Damsterdiep

Discussie in '2011-2012' gestart door ijsenweder7, 4 feb 2012.

  1. ijsenweder7

    ijsenweder7 New Member

    Het is nog akelig stil wat betreft het Damsterdiep. Heeft iemand daar al geschaatst en hoe is de ijskwaliteit? Is er geveegd en hoe ver kan men komen?
  2. elskebos

    elskebos New Member

    Vandaag, zaterdag, van Appingedam tot Groningen geschaatst.

    Er zijn een paar echte wakken, en wat meer plekken waar het ijs nog dun is. Als je oplet herken je het wel: relief in het ijs en de sneeuwlaag ziet er vaak anders uit. Overal is langs te schaatsen. Volg de sporen bij twijfel.

    Tot Groningen konden we onder alle bruggen door, bij de N28 bij Ruischerbrug, vlak voor Groningen, hebben we het niet gewaagd.

    In de buurt van de dorpen is geveegd - dank aan allen! - op lange stukken ook niet.

    Het weer was prachtig (maar dat kan veranderen natuurlijk)
  3. HannekeEverts

    HannekeEverts New Member

    Vandaag, zondag 5 februari geschaatst op het Damsterdiep van Ten Post naar Appingedam. Grote delen van het traject zijn inmiddels geveegd en de wakken - het zijn er niet heel veel - zijn gemarkeerd met takken, sommige heel duidelijk, andere wat minder duidelijk, maar als je het spoor volgt is er niks aan de hand. Prima ijs, in Appingedam wat scheuren.
  4. hjh314

    hjh314 New Member

    Vandaag geschaatst van Appingedam tot de rondweg in Groningen, een groot gedeelte is nu geveegd met o.a. tussen Ten Boer en Groningen een mooie brede baan. Op de terugweg was er weer een heel stuk extra geveegd. Sommige stukjes, waarschijnlijk voormalige windwakken, leken me nog niet echt geschikt voor een groep mensen maar dat is morgen waarschijnlijk wel opgelost.

    Op de terugweg heb ik nog een uitstapje gemaakt naar Fraamklap maar dat is geen aanrader. Vanaf de Eemshavenweg tot aan Fraamklap is er water op het ijs gekomen en samen met de sneeuw is het een brosse, ongelijke ijslaag geworden.
  5. Wietwerder

    Wietwerder New Member

    Dat klopt Westerwijtwerdermaar is daar heel slecht, vandaag zijn er een aantal mensen aan het schoonmaken geweest. Maar dat valt niet mee, alles met de hand en met maar een handje vol vrijwilligers en morgen zullen ze weer naar hun werk moeten. Hopelijk gaan er meer mensen zich realiseren dat dit stuk een belangrijk verbindingsstuk is v/d Noorderrondritten, DUS MENSEN KOM HELPEN!!!!
  6. djs

    djs New Member

    Morgen wil ik van Ruischerbrug naar Appingedam en terug schaatsen. Als ik het goed begrijp kan dit nu probleemloos? Anders ga ik rondjes draaien op een meer om aan kilometers te komen...maar dit lijkt me leuker.
  7. proeme

    proeme Well-Known Member

    mijn zusje en mijn vrouw zijn vandaag van Groningen naar Ten Boer geschaatst. Dat kan dus sowieso. Ik kwam er net met de auto langs, het is vrijwel overal geveegd.
  8. JeedeBee

    JeedeBee Member

    Ik ben vandaag bij Appingedam op het Damsterdiep geweest. Vanaf de grens met Delfzijl tot de afslag naar Oosterwijtwerd/Leermens was er een baan geveegd (op mooi ijs). Daarna was er niet geveegd. Ik heb dus maar de afslag naar Leermens genomen.
  9. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Vanmiddag op een neer geweest naar Appingedam/Delfzijl vanaf Ruischerbrug. Op de hele route was geveegd, mooie brede baan. Alleen het beginstukje niet. In de dorpen soms 2 banen. Veel schaatsers onderweg, de meesten richting Groningen. Op de terugweg begon het al te schemeren maar toch kwam ik nog regelmatig schaatsers tegen. Bij de brug in Ten Post heb ik gekluund, zag er niet helemaal vertrouwd uit. De heenreis was pittig met de koude oostenwind, terug op een aantal stukken flink doorgereden.

    Logje:
    http://connect.garmin.com/player/147887051
  10. proeme

    proeme Well-Known Member

    Ik wil vrijdag van Groningen naar Ten Post schaatsen, en dan weer terug. Waar moet ik allemaal klunen? Waterzuivering Garmerwolde?
  11. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Nee, kun je gewoon onderdoor. is wel laag. :twisted: Bij de ringweg Groningen wel vermoed ik.
  12. Tec

    Tec New Member

    Van Groningen tot Appingedam is bijna alles geveegd en ligt er prachtig ijs.
    En je kunt onder alle bruggen door.
    In Ten Post en Ten Boer waren linten voor de brug gespannen.
    Dat is mooi als het niet kan maar kennelijk wordt nadien niet gekeken of het op een gegeven moment wel kan.
    Een eens gespannen lint niet meer weggehaald kennelijk.
    Onder beide bruggen zijn we met meerderen tegelijk onder door gegaan en geen probleem.
  13. Kingma

    Kingma New Member

    Gister (maandag 6 feb) zijn wij met zijn tweeën een rondje Groningen Appingedam Schildmeer Groningen gaan schaatsen. Appingedam is geweldig om door te schaatsen, heel pittoresk. En ook de wijdsheid van het Schildmeer kon ons schaatsershart bekoren.

    Al het ijs houdt met gemak, evenals alle bruggen. (Voor de zekerheid wel gekluund bij Ten Post, maar dat moet ondertussen ook wel houden). Om het eemskanaal over te steken moet je bij de sluis afbinden en een stukje lopen, over de brug, naar de andere sluis. We hebben als eerste het stuk vanaf Appingedam richting Eemskanaal tot de sluis verkend (gezien de onbesneden sneeuwsporen). Dit houdt ook prima. (Hopelijk iemand geveegd inmiddels?). Schildmeer is mooi geveegd voor de marathon en ook de weg richting Groningen (afwateringskanaal en daarna Slochterdiep) is machinaal, breed en prettig geveegd. Het slochterdiep was net die dag geveegd en het kraakte zo nu en dan nog wat, maar dat draagt uiteraard enorm bij aan een onvergetelijke schaatservaring.
  14. ijsenweder7

    ijsenweder7 New Member

    Vandaag Appingedam -Groningen geschaatst. Ik kon onder alle bruggen door. Niks klunen.Subliem ijs. Overal geveegd ,soms over de hele breedte. Vegers BEDANKT. :D Wat doe je ons een plezier. Koek en zopie overal langs de route.
  15. Polleke

    Polleke New Member

    Kun je ook onder de bruggen bij de ringweg van Groningen door schaatsen?
  16. jachai

    jachai New Member

    hoe veel kilometer schaatsen is het ongeveer van Groningen (Ruischerbrug) tot het centrum van Appingedam?
  17. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Dinsdag gereden, het is 20 km tot het centrum van Appingedam.
  18. ijsenweder7

    ijsenweder7 New Member

    Ja, woensdag wel. Zie mijn bericht. Dus schaatsen maar. Groet ijsenweder7
  19. wittingen

    wittingen New Member

    Vandaag Groningen-Appingedam-Schildmeer-Groningen gereden (48 km), wat een schitterende tocht! Dit is de tocht die ik op aanraden van 'Kingma' eerder op dit forum heb gereden. Deze route is te verlengen door naar Delfzijl door te schaatsen, dat traject heeft ook goed ijs.
    Zie voor de route: http://afstandmeten.nl/index.php?id=799699
    Enige plek waar het ijs niet goed was was op de Borgsloot, daar reed je tussen de wakken en het zachte sneeuwijs door. De rest is super goed ijs en allemaal prachtig machinaal geveegd, vegers bedankt!
    De vele bruggetjes onderweg kun je bijna allemaal onderdoor, hoewel het redelijk 'drassig' is. Bij deze route steek je tweemaal het Eemskanaal over, waarbij je dus ook een redelijk stuk moet klunen (schoenen mee;)).
  20. basbas

    basbas New Member

    Iemand zin om vrijdag ochtend samen Groningen Delfzijl vv te rijden?
    Vertrek rond negen uur. Ik verwacht er twee - tweeeneenhalf uur over te doen. Maar ik ben nogal een angsthaas, in m'n eentje op natuurijs...

Deel Deze Pagina