Toppers schrijven zich in voor IJsselcup

Discussie in 'Lange baan' gestart door Sjoerd, 24 okt 2012.

  1. Sjoerd

    Sjoerd Active Member



    Drie dagen lang topschaatsen in Deventer

    Deventer, 24 oktober 2012 – In de laatste week hebben zich diverse topschaatsers ingeschreven voor de IJsselcup. Onder hen Olympische medaillewinnaars Annette Gerritsen, Laurine van Riessen, Mark Tuitert en Bob de Jong.


    Op 26, 27 en 28 oktober vormt het Deventer sport- en belevingscentrum De Scheg het decor voor de IJsselcup. Het programma ziet er als volgt uit.

    Op vrijdag 26 oktober vanaf 15.00 uur worden de 500 meter voor dames en heren en de 3000 meter voor dames verreden. Aan de start verschijnen die middag onder meer Annette Gerritsen en Laurine van Riessen (500m), Mark Tuitert, Sjoerd de Vries, Jacques de Koning, Thomas Krol uit Colmschate (Deventer) en Gijs Esders uit Diepenveen (500m). Tot de dames die een 3 kilometer rijden behoren marathoncracks als Mariska Huisman, Carla Zielman, Wieteke Cramer, Maria Sterk, Erna Last-Kijk in de Vegte en Elma de Vries.

    Op zaterdag 27 oktober van 14.00 tot 16.00 uur wordt de 1500 meter voor dames en heren verreden. Op de startlijst prijken namen als Annette Gerritsen, Laurine van Riessen, Elma de Vries, Ted Jan Bloemen, Thomas Krol en Arvin Wijsman uit Voorst.
    Vanaf 18.00 uur vindt vervolgens de KPN marathon plaats, met achtereenvolgens de heren Eerste Divisie, dames Top Divisie en rond 20.30 uur de start van de heren Top Divisie.

    Zondag 28 oktober vanaf 16.30 uur worden de 1000 meter voor dames en heren en 5000 meter heren verreden. Er vindt die middag ook nog een teamsprint plaats voor junioren C. Op de 1000 meter verschijnen mannen aan de start als Michel Mulder, Hein Otterspeer, Sjoerd de Vries, Jan Smeekens, Jesper Hospes en Thomas Krol. De 5 kilometer wordt een onderling gevecht tussen de mannen van BAM met Bob de Jong, Bob de Vries, Arjan Stroetinga, Jorrit Bergsma en Ingmar Berga, die het opnemen tegen langebaanspecialist Arjen van der Kieft.

    Door de vele sponsors is de IJsselcup gratis toegankelijk voor het publiek.

    In het kader van ‘50 jaar Kunstijs in Deventer’ krijgt de IJsselcup dit jaar een extra feestelijk tintje. Zo reikt Annemarie Thomas de prijzen uit op de 1500 meter en zal Gerard van Velde een boek over 50 jaar kunstijs in Deventer in ontvangst nemen.

    Op http://ijsselcup.nl blijft u op de hoogte van het precieze programma en de deelnemers.

    Bron: Persbericht
  2. Kufenwondertje

    Kufenwondertje New Member

    Dus even de resultaten (of toch liever binnen een andere topic?)

    De eerste resultaten heb ik via Robbert de Rijk gevonden:

    500 meter dames
    1. Anice Das 39,73
    2. Annette Gerritsen 40,23
    3. Laurine van Riessen 40,35

    Dat zin met alle nodige respect geen goede tijden voor Team Activia! Ja, ze zijn ziekjes geweest en hadden veet heisa om hun team afgelopen dagen maar dit valt toch echt tegen.
  3. Danou

    Danou Active Member

    De tijd van Das is goed voor een baanrecord.
  4. Kufenwondertje

    Kufenwondertje New Member

  5. trabbie

    trabbie Active Member

  6. Schaatsfan86

    Schaatsfan86 Active Member

    In verhouding tot de overige gereden tijden vind ik de 39'ers van Das heel sterk!
  7. SanderT

    SanderT Member

    De IJsselcup wordt op 5 minuten fietsen van mijn huis verreden, dus uiteraard ben ik vandaag gaan kijken. Vandaag stond de 1500m op het programma. Bij de mannen won Lucas van Alphen in 1:51.42 en bij de vrouwen won Laurine van Riessen in 2:05.01. Beide tijden zijn een baanrecord. Knap is ook de tweede plaats van Reina Anema: zij is nog maar 19 jaar, maar blijft gerenommeerde schaatsters als Annette Gerritsen, Marit Dekker, Anice Das en Elma de Vries voor. Naam om in de gaten te houden.
    Hier de volledige uitslagen: http://www.ijsselcup.nl/wp-content/uplo ... -dames.pdf en http://www.ijsselcup.nl/wp-content/uplo ... -heren.pdf
  8. 41O

    41O Member

    Waarom wordt er over de 2.05.01 van Laurine van Riessen gezegd dat het een Baanrecord is, want volgens mij heeft Yvonne Nauta vorig jaar tijdens de Holland Cup al 2.03.42 in Deventer gereden.
  9. SanderT

    SanderT Member

    Je hebt gelijk, het is geen baanrecord, maar wel een baanrecord senioren. Yvonne Nauta is namelijk nog geen senior.
  10. Danou

    Danou Active Member

    Antoinette de Jong rijdt een baanrecord op de 3km.

    Ik begin toch wel fan te worden van deze dame :D
  11. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Yvonne Nauta is van februari 1991, dus inmiddels al N3 en vorig jaar ook al senior. Bovendien vind ik het onzin om aparte baanrecords bij te houden voor niet-beschermde groepen zoals (neo-)senioren. Een baanrecord junioren (of masters) is nog wel leuk, maar voor de topgroep?

    Verder heb ik het idee dat er behoorlijk wat aandacht was voor de IJsselcup; de uitslagen stonden op de voorpagina's van nu.nl, vk.nl en teletekst 601. Olympische medaillewinnaars als Tuitert, De Jong, Gerritsen en Van Riessen deden mee (hoewel veel andere toppers in Inzell waren). Het lijkt erop dat het in ere herstellen van een traditioneel toernooi als de IJsselcup met wat moderne combinaties als Holland Cup en plaatsing NK afstanden wel werkt. Hopelijk werkt dat straks ook in Eindhoven, Haarlem, Utrecht en Groningen.
  12. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Ik verbaasde me er al over dat ze in het sportnieuws een item over 50 jaar Deventer ijsbaan hadden. Blijkbaar waren de wedstrijden erg interessant. :?

    Even on-topic: de nummers hoeveel per afstand hebben zich nu geplaatst voor de NK afstanden? Iets van de beste 8 ofzo?
  13. allard

    allard Active Member

    Dat aantal verschilt per afstand. Afhankelijk van beschikbare totale aantal deelnemers op het NK, aantal geplaatste rijders op basis van vorig seizoen, en rijders die A of B limieten hebben gereden.

    Daarnaast doen er ook rijders mee die al geplaatst zijn, dus het is niet zo dat de eerste x geplaatst zijn, maar soms de eerst x+1 of x+2.
  14. G1ant

    G1ant Well-Known Member

    En wat ik hoorde ook veel toeschouwers. Plus een slimme combinatie met de marathon op zaterdagavond.

    Hulde voor de organisatie! Bestaat, als ik me niet vergis, uit allemaal jonge jongens. De Deventer IJsclub is een prachtige club met veel historie en gouden vrijwilligers, maar echt nog een behoorlijke oude-mannetjes-bolwerk. Behoorlijk conservatief. Een groepje jonkies heeft los van de bestaande DIJC-organen de IJsselcup weer nieuw leven in geblazen. Respect.
  15. SanderT

    SanderT Member

    Zo kan het overkomen alsof het baanrecords regende. Nauta is neo-senior, dat zien ze dan weer niet als senior waarschijnlijk.

Deel Deze Pagina