Winsum en Omstreken oa Zoutkamp

Discussie in '2011-2012' gestart door Janwolm, 8 feb 2012.

  1. Janwolm

    Janwolm New Member

    Vandaag geschaatst van Middelstum tot ten Westen van Winsum.
    Vanaf Middelstum tot aan Onderdendam is het ijs slecht. Vooral vanaf het gemaal tot aan Onderdendam.
    Vanaf Onderdendam tot aan Winsum prachtig mooi ijs. Alles is geveegd en ook de koek en zopie is aanwezig.

    Ten Westen van Winsum begint het gedonder. Een groot wak door eenden en ander watergespuis.
    Wij wilden naar Zoutkamp maar het water langs de Schouwerzijlsterweg is niet geveegd dus rechts richting Mensingeweer gegaan. Mooi geprepareerd door de vrijwilligers maar geen best ijs. Eerst is het nog wel goed maar tussen de bomen is het vrij slecht en in Mensingeweer is het bagger.

    Na Mensigeweer tot aan de sluis is het best goed. Na de sluis zijn wij links gegaan om het rondje af te maken.
    Helaas was hier niet geveegd. Het ijs is best goed maar de sneeuw remt je wel af. Halverwege ongeveer (na de brug) is wel een klein baantje getrokken maar hier ligt ook zand op en is moeilijk te berijden. Het laatste stuk naar Schouwerzijl werd wel iets beter.

    Dit rondje van Mensingeweer tot Schouwerzijl is het dus nog niet aan te raden. Daarna ook niet. Van wat ik zag en naar aanleiding wat het stukje dat wij geschaatst hebben over het hoendiep is het prachtig ijs. Mits het geveegd is.

    Weet iemand of het ijs vanaf Warfhuizen tot Zoutkamp goed is? Dan zou deze route nog kunnen. Helemaal als het stuk hoendiep en het stuk vanaf het gemaal Schaphousterzijl tot aan Winsum geveegd wordt.
  2. Janwolm

    Janwolm New Member

    Zag net bij de Noorderrondritroute dat je ook via Wehe den Hoorn naar Zoutkamp kan. Weet iemand hoe die route is?
  3. martenTDI

    martenTDI New Member

    Het Hunsingokanaal van Zoutkamp tot aan Leens(stort) is erg mooi. Er is daar een prima baan geveegd.
    Vanaf Leens(stort) tot Wehe den hoorn is ook redelijk ijs maar iets minder mooi geveegd, er is wel een baan geschoven. Bij Wehe moet er een klein stukje gekluunt worden bij de waterzuivering. In Wehe heeft iemand een boom op het ijs laten vallen... maar daar kan je inmiddels ook langsschaatsen. Verder naar Mensingeweer ligt er prima ijs.
    Via Leens (stort) richting warfhuizen is ook een baan geveegd, maar het ijs is iets minder mooi. Richting Schouwerzijl ben ik niet geweest. Richting het gemaal bij Abelstok, ligt er wel weer mooi ijs. Vanaf Ulrum is zo'n rondje Ulrum-Leens-Warfhuizen-Abelstok-Wehe-Leens-Ulrum een tochtje van 20 km. Koek en Zopie staat bij Leens.

    Over het algemeen is dit een prima rondje, met hier en daar een minder mooi plekje!

Deel Deze Pagina