Lekker gezellig bij TVM

Discussie in 'Lange baan' gestart door Ave, 25 nov 2009.

  1. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Ja, ik heb ook een goede schaatser ontdekt. Sven Kramer, die ik heb ik ontdekt! Ik keek een paar weken terug naar het EK in Boedapest en toch dacht ik "dat is er één"!
  2. strawbale

    strawbale Well-Known Member

    Aan het mutsje te zien is Sven de vader...
    PS: als Ivan een (oog)contactsport had gekozen was-ie onverslaanbaar geweest!
  3. Danou

    Danou Active Member

    http://nos.nl/video/337665-niet-zeker-d ... lijft.html

    Ik vind het toch best opvallend wat Sven hier zegt. Met zijn naam is het inderdaad denk ik makkelijker om een grote sponsor te krijgen voor een 'eigen' ploeg. Volgens mij loopt het contract van Kemkers ook af dus die zou hij eenvoudig mee kunnen nemen als coach. Voor TVM waarschijnlijk een ramp als Sven en Jan weggaan, helemaal als Ireen ook nog vertrekt. Het zou denk ik de boel wel flink op zijn kop zetten.
  4. dedeut

    dedeut Well-Known Member

    Onderhandelingstactiek?
  5. Monique

    Monique Well-Known Member

    Ik ben ook heel benieuwd welke kant dit opgaat. Ik heb niets tegen TVM, maar vind ze als sponsor wel heel dominant, zoals dat verbod om de EST te rijden voor het WK. Zakelijk gezien hebben ze daar wel gelijk in want zakenrelaties naar Moskou en bla bla bla, maar het is jammer voor de rijders dat ze zo in een keurslijf zitten. Ik zou het stiekum (of zelfs openlijk) wel stoer vinden als Sven eens een heel andere richting in zou slaan en een eigen ploeg met Jan gaat opzetten. Beetje zoals Rintje destijds met Sanex deed. Welke coach daar dan bij past .... ik zeg Bart Veldkamp. Dat is ook een vrijbuiter en die vind ik om die reden ook niet heel super bij TVM passen. We wachten af.
  6. Danielle

    Danielle Well-Known Member

    In ruil voor dat keurslijf krijgen ze gewoon dik betaald. Hun werk is langebaan schaatsen. En dat langebaan schaatsen komt in gevaar als je voor je plezier 200km gaat schaatsen. Ik snap best dat TVM dat niet ziet zitten. Ze hadden overigens gewoon een prima compromis gesloten, ze mochten die tocht rijden als hij ná het WK gehouden zou worden.

    Ik denk dat Sven gewoon aan het onderhandelen is. Want het ging hem "niet alleen om geld", dus grotendeels wel.
  7. Monique

    Monique Well-Known Member

    Ze krijgen zeker dik betaald, en ik zei al dat ik het vanuit TVM wel begrijp. Ik vind het zelf alleen soms jammer dat het zo erg keurslijverig is en daarom zou ik een compleet andere move best leuk en spannend vinden. En dat Sven ook wel goed betaald wil krijgen is best logisch, hij heeft geloof ik intussen 2 huizen en moet zijn hypotheek ook kunnen betalen. :wink: Ben het met je eens dat dit wel eens het ultieme onderhandelen kan zijn en dat hij absoluut niet van plan is bij TVM te vertrekken. Toch blijf ik benieuwd, ook waar Ireen volgend jaar schaatst.
  8. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    Ik ben benieuwd of Ireen weg gaat. Ze lijkt mij uitgeleerd bij Kemkers, terwijl ze nog niet het maximum uit haar kunnen haalt volgens mij. Ze moet toch een vlakkere 3 en 5 kunnen rijden en ook minder wisselvallig kunnen zijn. Ik hoop dus eigenlijk dat ze ergens anders gaat leren, maar ik weet zo even niet waar.
  9. strawbale

    strawbale Well-Known Member

    Bij Petr Novak?
  10. Sidekick

    Sidekick Well-Known Member

    ROFL :D
    Gezien zijn houding over liefde/seksualiteit bij schaatsters vrees ik dat Wust daar niet echt welkom is.
  11. Danou

    Danou Active Member

  12. strawbale

    strawbale Well-Known Member

    Denk 't zelf ook van niet ;-)
    Maar nu Ireen weer in topvorm is reed ze mooi weer eens een vlakke 3k - dat geeft de burger moed!
  13. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Interessante ontwikkelingen... Zowel Ireen als Sven die overwegen bij TVM te blijven schaatsen... Of ze spelen natuurlijk hard-to-get om hun salaris te verhogen. Aan de andere kant, zie maar eens een sponsor te vinden die je een miljoen wil betalen! Jan van Veen van Team Hart zal heus Sven Kramer of Ireen Wüst wel in zijn team willen opnemen, maar dan ben ik benieuwd welk bedrijf het geld gaat betalen.
  14. Monique

    Monique Well-Known Member

    Ik heb alleen dat stukje op nu.nl gelezen en daar stond niets in over Ireen, staat zij wel in het volledige artikel en overweegt zij ook om weg te gaan bij TVM? Wat Sven betreft begin ik het idee te krijgen dat het hem serieus is om eventueel weg te gaan. Het kan onderdeel zijn van zijn onderhandelingen, maar een exclusief interview in de NU sport is wel erg bot als het hem alleen over een betere onderhandelingspositie te doen is en hij eigenlijk gewoon bij TVM wil blijven. Hij brengt immers de goede relatie met TVM in gevaar op deze manier, en dat doe je niet zomaar. Misschien is hij wel bezig met een sponsor om zijn eigen ploeg op te zetten.

    Ik ben wel benieuwd hoe Arjan Bos hierop reageert, die reist immers met een club zakenrelaties af naar Moskou. Niet echt een lekkere binnenkomer, dit artikel, zo vlak voor het WK. Ik blijf het interessante ontwikkelingen vinden.
  15. dedeut

    dedeut Well-Known Member

    Ik denk dat Sven's uitspraken eerder een aanwijzing zijn dat hij bij TVM wil blijven dat dan hij weg wil (paradoxaal genoeg). Want stel je voor dat Sven echt weg wil bij TVM, waarom zou hij dat dan nu naar buiten brengen? Hij heeft daar geen belang bij. Als je een eigen team gaat beginnen kun je zoiets beter naar buiten brengen als het rond is, en als je naar een andere ploeg wil, kun je beter buiten de pers om in de achterkamertjes onderhandelen. En het is niet alsof Sven de pers nodig heeft om ploegen en mogelijke sponsors te laten weten dat hij beschikbaar is. Voor andere schaatsers geldt dat misschien wel, voor sportgrootheden als Sven denk ik niet.

    Wil Sven niet weg bij TVM, dan heeft hij er juist wel alle belang de wereld te laten te denken dat wel weg wil. Dat versterkt immers zijn onderhandelingspositie.

    Natuurlijk is deze redenering niet waterdicht, maar ik denk echt dat dit eerder een teken is dat wil blijven dan dat hij weg wil.
  16. Sidekick

    Sidekick Well-Known Member

    Ik denk het wel. Zonder Kramers geluiden over moeilijke onderhandelingen en mogelijk vertrek zou vrijwel iedereen er vanuit gaan dat hij bij TVM blijft, of dat hij onbetaalbaar is. Ok, het tweede kan nog steeds het geval zijn, maar nu zijn er wl een aantal sponsers die gaan nadenken over deze kans.
  17. Passion-for-Skating

    Passion-for-Skating Well-Known Member

    kan het niet andersom zijn..? Sven heeft sterke signalen dat TVM helemaal niet door kan/wil/mag gaan en daarom stuurt hij wat signalen rond om potentiele geinteresseerden nog geinteresseerder te maken/houden en ze daarmee over de streep te trekken? Misschien is dit WK weekend met alle zakenrelaties juist wel de manier van TVM om de bobo's te overtuigen dat ze hun accoord moeten geven voor nog een paar jaar schaats-TVM en speelt Sven het spelletje lekker mee... nix zo vervelend als iemand 'gewoon' jouw team overneemt.

    Of, Sven houdt gewoon alle opties open. Zou ik ook doen als het nog niet duidelijk is dat mn contract verlengt wordt, en als ernaar gevraagd wordt, zou ik gewoon antwoord geven hoe het zit. simpel.
  18. abcdefg

    abcdefg New Member

    Bij Petr Novak?[/quote]

    ROFL :D
    Gezien zijn houding over liefde/seksualiteit bij schaatsters vrees ik dat Wust daar niet echt welkom is.[/quote]
    :?: :?: :?: :?:
  19. Sidekick

    Sidekick Well-Known Member

    ROFL :D
    Gezien zijn houding over liefde/seksualiteit bij schaatsters vrees ik dat Wust daar niet echt welkom is.[/quote]
    :?: :?: :?: :?:[/quote]

    Was het niet in een NOS-reportage voor Vancouver dat Novak zei dat liefde verboden was bij zijn schaatsers? Hij kwam verder ook aartsconservatief over, en dan is de voorkeur van Wust al helemaal taboe.
  20. Monique

    Monique Well-Known Member

    Misschien zou hij wel bang zijn dat Ireen met Martina er vandoor gaat. :wink:

Deel Deze Pagina