag en zondag ook zo goed als uitverkocht en dat zag er ook lange tijd niet naar uit. Persoonlijk ben ik wel blij dat het nu wat makkelijker is om aan kaarten te komen, er zijn jaren geweest dat ik ze via een omweg (bv. dure marktplaatskaarten) moest aanschaffen.
  10. Koen

    Koen Well-Known Member

    Ben nog nooit drie dagen achter elkaar naar voetbalwedstrijd geweest en ik weet niet naar welke voetbalclub je gaat, maar ik heb seizoenkaart voor 160 euro en kan er 18 keer naar toe. EK drie keer zitten kost al 150 euro. Ik vind het wel verschrikkelijk duur. Als ik naar EK zou gaan dan wil ik hele toernooi mee maken en dus niet één dagje op tribune zitten.
  11. Sabine

    Sabine Well-Known Member

    Het schaatsen is echt niet extreem duur. Ik heb een paar jaar terug gekeken voor kaarten voor het WK turnen in Nederland, minimaal 50 euro. Voor een eredivisiewedstrijd bij PSV zit je op zijn goedkoopst voor 20 euro, maar als je een beetje goede plaatsen wil zit je ook al op 40 euro, en dat is voor anderhalf uur. Ik denk dat je een EK of WK schaatsen kan vergelijken met een champions league wedstrijd, volgens mij begin de prijzen daar op 50 euro, als het niet meer is. En het schaatsen heeft voor op vele andere sporten dat je een hele middag vermaak hebt.

    Ik denk ook dat die mindere belangstelling o.a. heeft te maken met de economische situatie, maar stel wel vast dat er dus minder belangstelling is. Inderdaad fijn dat het niet zo'n gedoe is met de kaarten, maar ik hoop qua sfeer toch echt wel in een uitverkocht Thialf te staan!
  12. Tjeerd

    Tjeerd New Member

    @Koen, het ging me om de vergelijking voor een dag sportplezier en in die verhouding is het EK schaatsen niet duurder dan een voetbalwedstrijd (Maar dat is slechts mijn mening). De vergelijking met een seizoenskaart voor (denk ik) Cambuur gaat al helemaal niet op, die worden namelijk na de winterstop bij acties van winkeliers weggegeven om het stadion vol te krijgen.
  13. Tjeerd

    Tjeerd New Member

    De zitplaatsen voor zaterdag en zondag zijn inmiddels uitverkocht, misschien dat er uiteindelijk enkele staanplaatsen overblijven, maar goed dan heb je ook iets meer ruimte ipv opgepropt op elkaar te moeten staan. Hoe dan ook: het EK zal sfeervol verlopen.
    Wat me trouwens opviel was het feit dat Thialf afgelopen weekend (vooral op zaterdag en zondag) heel goed gevuld was, in het verleden leverde zo'n eerste worldcupwedstrijd akelig lege tribunes op. Dit staat toch haaks op de beweringen dat de publieke belangstelling afneemt vanwege de "dure" kaarten.
  14. Danielle

    Danielle Well-Known Member

    Dat ligt waar gecompliceerder denk ik.

    Als ik de gratis kaartjes van de mensen die ik ken ga optellen kom ik toch al snel te kort aan mijn tien vingers...
  15. Monique

    Monique Well-Known Member

    Klopt helemaal. Ik zou ooit eens in de jaren 90 naar Thialf bij de eerste worldcup met mijn zusje, maar toen we de eerste dag op tv die lege tribunes hadden gezien zijn we niet meer gegaan, er was totaal geen sfeer. Dat is tegenwoordig een stuk beter, dus het gaat juist de goede kant op.
  16. proeme

    proeme Well-Known Member

    Ik zou er inderdaad niet zijn geweest als beslist.nl geen gratis kaartjes had weggegeven. En zo veel meer mensen waarschijnlijk.

    Maar ik geloof er niets van dat die hele zuidbocht bestond uit mensen met gratis kaartjes. En de zitplaatsen waren toch ook vrij goed gevuld.
  17. Mcat

    Mcat Well-Known Member

    Ik ben dit weekend 3 dagen naar Thialf geweest en vorige weekend 1 dag. Hiervoor had ik bij Primera een combikaart gekocht.
    De meesten om mij heen hadden kaartjes die of helemaal gratis waren, of 50 cent kostten (beslist) of 2,50 (essent) of 7,50 (ing). Zelf had ik voor de vrijdag nog 2 gratis kaarten in mijn mailbox gekregen van paylogic en ook nog 2 kaarten gewonnen.

    Ook zitplaatsen zijn gratis weggegeven. Daarnaast zijn veel zitplaatsen normaal bestemd voor sponsoren en kunnen schaatsverenigingen die op west in de voorverkoop bestellen voor hun leden.

    Beslist had 2000 kaartjes per dag voor het 50 cent-tarief. Deze waren voor zuid.
  18. proeme

    proeme Well-Known Member

    hmm, als beslist al 2000 had en er blijkbaar nog meer acties waren, dan verklaart dat wel waarom het zo vol was.
  19. stayerwouter

    stayerwouter New Member

    Was idd druk! Ook ik had kaartjes via beslist! Veel mensen is veel gezelliger! Meer mensen meer lawaai prachtig! #wereldbeker
  20. Edwin

    Edwin Active Member

    Voor wie nog geen kaarten heeft voor het EK Allround, via http://acties.essent.nl/speciaalvoorklanten/dagjes/201211_allround/index.html kost het maar €7,50 p.d. Wie al wel €32,50 p.d. heeft betaald kan je je gal spuiten bij Manager Marketing, sponsoring en Evenementen Dennis Schomaker: [email protected]. Want je wordt flink genaaid (€25,- p.d.).

    Daarnaast hoef je nu dus nooit meer bij start kaartverkoop kaarten te kopen of Beslist.nl of Essent heeft veel goedkopere kaarten.

Deel Deze Pagina