Wereldbeker 4, 21-22 januari, Salt Lake City

Discussie in 'Lange baan' gestart door leenstrafan, 30 dec 2011.

  1. Lisan

    Lisan Well-Known Member Medewerker

    Sjoerd de Vries is natuurlijk ook bij/met hen.
  2. Sidekick

    Sidekick Well-Known Member

    "Zeker" onder de 1:07 is wel erg ambitieus en zelfverzekerd. Groothuis kan in de 1:07, en wellicht het NR aanvallen
  3. G1ant

    G1ant Well-Known Member

    Zowel Nuis als Groothuis hadden in het verleden veel moeite met de bochten op snelle banen. Het zal me niet verbazen als Sjoerd de Vries nog het dichst in de buurt van het Nederlands record gaat komen de komende twee weekeinden.
  4. LeeMoZovski

    LeeMoZovski Well-Known Member

    Om alvast in de stemming te komen bijna 3 minuten onvervalste SLC voorpret.

    De race zelf is historisch, maar let vooral ook op het commentaar. Dit is er eentje uit de categorie "Oeps, die zagen we even niet aankomen."

    http://www.youtube.com/watch?v=_NIEIc3ey04

    Zo lusten we er zaterdag of zondag ook wel eentje...
  5. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Koskela... één... ZEVENNULNULWERELDRECORD!!! :lol:
  6. Regenboog

    Regenboog Member

    Ha ha dat is lachen. Ze waren vooral met Morrison bezig.
  7. Mcat

    Mcat Well-Known Member

    Ik neem aan dat Sjoerd de Vries er ook bij was, maar weet het alleen zeker van Michel, Hein en Jesper.
  8. RodyTur10

    RodyTur10 Well-Known Member

    Weet iemand alle Nederlandse schaatsers die een 34-er hebben gereden? Ik kom op: Van Velde, Wennemars, Bos, Kuipers, Smeekens en R. Mulder. Daar kunnen dan straks Groothuis, M. Mulder, Otterspeer, Hospes en wellicht De Vries bijkomen. Wordt dat groepje meteen een stuk groter. Vraag me af wie het Nederlands record gaat pakken. In principe is Smeekens de snelste, maar M. Mulder en Hospes kunnen denk ik goed overweg met snel ijs, terwijl Groothuis de meest constante is en Otterspeer de man in vorm. Wordt spannend al gaat het wereldrecord niet in het geding komen ook niet met de Koreaantjes, want K.H. Lee is nog lang niet zo goed als vorig jaar. 4 Wereldsprinttitels voor meneer, maar om één of andere reden heeft hij nog steeds niet echt de status van superster. Kan niet wachten tot zaterdagavond, wordt het net zo legendarisch als de wereldbeker van eind 2009?
  9. Davey

    Davey Active Member

    Otterspeer heeft hem al en de Koning ook
  10. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Even wat tijden bij elkaar gezocht van deze site
    De onderstaande kolommen zijn:
    Schaatser, snelste 100 m, snelste ronde op 500 m, snelste totaaltijd, snelste ronde op 1000 m(indien sneller dan op 500) en opmerking

    Een aantal snelste ronden klopten niet met de PR's van de schaatsers en heb ik gecorrigeerd. Hetzelfde geld voor de snelste openingen waar wel een snelste ronde bekend is.

    Als je dit lijstje bekijkt, dan valt op dat Kato zijn perfecte 500 m nog niet gereden heeft. Zijn 2 snelste split-times zijn 0.11 sneller dan zijn PR. Verder rijden de meeste schaatsers op de 1000 m de snelste ronde iets meer dan 0.1 sneller dan op de 500m. Van de actieve schaatsers heeft Davis de snelste ronde in 24.50 gereden op de 1000 m. Hieruit kun je wel de conclusie trekken dat een WR op de 500 m bijna onmogelijk is voor de nog actieve rijders.
  11. abcdefg

    abcdefg New Member

    Het WR van Wotherspoon blijft idd ik wel staan, denk ik. Met de laatstgenoemde feiten over rondetijden en openingen kan ik me al helemaal niet meer voorstellen dat het verbeterd gaat worden komende weekenden. Ik vind het echter wel tijd om onder de 37.00 te gaan en acht Jin Yu daar wel toe in staat.

    Ik heb nooit zo op de bochten van Groothuis gelet, maar als die wat moeite heeft met snelle banen dan zal het WR op de 1000 bij de mannen ook wel blijven staan. Davis heeft de vorm niet. Bij de vrouwen zie ik het ook niet 1,2,3 verbeterd worden. Nesbitt is een klasse apart tov de rest, maar echt in de buurt van het WR is ze nog niet geweest. Ook de tijden van dit seizoen bieden imo nog niet heel veel hoop, maar ik laat me graag verrassen! :D

    Heb er zin in :D
  12. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Ze heeft al eens 1.13,36 gereden(2009), staat vreemd genoeg niet op de link die ik zopas postte. Vorig jaar reed ze 1.15,01 op de WK sprint in Heerenveen met een hoge luchtdruk. Dit jaar reed ze 1.14,81 in Astana. Op een hooglandbaan zou ze 2 sec sneller kunnen zijn. Dus dat wereldrecord van Klassen gaat er normaal gesproken wel aan, ze heeft 4 kansen.
  13. Passion-for-Skating

    Passion-for-Skating Well-Known Member

    wat een geweldig weekend was dat, met al die wereldrecord en de toptijden. ookal is het WR daarna nog verbeterd, dat weekend was toch sensationeel. Ik vraag me af of het ook zo leeft onder de schaatsers...
  14. ccvanzyl

    ccvanzyl New Member

    Ik ben nog niet bekend met de ISU live stream. Is dit ook te volgen met een ipad? En kan iemand de url geven?
  15. Davey

    Davey Active Member

    Vreemd, volgens mij staat die tijd er gewoon tussen hoor. 2 seconden sneller lijkt me toch iets overdreven, normaliter is ze 1-1,5 seconde sneller.Ze heeft inderdaad 1.13,36 gereden, maar er staan nog steeds 17 PR's van die dag open op de 1000. De omstandigheden zullen die dag wel goed geweest zijn. De 1.36,75 barriere heeft ze daarna nooit meer gehaald. Sterker nog, ze reed deze maand pas voor de 3de keer onder de 1.14. Dus zo makkelijk is het niet voor haar.
  16. Joanne

    Joanne Member

    Ik hoop dat Ireen leuk mee kan doen voor een mooie tijd. Ze twittert dat ze haar snelste tempo rondje ooit heeft gereden, dus dat is mooi.
  17. Monique

    Monique Well-Known Member

    Dit zijn de betere filmpjes! :D
  18. Sidekick

    Sidekick Well-Known Member

  19. Guusp

    Guusp Active Member

    Wereldrecords gaan er nooit 'normaal gesproken wel aan' en zeker die van Klassen niet. Maar het zou kunnen inderdaad.
  20. Elina

    Elina Well-Known Member

    Hij bedoelt hPa, maar ziet er dus nog niet echt gunstig uit wat betreft de wereldrecords...

Deel Deze Pagina