Wielrennen 2012

Discussie in 'Wielrennen' gestart door dedeut, 17 jan 2012.

  1. dedeut

    dedeut Well-Known Member

    Het wielerseizoen is vandaag weer begonnen met de Tour Down Under en een overwinning van Greipel! Het is nog te vroeg voor het starten van de wielerVSS (we zitten nog midden in het schaatsseizoen), die gaat namelijk in maart pas van start, maar dat neemt niet weg dat de wielerliefhebbers van dit forum in dit topic wel alvast de eerste wedstrijden van het seizoen kunnen bespreken danwel vooruit kunnen blikken op het seizoen dat komen gaat. Het belooft namelijk een mooi seizoen te worden met naast de drie grote rondes en de grote klassiekers ook een WK om van te smullen in Valkenburg en natuurlijk de OS.
  2. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Ja, "Gorilla" Greipel is al lekker begonnen (won ook de TDU Classic zondag), mooi voor Lotto dat ze meteen weten dat ze ook zonder Gilbert nog wel iets kunnen winnen.

    Verder zijn mijn grootste wensen vooralsnog dat Project 1T4i-Felt (dat is de nieuwe naam van Skil-Shimano) behoorlijk wat wildcards krijgt, liefst ook voor de Tour en de Vuelta. Marcel Kittel is een supertalent en ik zie hem in staat om in massasprints wereldkampioen Cavendish te kloppen. Daarnaast is een derde Nederlandse ploeg altijd goed voor de media-aandacht en daar profiteert iedereen van.

    Daarnaast staan die eerste paar wedstrijden traditioneel ook altijd in het teken van "wie rijdt waar" en "welk team heeft welk shirt". Misschien dat ik daar in een andere post nog op terug kom.
  3. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Met dank aan Google, Cyclingnews en Tour de Jose.

    De 18 World Tour Teams

    AG2R-La Mondiale
    [​IMG]
    Astana Pro Team
    [​IMG]
    BMC Racing Team
    [​IMG]
    Euskaltel-Euskadi
    [​IMG]
    FDJ-Big Mat
    [​IMG]
    Team Garmin-Barracuda
    [​IMG]
    GreenEdge
    [​IMG]
    Team Katjoesja
    [​IMG]
    Lampre-ISD
    [​IMG]
    Liquigas-Cannondale
    [​IMG]
    Lotto-Belisol
    [​IMG]
    Team Movistar
    [​IMG]
    Omega Pharma-Quick Step
    [​IMG]
    Rabobank
    [​IMG]
    RadioShack-Nissan-Trek
    [​IMG]
    Sky ProCycling
    [​IMG][​IMG][​IMG]
    Team Saxo Bank
    [​IMG]
    Vacansoleil-DCM
    [​IMG]

    Belangrijke ProContinental-Teams
    Project 1T4i-Felt
    [​IMG]
    Cofidis
    [​IMG]
  4. proeme

    proeme Well-Known Member

    dat shirt van Saxo is cool
  5. Jippie

    Jippie Well-Known Member

    Na járen en járen schaatsen als grote hobby te hebben gehad merk ik dat het wielrennen die plek gaat innemen. Al hebben die twee hobby's elkaar nooit gebeten. 's Zomers met mijn walkman ( jaha, uit die tijd stam ik 8) ) op naar Radio Tour de France luisteren maar het schaatsen was altijd nummer één.

    Toch ben ik nu meer bezig met het wielrennen. En ik denk dat dat komt omdat de TV daar veel meer van uit zendt. Vanavond Salt Lake City.........om 23.35 op Ned.1. Of kijken via NOS.nl. Met dank aan de nieuwe sponsor KPN die dat graag wil.
  6. dedeut

    dedeut Well-Known Member

    Contador voor 2 jaar geschorst (wat betekent dat hij 6 augustus weer mag starten als de Vuelta begint). Ik had het eerlijk gezegd niet meer verwacht eigenlijk.

    Nou, dan hebben Andy Schleck (tour 2010) en Scarponi (Giro 2011) toch ook eens een grote ronde gewonnen. :?
  7. Danielle

    Danielle Well-Known Member

    Wat belachelijk dat ze het zo doen. Het duurde allemaal veel te lang en terwijl hij mocht wachten op die uitspraak heeft hij gewoon mee mogen doen. Nu mag hij een half jaartje niet fietsen, nou pffff. Die anderhalf jaar wedstrijdkilometers heeft hij wel in de benen. Terugval door schorsing valt nu reuze mee.
  8. Monique

    Monique Well-Known Member

    Ik vind dit ook idioot. Het heeft veel te lang geduurd dus ik had vrijspraak verwacht en dat ook terecht gevonden. Dat vlees verhaal geloof ik namelijk wel. Lullig ook voor Schleck en Scarponi, die hebben geen zak aan die overwinning want het moment is allang verstreken. Benieuwd of hij in hoger beroep gaat.
  9. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Als je tien jaar na dato EPO gebruik toegeeft (Riis 1996, met een hematocrietwaarde van 60) is er niets aan het handje. En Armstrong zorgt er gewoon voor dat al het bewijsmateriaal is vernietigt via zijn connecties.
  10. dedeut

    dedeut Well-Known Member

    Normaal gesproken heb ik het niet op dit soort redeneringen, maar in dat geval vind ik het wel typisch dat een dag nadat bekend wordt dat Armstrong niet vervolgd gaat worden Contador wel veroordeeld wordt. Dat lijkt me inderdaad te verklaren door het feit dat Armstrong wel en Contador geen connecties heeft (zie ook: http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2844/Arc ... lijk.dhtml voor de mensen met een volkskrant abonnement).
  11. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Misschien speelt ook nog wel mee dat Contador Armstrong in de Tour van 2009 aanviel bij de eerste serieuze klim. Waardoor Armstrong kansloos werd voor de zege. Probeert Armstrong op deze manier een oude rekening te vereffenen? Zou ik wel heel miezerig vinden.
  12. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Dit is gewoon heel triest voor het wielrennen. Bij elke wedstrijd die er nu gereden wordt is er een significante kans dat jaren na dato besloten wordt dat iemand heeft gewonnen of zelfs dat iemand anders die eerst de zege kwijt was die ineens weer terug heeft (Roberto Heras), behalve als er weer een derde instantie in beroep gaat etcetera. Wielrennen, en dan met name de klassiekers en de grote rondes, blijft een prachtige sport om naar te kijken, maar het kijkplezier gaat ook wel weer een beetje verloren als je steeds bedenkt dat een winnaar niet altijd een winnaar is. Vooral dat het nu gaat om de Tour van 2010, terwijl we de Tour van 2011 al gehad hebben en de World Tour 2012 al weer begonnen is, maakt het nog extra bizar.

    Het enige positieve (hurhur :twisted: ) dat ik er uit kan halen is dat renners misschien als ze geklopt zijn voor de overwinning nog iets vaker voor andere toptienplekken gaan rijden (je kan immers altijd doorschuiven naar een overwinning) en dat dat meer strijd oplevert.
  13. xRedStar

    xRedStar New Member

    Volgens mij stond epo in 1996 nog niet op de dopinglijst en is het pas op te sporen sinds 2001. Ik wil Riis niet vrijpleiten maar officieel heeft hij in 1996 dus niets verkeerds gedaan. En hoeveel sporters zullen het nog niet hebben toegegeven
  14. Monique

    Monique Well-Known Member

    Hier ben je wel heel erg aan het speculeren, daar hou ik niet van eerlijk gezegd. Ik zal voor geen enkele wielrenner mijn hand in het vuur steken, maar wat je nu beweert heeft echt geen goede grond. Armstrong is tenslotte nog nooit op iets betrapt, dus in zoverre lijkt hij op z'n minst onschuldig.
  15. Monique

    Monique Well-Known Member

  16. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Dan heb je ook nog Riis, Zabel, Rooks, Ducrot, Winnen ... :p
  17. jancellara

    jancellara New Member

    En zo kun je nog wel een heel peloton aan de kant zetten..... Gewoon niet te veel over na denken, anders is de charme van het wielrennen er af. De echte vals spelers pakken ze wel, kijk maar naar rico...En anders pakken ze zich zelf wel, met Pantani als voorbeeld. Als is de leugen nog zo snel........
  18. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Vandaag tijdens de eerste paar ritten op de 10.000 meter (die met al die Duitsers) was er op Sporza de Strade Bianche gewonnen door Fabijancellara. Het is maar een 1.1-tje, maar die Strade Bianche (heette eerst Montepaschi Eroica) is een van de mooiste wielerkoersen van het jaar.

    70 van de 190 kilometers gaan over de witte straten, de onverharde wegen van Toscane, daarnaast zitten er talloze bochten in en vele korte steile klimmetjes, die niet zelden samenvallen met de witte straten. Bovendien is het Toscaanse landschap prachtig met als klap op de vuurpijl een aankomst in het historische centrum van Siena. Het lastige en afwisselende parcours zorgt ook voor man-tegen-man gevechten waar de beste wielrenners komen bovendrijven.

    De koers bestaat pas een paar jaar, maar wat mij betreft kan deze zich nu al meten met vele oudere klassiekers.
  19. Duif

    Duif Well-Known Member

    Klopt ik heb ook zitten kijken. Jammer dat het niet regende, dat had nog meer spektakel opgeleverd.
    Vorig jaar won Pieter Weening een etappe in de Giro die over een soortgelijk parkoers ging. Toen was het bloedheet en kurkdroog en eenenorme stofbende. Jammer dat er dit jaar in de Giro niet weer zo'n etappe zit.
  20. Monique

    Monique Well-Known Member

    Morgen begint Parijs-Nice, ik hoop dat de NOS daar nog iets van uitzendt. Ik zie in de gids dat het niet op de Belg is, dat verbaast me. Op Eurosport is het wel om16.45.

Deel Deze Pagina