NK Allround

Discussie in 'Lange baan' gestart door Jan Blokland, 23 jan 2012.

  1. plus

    plus New Member

    En om er nog een schepje bovenop te doen:
    Bij de heren is het al een gedevalueerd toernooi geworden omdat er zo veel afmeldingen zijn. Er zijn echter maar 3 reserves aangewezen door de KNSB, en ze zijn niet van plan extra reserves op te roepen. Dit is nou juist een goede kans om rijders die normaal net geen NK's rijden ervaring op te laten doen!

    Het wordt dus niet alleen een gedevalueerd toernooi, maar ook een uitgekleed toernooi.... Waarom noemen ze het niet de WK allround skate-off. Dan heb je in ieder geval na afloop geen boze menigte fans die zich afvragen waar ze nou zo veel geld voor betaald hebben....
  2. abcdefg

    abcdefg New Member

    Geld, commercie etc. :evil: Een andere redem voor deze bizarre seizoensindeling kan ik zo 1,2,3 niet bedenken. Hopelijk komt de KNSB er volgend jaar op terug. Ik bedoel, die schaatsweek was qua belangstelling een flop en ik denk dat een gedevalueerd NK ook weinig mensen naar Thialf gaat lokken. Zie alleen al de marktwaarde van Sven Kramer. En laat die al niet meedoen.
  3. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    Leenstra is nog jong, dus veels te vroeg om haar als een 'Tuitert' te bestempelen. Bovendien dit is pas jaar 2 na-TVM. Na zo lang stil te hebben gestaan, vergt het tijd om weer op gang te komen.
  4. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Als het ze ging om een goedverkopend NK (meer geld en commercie) dan hadden ze Sven Kramer, Jan Blokhuijsen en Ireen Wüst juist niet moeten aanwijzen voor het WK allround! Bij deze seizoensindeling is volgens mij de commercie ondergeschikt gemaakt aan wat de schaatsers willen.
  5. Sidekick

    Sidekick Well-Known Member

    Ja, de schaatsweek is bedacht omdat men de schaatsers de kans wilde geven zowel het NK Sprint als plaatsing voor EK Allround mogelijk te maken. Een volledig NK Allround zou dan te zwaar zijn, in combinatie met NK Sprint en WB-plaatsing. Maar zoals velen al hebben voorgesteld, had het NK Sprint en NK Allround natuurlijk wel kunnen plaatsvinden met een week er tussen. En een NK Allround verspreid over 3 dagen zou ervoor zorgen dat het NK Allround ook te combineren viel met WB-plaatsing.

    Hopelijk leren ze er van voor volgend jaar.
  6. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Ik ben bang dat de KNSB haar plannen voor de schaatsweek nog niet gaat opgeven. Dat blijkt wel uit diverse publicaties waarin ze aangeven dat ze die week willen gebruiken om iedereen acief/passief bij het schaatsen te betrekken. Gezien het fiasco van de EK kwalifikatie, zou dan een gecombineerd NK allround/NK sprint weer in beeld komen. En dan wordt het voor de dames die beide toernooien willen rijden, weer een lastige keuze. Wust kon zich vorig jaar alleen maar voor het WK sprint plaatsen vanwege vrijstelling van het NK allround. Dit jaar doet Leenstra wel mee en rijd ze Wust er af voor de WK sprint.
  7. Danielle

    Danielle Well-Known Member

    Kramer geeft in z´n column aan wat veel van ons ook denken: De planning van het NK is ongelukkig, en als je dan toch al geplaatst bent voor het WK, sla je over. Dat had de KNSB zich moeten bedenken en gewoon een NK Allround in december plannen.
  8. Duif

    Duif Well-Known Member

    Dat kan volgend seizoen prima: NK allround in het weekend van 22-23 december ( 3 weken voor EK).
    NK sprint in het het weekend van 29-30dec ( 3 weken voor WC sprint en 4 weken voor WK sprint).
    NK marathon op 2e kerstdag. Eventuele selectiewedstrijden voor de World Cup lange afstanden (5km dames en 10km heren) kunnen dan op 28 of 31 dec gereden worden. Voor de andere WC afstanden kunnen dan de NK's gebruikt worden. En mocht het nodig zijn dan kan een eventuele skate off eind januari of begin februari plaatsvinden.
  9. Sidekick

    Sidekick Well-Known Member

    De langste afstand kan natuurlijk ook op het NK Allround worden gereden als seelctiewedstrijd.

    Anyway, de column van Kramer is hier in zijn volledigheid te lezen:
    http://www.facebook.com/svenkramer86/po ... 1061452687
  10. Duif

    Duif Well-Known Member

  11. Sidekick

    Sidekick Well-Known Member

    Dat kan je bij alle afstanden hebben, waar afstandsspecialisten mee (willen) doen maar niet aan het NK Allround meedoen. Op elke afstand moet je tijdens het NK Allround dan extra ritten buiten mededinging toevoegen, zodat iedereen met dezelfde omstandigheden schaatst.
  12. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Klein nadeeltje van een van de ritten van een allroundwedstrijd ook als individuele race tellen is dat sommige mensen een losse race anders (aggressiever) benaderen dan een etappe in een allroundvierkamp (voorzichtiger). Ook zijn de stayers op de 10 kilometer in het voordeel omdat ze niet al drie afsanden er voor hebben moeten rijden. Maar echt onoverkomelijk is dat niet. Op het WK junioren en het Aziatisch Kampioenschap worden allround en afstanden ook gecombineerd...
  13. Davey

    Davey Active Member

    Wust plaatste zich vorig jaar voor het WK omdat ze met 39,08 en 1.15,76 gewoon beter was dan Leenstra met 39,21 en 1.16,19 (alleen Heerenveen tijden). Daar heeft dit seizoen helemaal niks mee te maken. Verder is eraf een groot woord, wat was het verschil ook alweer, 0,015?
  14. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Nee, dat zie je dus verkeerd, Wüst plaatste zich voor het WK sprint omdat ze met 1.57,35 en 4.08,11 in de wereldbeker beter was dan Leenstra met 1.57,68 en 4.14,71. Hierdoor verdiende ze een EK-ticket terwijl Marrit moest kiezen tussen NK sprint en NK allround. Wat Marrit op dat NK sprint gedaan zou hebben zullen we nooit weten en het is onzinnig om daarover te speculeren.
  15. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Ik hoop verder dat je inziet dat het een cirkelredenering is om te beweren dat Wüst zich voor het WK sprint plaatste met een tijd die ze nota bene op dat WK sprint gereden heeft! De 1.15,76 dateert zelfs van maart, twee maanden ná het WK sprint... Iets met oorzaak en gevolg...
  16. Davey

    Davey Active Member

    Inderdaad, net zoals het onzinnig is om te zeggen dat Wust zich enkel kwalificeerde voor de Sprint omdat Leenstra niet meedeed.

    We zijn nu toch bezig met achteraf analyseren? Wust was over het hele afgelopen seizoen gewoon de betere van Leenstra op alle fronten. Maar ach, maak er maar de tijden van voor of tijdens het NK sprint van, veranderd niets aan de zaak.
  17. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    SprintMaster gaf aan dat Wüst mee kon doen aan het WK sprint, omdat ze mee kon doen aan het NK sprint, omdat ze het NK allround niet hoefde te rijden om zich voor het EK allround te plaatsen. Als Wüst niet die aanwijsplek voor Klobenstein had gekregen, had ze zeker voor het NK allround gekozen. Dat had verder niet zoveel met Leenstra te maken.

    Wüst was op de meeste (alle) punten inderdaad beter dan Marrit, alleen in het 1500-klassement voor de WB eindigde Marrit hoger (Ireen reed niet in Hamar). Dat klopt, maar dat is niet de reden dat ze het WK sprint mocht rijden, je kan hooguit zeggen dat het achteraf gerechtvaardigd is dat Ireen een aanwijsplek voor het EK allround gekregen had (en dat was ook zeker terecht).
  18. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Met het duo Wüst/Leenstra als mooi voorbeeld geef ik aan welke gevolgen de indeling van de schaatsweek kan hebben: vorig jaar kreeg Leenstra geen kans zich te plaatsen voor het WK sprint en plaatste Wüst zich wel. Dat Wüst op dat NK sprint beter zou zijn geweest dan Leenstra wordt uit de cijfers t.e.m. de schaatsweek niet duidelijk. 39.18/ 1.16,57 t.o.v. 39.21/1.16,78 als beste tijden onder gelijke omstandigheden is maar heel nipt. Bovendien reed Wüst toen een zwakke tweede 500 m en was haar 2e 1000 m nauwelijk sneller dan de 1e, maar dat terzijde.
    Nu Leenstra dit jaar wel meedeed en zich ook plaatst, maakt wel duidelijk dat haar vorig jaar een kans is ontnomen. Dus dit probleem zal zich weer voor gaan doen als de KNSB beide NK's aan elkaar vast plant. Een vrijstelling voor het NK allround zullen ze gezien voorgaande wel niet weer willen, dus dan zouden beide dames gedwongen worden om te kiezen.
  19. Davey

    Davey Active Member

    "Dit jaar doet Leenstra wel mee en rijd ze Wust er af voor de WK sprint."
    Dit is een belangrijke quote van Sprintmaster die je er voor het gemak maar uitlaat. Alsof, mocht Leenstra gestart zijn, ze Wust er ook vorig seizoen wel eventjes zou hebben "afgereden".

    Maar goed, ik geef Sprintmaster gelijk dat haar de kans vorig jaar wel afgenomen is om zich voor beide toernooien te kwalificeren door beide kwalificatie wedstrijden tegelijk te houden (alhoewel Leenstra natuurlijk ook gewoon de kans had om 2 solide allroundafstanden te rijden en dat heeft nagelaten). Ze had ook het EK kunnen overslaan en voor de skate off proberen te gaan, of was die er niet vorig jaar?

    Wat mij betreft moet dat ook anders maar dan zou ik de schaatsweek beginnen met de sprint in de eerste weekend en allround in de tweede (dan maken we er maar 9 dagen van) en de rest er tussenin. Ik denk dat zo'n 5 /enof 10 meer invloed heeft op de prestaties van de rest van de week dan andersom
  20. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    Soo Davey, wel mega-fan van Wust. Tuurlijk is Wust de betere van Leenstra, (net als Sablikova de betere is van Wust)...maar hoeft niet zoooo over the top. Alsof Leenstra compleet kansloos is en Wust alleen maar hoeft te doen en Leenstra is kansloos.

Deel Deze Pagina