Transfertopic seizoen 2012/2013

Discussie in 'Lange baan' gestart door Danou, 2 mrt 2012.

  1. Danou

    Danou Active Member

    Mocht CBA door willen gaan dan zijn er vast nog wat Nederlandse schaatsers die nog altijd opzoek zijn naar een sponsor ;)
  2. cindycinderella

    cindycinderella New Member

    TvM heeft nu 5 schaatsers, als team met A-licentie moet je er toch minimaal 6 hebben?
  3. dedeut

    dedeut Well-Known Member

  4. Lisan

    Lisan Well-Known Member Medewerker

    Dit vind ik pas opvallend!
    Team Corendon breidt uit met: Rienk Nauta, Karsten van Zijl, Bas Bervoets en Pepijn van der Vinne... Ze krijgen geen salaris maar mogen wel meetrainen. Waarom geen Freddy Wennemars bijvoorbeeld? ;)

    http://www.schaatsen.nl/topsport-langeb ... vier-heren
  5. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    Bokko weg bij Mueller?! Wow..ben benieuwd hoe de terugkeer naar de bond gaat uitpakken voor hem.
  6. Monique

    Monique Well-Known Member

    Wat een roering allemaal! Mooi dat APPM nu een goede hoofdsponsor heeft, en opvallend idd dat Bokko weg is bij Mueller. Hij reed ook niet goed afgelopen seizoen, dus wellicht dat dat ook een rol heeft gespeeld.
  7. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    Alleen op de 1500m heeft hij eigenlijk constant goed gereden. Benieuwd welke weg ze met hem gaan inslaan..focus op de 1500m of toch zijn lange afstanden op niveau tillen.
  8. proeme

    proeme Well-Known Member

    Bij dat artikel op schaatsen.nl wordt gevraagd (ik denk te weten door wie :) ) of Daniel Greig ook bij APPM/beslist.nl blijft. Ik ben ook wel nieuwsgierig. Iemand een idee?
  9. Elina

    Elina Well-Known Member

    Nieuws over Team Orie en Team Van Veen. Ze kunnen maandag op trainingskamp doordat de KNSB een tijdelijke lening geeft. Wanneer er op 1 juni geen sponsors zijn gevonden, denkt de KNSB aan een opvangteam. Van Veen en Orie zijn positiever dan de schaatsbond en gaan er vanuit een geldschieter te vinden.

    Bericht:http://schaatsen.nl/nieuws/2012-05-04-knsb-ondersteunt-ploeg-orie-en-van-veen
  10. Lisan

    Lisan Well-Known Member Medewerker

    Is hij, niet net als Niedzwiedzki, een stagaire dus niet formeel onderdeel van de ploeg en loopt dat traject buiten de "hoofdstructuur" om?
  11. Duif

    Duif Well-Known Member


    Vandaag staat er in de Telegraaf ook een artikel over deze constructie. Er staat ook nog bij dat Lotte van Beek met de ploeg Van Veen mee op trainingskamp gaat om Marrit Leenstra te ondersteunen. Of ze definitief bij deze ploeg komt is nog niet bekend maar ze keert in ieder geval niet terug bij Liga.
  12. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Ze zien toch de voordelen in van dames met snellere heren laten trainen. Okee, het zijn dan geen toppers, maar ze schaatsen toch harder dan de vrouwen die wel toppers zijn. Nauta en vd Vinne hebben bijvoorbeeld 1.51 als PR staan.

    Het zou wel zonde zijn als deze teams, met daarin zoveel wereldtoppers geen commerciële sponsor zouden vinden. Als ik multi-miljonair zou zijn, zou ik het wel weten. Desnoods neem je beide teams over. Dan heb je een vrouwenteam van Laurine van Riessen, Marrit Leenstra, Diane Valkenburg en Yvonne Nauta en een mannenteam van tien man (waarvan je er misschien een paar moet ontslaan dan).
  13. Danou

    Danou Active Member

    http://www.telegraaf.nl/telesport/schaa ... iga__.html

    Van Beek ook weg bij Liga. Ze sluit aan bij van Veen als trainingspartner van Leenstra. Benieuwd wat er met Nauta gaat gebeuren.

    Hoewel team van Veen en Orie geen sponsor hebben zit Liga denk ik toch met het grootste probleem. Wel een sponsor maar geen schaatsers. Ja Boer en misschien Oenema? Maar dat is wel heel erg mager... Ook opvallend dat bijna iedereen weg is bij Liga, zonde van zo een sponsor.
  14. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Ik vraag me dan toch af wat er nu precies mis is gegaan bij de Liga ploeg. Eerst werden de capaciteiten van Timmer ter discussie gesteld. En nu zorgt het getwijfel of de sponsor wel doorgaat er voor dat de hele ploeg leegstroomt. Das bepaald geen aanbeveling om Oenema nog over de streep te trekken. Het zou me dan ook niet verbazen dat Liga de stekker er dan maar uittrekt. Dat zou dan een harde klap zijn voor Timmer die er veel energie in heeft gestoken. En Boer, wat moet zij doen? Toch maar terug naar Orie?
  15. Passion-for-Skating

    Passion-for-Skating Well-Known Member

    Ik lees een beetje dat team Orie helemaal opnieuw moet beginnen na het afhaken van twee vergevorderde gesprekspartners. Hij heeft het over aanschrijven.. Das wel erg koude acquisitie. Beste zou zijn als team Liga een besluit neemt en mensen aantrekt. Of dat nu individuen zijn of een heel team. Zonde dat er twee teams zijn zonder sponsors en 1 sponsor zonder team.. Liga heeft toch ook veel geld geinvesteerd lijkt me
  16. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

  17. Monique

    Monique Well-Known Member

    Je was me net voor, ik las het ook net. Toch fijn dat dit rond is! :D
  18. Passion-for-Skating

    Passion-for-Skating Well-Known Member

    En Desly Hill er toch bij. Ben benieuwd wat dit inhoud voor de met name buitenlandse schaatsers die zij trainde. Met alle respect voor de nieuwe Liga dames maar vind wel dat Liga nu wel minder aantrekkingskracht heeft. Denk dat het dit seizoen nog meer dan vorig seizoen van Margot Boer moet komen. Maar wel fijn dat dat rond is.
  19. dedeut

    dedeut Well-Known Member

    “Met de ervaring van afgelopen jaar zijn we de gesprekken zorgvuldiger, anders ingegaan”, vertelt Timmer. “We wilden meiden met honderd procent commitment.” (http://www.schaatsen.nl/topsport-langeb ... uwe-kansen)

    Wie waren er het afgelopen jaar dan niet committed?
  20. Elina

    Elina Well-Known Member

    Toch wel leuk om te lezen dat het rond is bij Liga. Verder vond ik nog een kort audio fragment met Jan van Veen, http://www.rtvdrenthe.nl/nieuws/schaatsploeg-begint-nieuwe-seizoen-zonder-sponsor Hij wil tegen de tijd dat er zomerijs in Heerenveen is begin juli een sponsor hebben.

    Misschien moeten ze eerst genoegen nemen met een kleinere sponsor en richting oktober er nog 1 of 2 sponsors bij zoeken. Ben benieuwd wat er over blijft van het Team Hart.

Deel Deze Pagina