Kaag

Discussie in '2011-2012' gestart door TonW, 5 feb 2012.

  1. TonW

    TonW New Member

    Weet iemand hoe de Kagerplassen erbij liggen? Heb gisteren gezien dat er onlangs een schip door de ringvaart bij Buitenkaag is gegaan, dus die ligt vol met schotsen.
  2. nicoleschuil

    nicoleschuil New Member

    Vandaag een stukje langs de Zijl vanaf Leiderdorp naar de Kaag bij de Kaag Societeit gereden met de auto. De Zijl is een paar dagen geleden kapot gevaren; maar nu weer dichtgevroren met hier en daar prachtig glad ijs. Er waren een paar schaatsers op het ijs, langs de randen. Ik heb 1 schaatser gezien die over het midden van de grote plas ging. Gisteren waren er nog veel vogelwakken die nu dicht waren.
    De Koppoel en het Vennemeer liggen bedekt met sneeuw, geen schaatsers. In de dorpen was geveegd, veel mensen op het ijs en koek en sopie. De verbindingsvaarten liggen vol met sneeuw....

    De Kaag blijft voor mij toch wel de leukste plek om te schaatsen.
  3. kampp05

    kampp05 New Member

    Vandaag om ongeveer 16.00 uur zag ik vanuit de auto een drietal mannen het ijs keuren op de ringvaart net voorbij de bebouwde kom van Buitenkaag richting Huigsloot. Ze liepen de Balgerij op. Ik zag ook mensen op de Dieperpoel schaatsen. Heeft iemand meer informatie?
  4. Bert Breed

    Bert Breed New Member

    Fantastische dag gehad met een tocht over de Zijl, de Kaag en de Braassem. Zie voor verslag op http://bertbreed.blogspot.com/2012/02/p ... assem.html
    Het ijs is overal betrouwbaar, alleen niet overal goed berijdbaar. Vandaag kon je zelfs over 't Joppe schaatsen, maar dat kan morgen zo maar weer anders zijn....
  5. BartV

    BartV New Member

    Is het nu mogelijk om over de hele kaag te schaatsen? Dus van t Joppe naar zweiland naar kever, kleipoel/koppoel en via de sloten naar vennemeer etc?
  6. dafna82

    dafna82 New Member

    Hallo allemaal!

    Wij willen met een aantal collega's vrijdagmiddag gaan schaatsen in (de buurt van) Leiden. Weet iemand of het ijs bij de Zijl en 't Joppe betrouwbaar genoeg is? Een andere optie is de Vogelplas, maar dat is volgens mij niet heel goed bereikbaar met het openbaar vervoer :( Ik hoor graag of mensen hier geschaatst hebben :D
  7. kompaskaag

    kompaskaag New Member

    Hallo Schaatsliefhebbers !! Je kunt over de gehele kaag schaatsen, op alle plassen is het ijs dik genoeg ! En daarna natuurlijk Koek en Sopie bij restaurant 't Kompas inclusief Apres Schaats !!
  8. Bert Breed

    Bert Breed New Member

  9. johanopdeschaats

    johanopdeschaats New Member

    Vanmiddag geschaatst op de Kaag over super zwart ijs. Bijlage toont de route. Verbinding van starttoren naar Vennemeer naar Starttoren is mogelijk maar is niet geveegd :(

    Bijgevoegde bestanden:

  10. BartV

    BartV New Member

    Ik ga zaterdag de Kaag op. Dat staat vast. Bedank voor info en tips!
  11. mjongebreur

    mjongebreur New Member

    Buitekaag opgestapt, loopt spoor tussen eiland en van lent. Verder schitterend ijs kaag, zijl tot in warmond/leiderdorp (langs de hele zijlkade is goed te starten). .Joppe ook schitterend, achter eiland langs (warmond) ierts minder, alleen dan moet je 't joppe dwars oversteken en dat was te link (halverwegen omgedraaid). Andere meren zijn sterk genoeg alleen expeditie ijs, maar als je de zwarte glasplaat eenmaal gevoeld hebt heb je daar geen zin in. Schitterende ochtend zonder wind.
  12. Bert Breed

    Bert Breed New Member

    Vanochtend geschaatst op de Zijl en op de Kaag. Nog steeds goed ijs, alleen hier en daar al wel wat afgetrapt.
    Vanmiddag het rondje Vennemeer, Rijpwetering en Oud-Ade gereden. Dit laatste rondje van 5 km heeft over het algemeen goed ijs. Alleen het Vennemeer is matig. Zeker voor gezinnen met kinderen kan ik dit van harte aanbevelen. En niet alleen voor hen: het is hier erg mooi!
    Voor details zie: http://bertbreed.blogspot.com/2012/02/h ... zicht.html
  13. skater

    skater Member

    Hoe veel kun je nu feitelijk schaatsen op de Kaag e.a.?
    Als je langs de Zijldijk of bij het Vennemeer opstapt, kun je dan een beetje lekker rijden?
  14. vettejus

    vettejus New Member

    je kunt overal op de Kaag schaatsen zelfs heel rondje Oud Ade Vennemeer Rijpwetering Kaag eiland. Wel af en toe werkijs en sneeuw, maar overal begaanbaar. Als je er niet van houdt om alleen te rijden ,moet je het niet doen. Maar verder: ben de afgelopen 8 dagen op vele plassen en meren in Utrecht en Zholland geweest, maar dit is 't mooiste
  15. petesto

    petesto New Member

    Na verschillende aangegeven routes te hebben gereden heb ik vandaag zelf een nieuw rondje uitgeprobeerd. Vanaf het Oegstgeesterkanaal richting Katwijk over een mooie brede ijsplaat. Bij de splitsing naar Valkenburg waar ik het minst mooie ijs trof. Onder de A44 langs de Haagweg het centrum van Leiden binnen geschaatst over het Kort Galgewater. Mooie plaatsjes en erg gezellig. Vanaf hier enkele malen klunend de binnenstad door langs Annies over de Nieuwe Rijn naar de Zijldijk. Voorts over de Zijl richting de Kaag en over het Joppe naar Warmond.
    Lekker druk maar voldoende ruimte om te schaatsen. Afsluitend terug naar Oegsteest en ter hoogte van het Oegstgeesterkanaal nog eenmaal klunen. Een zeer afwisselende tocht van ca 23 km en zeker aan te raden voor degene die morgen nog een ander rondje willen schaatsen.

    Bijgevoegde bestanden:

  16. freekb

    freekb New Member

    Kagerplassen zijn niet heel goed, uitzondering is 't Joppe, dat is fantastisch goed ijs. En het stuk tussen de start toren en De Zijl (richting Leiden) is ook erg fijn.
  17. Sendar

    Sendar New Member

    Mooi rondje en voldoende mogelijkheden voor iedere schaatser!
  18. bj1966

    bj1966 New Member

    heerlijk schaatsen op Kaag: Zijl en vaargeul tot Kaageiland - zwart ijs. Zuidelijk om Kaageiland heen (beetje zoeken over stukken slecht ijs) en daarna totaan en Koppoel en Rijpwetering prachtige baan met zwart ijs (dankzij ijsvereniging Rijpwetering). Bij Koppoel polder in, bij brug rechtsaf, via Zevenhuizen weer op de Plas - heel leuk stuk, goed ijs. Linksaf naar de vaargeul over redelijk ijs en dan rechtsaf over 't Joppe naar Warmond - prima zwart ijs. Door Warmond, linksaf bij Koek en Zopie met open kachels op het ijs, doorschaatsen tot aan molen, even klunen en dan weer op Zijl rechtsaf richting Leiden. Prachtige ronde, niet te veel mensen in de ochtend, absolute aanrader.

Deel Deze Pagina