Wedstrijden 5-8 januari

Discussie in 'Lange baan' gestart door Mjøsaman, 5 jan 2012.

  1. Mjøsaman

    Mjøsaman Well-Known Member

    Met de Chinese Winterspelen gaat de Chinese bond helemaal los met nieuwsberichtjes op de site plaatsen. Daarom nog wat nieuws uit China:
    Jing Yu (wat "in rust" betekent) viel bijna in de 1e bocht van de 1e 500m. Daardoor werd ze niet eerste op de sprintvierkamp, maar Hong Zhang. Deze Hong Zhang is een voormalig shorttrackster en is vorig jaar overgeplaatst naar de lange baan. Daardoor leek ze toen zo verrassend "uit het niets" te komen.

    Bij Longjiang Sun is vorig jaar bij de NK Allround een te hoog clenbuterolgehalte gemeten. Maar dat schijnt in het vlees in China te zitten en daarom is hij vrijgesproken. Hoewel de Chinese reporter er ook nog op hintte dat het voor de organisatie ook wel fijn was dat het hier om een thuisrijder uit Jilin ging.

    Fei Wang is gestopt met schaatsen. Deze Winterspelen waren haar laatste toernooi. Vanaf nu staat haar gezin voorop en wil ze graag een baby.
  2. LeeMoZovski

    LeeMoZovski Well-Known Member

    Sh** dat is dus het slechtste nieuws van dit weekend. We hebben veel te weinig van deze Chinese topper gezien ...

    De tijden van Angermuller op het Duitse NK Sprint zijn trouwens zeer indrukwekkend. Ook Baumgartner blijft een mannetje om de komende maanden en jaren in de gaten te houden. Jennifer Bay daarentegen is de weg dit seizoen helemaal kwijt.
  3. proeme

    proeme Well-Known Member

    donders, dat is nog beroerder gepland dan in Nederland.
  4. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Ik zou toch gewoon Hege Bøkko en Ida Njåtun naar dat WK sprint sturen. Die kunnen op de 1000 meter misschien nog wel iets aardigs laten zien.
  5. Mjøsaman

    Mjøsaman Well-Known Member

    Wie mogen er naar het WK allround namens Europa?

    Noorwegen: 2 man, 2 vrouw
    Nederland: 4 man, 4 vrouw
    Belgie: 1 man
    Frankrijk: 1 man
    Duitsland: 1 man, 2 vrouw
    Polen: 3 man, 2 vrouw
    Tsjechie: 1 vrouw
    Letland: 1 man
    Rusland: 1 man, 3 vrouw
  6. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Als land heeft Polen het collectief het beste gedaan (op uiteraard de Nederlanders na). Van de zes Polen hebben er vijf een top-14-plek gereden en liefst vier de slotafstand gehaald. Zouden ze dat op het WK ook kunnen of profiteren ze van het beter buiten kunnen rijden?
  7. LeeMoZovski

    LeeMoZovski Well-Known Member

    Het Aziatisch kampioenschap is ook beslist.

    Dames:
    1 Takagi 164.520
    2 Kikuchi 165.229
    3 Park 166.728
    4 Ishino 166.849
    5 Ishizawa 167.099

    Japans allroundkampioene Ishizawa wordt nu laatste Japanse. Park reed met een hele sterke 7.08 een Nationaal Record op de 5km. Toptalent Takagi reed op dag twee 1.58 en 7.17.

    Heren:
    1 Lee 153.745
    2 Hirako 155.301
    3 Joo 156.661

    Lee hoedfe zich amper in te spannen voor deze titel, Hirako pakt iig een plek voor Japan. Babenko stelde op dag 1 teleur en ging op dag 2 in eigen huis niet meer van start.
  8. abcdefg

    abcdefg New Member

    7.08 is een aardige tijd. Hoe oud is zij?
  9. ZeeKoei

    ZeeKoei Well-Known Member

    Park nog net 18
    Takagi 17
  10. proeme

    proeme Well-Known Member

    is dit inclusief de ene startplek die het thuisland sowieso heeft? Dat hebben de Russische heren lekker gedaan dan.
  11. ZeeKoei

    ZeeKoei Well-Known Member

    Antoine Gélinas-Beaulieu heeft er ook weer een afstandje op zitten
    in Calgary 1.49,29

    Canadese belofte, koos voor langebaan ipv shorttrack, boekte aardig wat succes op junior WK, maar was dan lang out met klierkoorts, vorig seizoen amper iets gereden
  12. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Rusland kan in extremis één plek opeisen als niemand zich plaatst, ik denk toch echt niet het aantal geplaatste mensen + één.

    Balen voor Denis Joeskov trouwens. Netjes achtste worden op het EK en dan niet het WK in je thuisland mogen rijden omdat meneertje Skobrev even "jouw" "zuurverdiende" startplaats op komt eisen.

    Back on topic. In het weekend dat in Azië de Chinezen hun Regionale Winterspelen hebben en de junioren-meiden de Aziatische Allroundkampioenschappen domineren, was er ook nog een Junior World Cup (Regional Event Asia) in Astana, waar het deelnemersveld zeer beperkt was, alleen een paar Kazachen en Koreanen.

    Bij de jongens wint Kim Woo-jin 2x de 500 (35,92 en 36,26) en 1000 (1.10,94); zijn landgenoot Kim Jin-soo wint de 1500 meter (1.50,74). Bij de meisjes wint Heo Yoon-hee alle vier de wedstrijden (41,32 en 41,53 en 1.20,71 en 2.03,33).
  13. Jeronimo1

    Jeronimo1 Well-Known Member

    Opvallend de prestatie van Yang Fan (96) op die leeftijd een compleet allround toernooi met voor die leeftijd goede tijden. Is nog een junior C (!)

    500m 37.48
    1500m 1:50.67
    5000m 6:53.34
    10000m 14:12.88

    Reed op de Junior World Cup ook sneller dan Kai Verbij en Thomas Krul. Wel gevaarlijk een 10000m op die leeftijd. Hoop dat hij de chinese allround sensatie wordt.
  14. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Dat is overigens de eerste medaille voor Zuid-Korea bij de dames. Dan denk je eerst van "hûh, alleen maar Japan en een paar voor China", maar de Koreaanse vrouwen hebben gewoon totaal geen geschiedenis in het allrounden of stayeren.
  15. LeeMoZovski

    LeeMoZovski Well-Known Member

    Je hebt wel gelijk hoor - natuurlijk ...
    Maar toch ook weer niet helemaal.
    Check de namen Pil-Hwa Han en Song-Soon Kim maar eens...

    Het Koreaanse schaatsen is eigenlijk pas sinds eind jaren tachtig definitief in opkomst gekomen toen Ki-Tae Bae en Sun-Hee You de sprong naar de sprinttop wisten te maken. De raadselachtige Yoon-Man Kim en sympathieke Sun-Yeol Jeagal overbrugde daarna de jaren richting het tijdperk Kyu-Hyouk Lee/Jae-Bong Choi, twee gigantische talenten van wie de tweede eigenlijk afhaakte op het moment dat de eerste eindelijk de volle belofte inloste.

    Bij de meisjes was er toen Eun-Bi Bak, in aanleg denk ik eigenlijk wel een stayer, maar pas 14 toen ze internationaal debuteerde en moederziel alleenheerser in haar land. Ze werd in 1997 2e op het WK-junioren, ondermeer door 2e op de 3k te worden. Ik denk echt dat een Bak in NL had uit kunnen groeien tot een veel betere schaatser.

    Ondanks het feit dat de baan in Seoul geen beste is, heeft ook de overdekking van die baan vrij vlug tot een verbreding van het Koreaanse schaatsen geleid, een beetje zoals Calgary dat ook voor Canada heeft gedaan.

    Ook Yu-Youn Lee was aanvankelijk trouwens een meisje met meer stayersbloed (op 15-jarige leeftijd reed ze al 7.20), net als No trouwens. De laatste reed op de Spelen in Turijn op 16-jarige leeftijd toch maar mooi 4.15 op de 3000m. Ik zal nooit vergeten hoe ze met haar aandoenlijke bloemkolengezichtje totaal onbewogen en amper vermoeid op het bankje zat waar even later de compleet kapotgereden Kleinsman in 100.000 stukken uiteen viel.

    Toen wist ze nog niet dat heel NL totaal onterecht over haar heen zou vallen. Het meisje dat na een goede prestatie zo'n beetje in de allermooiste vorm van blijdschap kan uitbarsten, had dat niet verdiend. Maar dat terzijde ...

    Nu is er al een aantal jaar Do-Young Park die erg veel talent lijkt te hebben. En vooralsnog blijft ze netjes progressie boeken. Dat ze dit jaar juniorenwedstrijden rijd, doet me deugd. De Koreanen moeten natuurlijk veel voorzichtiger met hun talenten omspringen. En dat begint ze aardig te lukken. Mo was in 2006 al heel erg goed, maar dook pas twee jaar later voorzichtig op.

    Dat de Koreaanse meisjes nooit medailles hebben gepakt, komt natuurlijk ook doordat de Japanse dames al sinds Hashimoto een ononderbroken behoorlijke sterke lichting hebben. Bij de mannen is dat trouwens wel anders. Ik vraag me serieus af wat er van het Japanse schaatsen overblijft als Hirako (29), Nagashima (29), Oikawa (31) en uiteindelijk ook Kato (bijna 27) gaan stoppen.

    Echt veel mannelijk talent komt er al jaren niet meer uit Japan. Een mannelijk equivalent van Takagi is er in ieder geval absoluut niet.
  16. G1ant

    G1ant Well-Known Member

    Voor een schaatser die technisch goed is en een beetje fit, geloof ik niet dat een 10.000 meter gevaarlijk is. 14 minuten inspanning is vergeleken met andere sporten een peulenschilletje.

    Wel ben ik altijd voorzichtig met dit soort sensaties. Knap is zijn rijden zeker. Hij gaat zelfs al meedoen om de wereldtitel bij de junioren. Maar Shingo Doi werd jaar of tien geleden als B1-junior met overmacht wereldkampioen bij de junioren. Won de 500 meter (sneller dan Davis, Poutala, Jun Moon, Kuipers, Groothuis, die allemaal ook nog eens ouder waren) en de 3000 meter (sneller dan Davis, Skobrev, Fabris, Prinsen, Rojler, Weber, ook allemaal ouder). Topallrounder in de dop? Nauwelijks iets gepresteerd in de jaren erna.
  17. Lisan

    Lisan Well-Known Member Medewerker

    Ze hebben ook geprofiteerd van het feit dat ze weten hoe het is om buiten te rijden maar daarbij hebben ze ook goed gepiekt. Ik durf geen voorspelling te doen, want de Polen zijn onvoorspelbaar. Natalia is echt een buitenijs-rijdster maar ik hoop dat ze, net zoals ze begin dit seizoen liet zien tijdens een testwedstrijd in Inzell, haar vorm toch weet te pakken. Als ze in vorm is, kan ze schitteren op binnenijs. Dus ik denk dat zij de enige Poolse zal zijn die evt. de slotafstand haalt. Bij de heren zet ik in op Bródka.

    Overigens, het is voor het eerst sinds jaren dat de Polen hun sprintkampioenschap half februari schaatsen. Wie weet met de gedachte dat als ze het tijdens het EK Allround doen, er maar 1 topper aan de start staat (lees: Artur Was) maar nu is het tijdens het WK Allround en zullen ze er ook 5 missen ;)

Deel Deze Pagina