Pijnlijke voeten, nieuw materiaal?

Discussie in 'Materiaal Discussie' gestart door Crisp, 12 feb 2012.

  1. Crisp

    Crisp New Member

    Hallo Allemaal,

    Afgelopen week heb ik nieuwe schaatsen gekocht, de viking Marathon mid klapschaats. Ik heb deze gekocht omdat ze voor een goedkope prijs (150 euro) over kon nemen en de schaatsen zijn in prima staat.

    Ik krijg in deze schaatsen ontzettend pijn aan de onderkant van me voeten, dus niet mijn enkels. Deze pijn heb ik vorig jaar ook in combinoren gekregen. Nu vraag ik me af komt deze pijn doordat ik de verkeerde schaatsen heb? Is eventueel een zooltje in de schaats een idee of moet ik daar niet aan beginnen? De pijn is echt aan de onderkant van mijn voeten en niet mijn enkels.

    Ik wil graag schaatsen weer een beetje oppakken (ik heb in mijn jeugd (10-12 jaar geleden) 3 jaar op schaatsen gezeten) en wil weer eigenlijk weer 1x per week gaan schaatsen.

    Wat raden jullie mijn aan?

    Alvast bedankt!
  2. vlasje79

    vlasje79 Member

    Wat voor pijn is het? Kramp of steken in je voet?
    90% van de pijn in voeten komt gewoon doordat je moet wennen aan de schaatsen ofwel ineens veel meer op de ijzers staat dan voorheen. Zit de schoen verder gewoon lekker en draag je normaal steunzolen?
  3. Crisp

    Crisp New Member

    Hallo Vlasje, bedankt voor je reactie. De pijn is lastig te beschrijven. Ik denk dat het door de druk van van mij lichaam op de voet komt. De pijn is constant en erg vervelend. Ik draag normaal geen steunzolen, maar mijn sportschoenen zijn wel met veel demping want in zaalvoetbal schoenen bijvoorbeeld krijg ik dezelfde pijn. Wel in mindere mate.

    De schoen zit verder prima en het lijkt me ook wel logisch dat de schaatsen na enige tijd beter gaan zitten. Enig idee hoeveel tijd zoiets kost? Ik heb ook gelezen dat de schaatsen naar je voeten moeten gaan staan. Kan het zo zijn dat de schaatsen naar de voeten van de vorige eigenaar zijn gaan staan en dat deze als het ware omgevormd moeten worden naar mijne? Is er een manier om dit proces te versnellen? Ik hoor van iemand natte kranten in de schoen doen, maar dat vind ik raar klinken.

    Alvast bedankt voor de reacties!
  4. Rinus

    Rinus Member

    Hij moet zich altijd een beetje naar jouw voet vormen. Vergelijk het met schoenen die je in moet lopen. Vooral leren schoenen hebben dat probleem, kunststof rekt vaak gemakkelijk mee.

    De natte krant klinkt niet zo heel gek overigens. Als het leer nat of vochtig is, rekt het gemakkelijker uit. Ik heb wel eens verhalen gehoord van militairen die hun nieuwe kisten een dag met natte sokken aantrokken om ze zo lekker snel in te lopen. Dat zou ik overigens bij schaatsen niet doen, want er zitten ook nog allerlei andere materialen in die het misschien niet zo leuk vinden om doorweekt te raken. Bovendien moet je dan met vochtige schoenen gaan schaatsen... dat lijkt me wat fris.

    Het kan ook zijn dat je moet wennen aan het tamelijk geprononceerde voetbed van Viking. Tegenwoordig zit er in normale schoenen vrijwel geen voetbed meer, maar gewoon een crappy zooltje. Viking heeft een fatsoenlijk voetbed erin zitten (althans, bij de duurdere modellen).

    Mocht het niet vanzelf overgaan (een training of vier, vijf), dan zou ik eens informeren bij een podoloog.
  5. Crisp

    Crisp New Member

    Okay, dan gaan we dat proberen. Bedankt voor de tips!
  6. NummeroTwaalf

    NummeroTwaalf New Member

    Ha Crisp, is het probleem met je zere voeten opgelost uiteindelijk?
  7. luwe

    luwe New Member

    ik denk iets te groot geen ontspannen voeten

Deel Deze Pagina