Wereldbeker 4, 21-22 januari, Salt Lake City

Discussie in 'Lange baan' gestart door leenstrafan, 30 dec 2011.

  1. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Ik gun het Nesbitt wel om als eerste vrouw onder de 1.13 te gaan. Ze is al een paar jaar de beste 1000-meterrijdster ter wereld en die records van Klassen moeten er toch een keer aan... Tenzij Marrit het natuurlijk zou kunnen, dan hoop ik daar op.

    Verder zie ik dat dat veel mensen hun hoop op Yu Jing hebben gevestigd voor de 500 meter. Ik ben benieuwd wat ze nog kan, ik heb het idee dat ze wel erg goed in vorm was in Tsjeljabinsk en Heerenveen en het zou me niet verbazen als toch Wolf, of gewoon Lee de beste 500-meterrijdster zal zijn in SLC en Calgary zal zijn.
  2. Tjeerd

    Tjeerd New Member

    Ik denk dat het wereldrecord op de 1000m dames er wel aan kan gaan.

    Alsje bij de heren de wereldrecords op de 500m (34.03) en de 1000m (1.06.42) naast elkaar legt, dan is het WR op 1000m: 1,9518x 34,03.
    Laat je dezelfde berekening los op de 500m dames dan zou het wereldrecord op 1,9518 x 37.00 = 1.12.21 kunnen komen.

    Je kunt ook stellen dat het wereldrecord op de 500m heren er wel aan kan gaan

    Als je bij de dames de wereldrecords op de 500m (37.00) en de 1000m (1.13.11) naast elkaar legt, dan is het WR op de 500m 1.13.11 / 1,976.
    Laat je dezelfde berekening los op de 500m heren dan zou het wereldrecord op 1.06.42 / 1,976 = 33.61 kunnen komen.

    Ik kies dan voor de 1e berekening. Je kunt hier uiteraard niets mee, maar het zijn leuke rekensommetjes.
  3. G1ant

    G1ant Well-Known Member

    Die berekening kan vijf dingen betekeken.
    - Het wereldrecord 500 meter vrouwen is supersterk
    - Het wereldrecord 1000 meter vrouwen is relatief zwak
    - Het wereldrecord 500 mannen is relatief zwak
    - Het wereldrecord 1000 meter mannen is supersterk
    - Vrouwen hebben over het algemeen relatief gezien meer moeite met de 1000 meter dan mannen.

    Dat laatste zou waar kunnen zijn omdat, hoe lager de snelheid, hoe langzamer de 1000 meter relatief vaak is. Toppers schaatsen de 1000 meter normaal gesproken met gemak onder de dubbele tijd van hun 500 meter (met uitzondering van types als Smeekens). Maar bij bijvoorbeeld jonge junioren zijn er niet veel bij die een 500 meter boven de 50 seconde rijden, en een 1000 meter onder de 1:40. Hoe sneller je als schaatser bent, hoe meer de 1000 meter een pure sprintafstand wordt die je van begin tot eind op volle snelheid rijdt. Verzuring treed vaak op na een seconde of 40/45. Mannen rijden dus korter in die verzurging dan vrouwen. (Dat is mijn theorie. Je zou oude records erbij moeten pakken om dat te bevestigen of ontkennen).

    Maar ik denk dat het record 1000 meter mannen relatief gezien de sterkste van de vier is. Die van de 1000 vrouwen is niet bijzonder (Nesbitt kan dat aanvallen als ze in topvorm is). De 500 mannen staat sterk, maar is niet onbreekbaar (aantal rijders dat op laaglandbanen onder de 35 rijdt is veel groter dan een par jaar geleden). De 500 vrouwen staat ook heel sterk. Zie ik niet in gevaar komen.
  4. Mjøsaman

    Mjøsaman Well-Known Member

    Voor Noorwegen gaan:
    Håvard Lorentzen en Mikael Larsen. Zij zijn ook zeker van het WK Sprint.

    De Wereldbeker in SLC is tevens een skate-off voor de derde plek op het WK Sprint. Deze skate-off gaat tussen Christoffer Rukke en Espen Hvammen.

    De Noorse bond rept niet over vrouwen, dus ik ga er van uit dat er geen Noorsen naar de sprintwedstrijden overzee gestuurd. Wat niet echt slim is, omdat je voor het WK Afstanden wel eens een snelle tijd nodig zou kunnen hebben en die worden natuurlijk in SLC en Calgary gereden.
  5. Danou

    Danou Active Member

    Ik hoop dat Wust een aanval op haar eigen NL record kan gaan doen. Aangezien ze wel naar SLC gaat.
  6. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Ja, maar ik wil dat Marrit het NR pakt!
  7. Monique

    Monique Well-Known Member

    Ik denk wel dat de kans redelijk groot is dat of Wüst of Leenstra dat NR uit de boeken gaat rijden. Op het NK sprint hadden ze allebei 1 superrace, en zijn ze ongeveer even goed. Moeilijk dus te voorspellen wie van de twee het record gaat pakken, als het tenminste gepakt wordt. Beiden zijn ze ertoe in staat.
  8. Danou

    Danou Active Member

    Een PR voor Leenstra zal het vast en zeker worden. Die staat geloof ik op 1.15 en zat er niet redelijk ver vandaan tijdens het NK Sprint. Die zal zeker weten een flinke hap eraf gaan halen.
  9. RobertJ

    RobertJ Member

    Is het al zeker dat Wüst een dubbel jetlag wil verteren voor 2x een 1000m op een hoogland baan?
  10. Lisan

    Lisan Well-Known Member Medewerker

    Het Pools nationaal record op de 500 meter is nu nog in handen van Maciej Ustynowicz: 34.81. Als Artur Was zijn goede vorm nog steeds heeft, denk ik dat deze er wel eens aan kan gaan. Gebeurt het niet in SLC, dan in Calgary.

    En Wüst zit al in Calgary dus ja, ze wil een dubbel jetlag.
  11. Passion-for-Skating

    Passion-for-Skating Well-Known Member

    als ze nu al in Calgary is, zal het met die jetlag wel meevallen. igg zal het minder invloed hebben op haar schaatsen volgende week. bovendien zegt men dat het die kant op meevalt, terugkomen hebben mensen meer last van
  12. Sidekick

    Sidekick Well-Known Member

    Klopt, naar Amerika toe valt mee, dan heb je even wat slaap te kort, maar is in 2 dagen te herstellen. Terug heb je echt een jetlag, waarbij het een week kan duren voordat je je normale ritme weer hebt.
  13. hidden

    hidden Active Member

    Weet iemand toevallig of dit live op tv komt of dat we weer via de livestream moeten kijken?
  14. Tjeerd

    Tjeerd New Member

    Ik vind het ook wel logisch dat Ireen Wust in Calgary en Saltlakecity is. Ze is immers reserve voor het WK sprint, stel dat er iemand ziek wordt dan kan ze alsnog starten. Daarnaast wil iedere schaatser op snel ijs starten, dus ja ze gaat in Salt lakecity een aanval doen op het Nederlands record en misschien wel op het wereldrecord. Aangezien de 1000m 2x wordt verreden, heeft ze 2 kansen.
  15. Monique

    Monique Well-Known Member

    Ik neem aan dat Wüst ook niet gaat meedoen met het NK allround, dus ze heeft tijd zat om die terugjetlag te verteren. Na het WK sprint duurt het immers nog 2 weken voor de wereldbeker in Hamar is. En het is per persoon veschillend hoeveel last je ervan hebt. Zelf ben ik heel slecht in jetlags, en terug van Amerika ben ik pas na een dag of 3 weer in mijn ritme. Mijn man echter gaat naar bed, staat de volgende dag gewoon op en is zijn jetlag alweer kwijt. Misschien hoort Ireen tot die soort.
  16. Duif

    Duif Well-Known Member

    Volgesn nos.nl 's avonds laat ( na 23.00 uur) een samenvatting van een half uur.
    Kan niet ontdekken of het op de livestream te bekijken is.
  17. Monique

    Monique Well-Known Member

    Bij de NOS weet ik het niet, maar hij is iig op de ISU site te bekijken:
    http://livemanager.eurovision.edgesuite.net/isu/site/index.html
  18. Sabine

    Sabine Well-Known Member

    Dit is volgens mij voor het eerst in jaren dat een world cup in Noord-Amerika niet live op tv is.
  19. FuGeE_Volkova

    FuGeE_Volkova Well-Known Member

    Russische deelnemers

    Mannen
    500 m: Dmitriy Lobkov, Aleksey Yesin. Artem Kuznetsov of Igor Bogolyubsky.
    1000 m: Aleksey Yesin, Dmitriy Lobkov, Aleksandr Lebedev, Evgeniy Lalenkov, Artem Kuznetsov. Reserve - Igor Bogolyubsky.

    Vrouwen
    500 m: Olga Fatkulina, Svetlana Kaykan, Ekaterina Lobysheva. Reserve - Ekaterina Shikhova, Yulia Skokova.
    1000 m: Ekaterina Shikhova, Ekaterina Lobysheva, Yulia Skokova, Olga Fatkulina. Evgeniya Dmitrieva of Alla Shabanova. reserve - Svetlana Kaykan.
  20. proeme

    proeme Well-Known Member

    ik zal wel raar zijn, maar toen ik naar Calgary ging was het andersom. Een hele week moe omdat ik steeds veel te vroeg wakker was en 's avonds niet eerder ging slapen (want dan kom je nooit in het ritme).
    Terugreis: 1 nacht overslaan tijdens het reizen, normale Nederlandse tijd op bed en de volgende dag was mn ritme aangepast.

Deel Deze Pagina