EK Allround 2012

Discussie in 'Lange baan' gestart door Sabine, 23 jul 2011.

  1. Sidekick

    Sidekick Well-Known Member

    Maar als de tijden van alle schaatsers 5% hoger liggen, dan betekent een extra halve seconde achterstand van Kramer op de 5km. :p
  2. Joanne

    Joanne Member

    Haha, ja dat is waar. Mmm jammer. Ik ben erg benieuwd naar de 500m. Ook bij de vrouwen.
  3. Monique

    Monique Well-Known Member

    De 500 meter zal wel belangrijk, maar heus niet allesbepalend zijn. Tuurlijk mag het gat niet al te groot worden, maar op de lange afstanden kan Sven wel redelijk wat goed maken. Of het genoeg zal zijn weet ik natuurlijk niet, ik denk dat de kans dat hij Europees kampioen wordt ongeveer 50% is. Als het gat na de 1500 meter echt te groot is, zal hij er niet vol voor gaan rijden, maar als het goed te overzien is misschien wel. De beste 2 of 3 plaatsen zich rechtstreeks voor het WK en Sven heeft vast geen zin om het NK allround te moeten rijden, dus ik verwacht toch wel een beetje vuurwerk van hem. Hetzelfde geldt voor Jan en Koen en Ted-Jan, die zullen op voorhand fanatieker zijn omdat zij er echt vol voor kunnen gaan. Geen oud blessureleed enzo.
  4. LeeMoZovski

    LeeMoZovski Well-Known Member

    Lekker veel debutanten dit jaar op het EK!
    Als ik goed heb geteld maar liefst 16!
    Altijd leuk om nieuwe gezichten te zien.

    Ik ben zeer benieuwd naar de 2 jonge Noren Fredriksen en Nilsen, maar ook het debuut van de snelle Pulli juich ik luidkeels toe. De wat oudere debutanten Juskov, Geisreiter en Szymanski zie ik best ver komen. Juskov rijdt het hele seizoen al goed, Geisreiter is absoluut 1 vd revelaties van dit seizoen en zou op buitenijs best weleens ijzer sterk uit de hoek kunnen komen. En Szymanski is een rare snuiter. Misschien bakt ie er niks van, misschien schaatst ie dwars door zijn eigen barrieres heen.

    Best verrassend trouwens dat Haselberger de voorkeur boven Sablik heeft gekregen. Al zou top 20 en dus een extra startplek voor beide schaatsers moeilijk zijn.

    Bram Smallenbroek zal ik als enige schaatser niet toejuichen. Ik vind het echt he-le-maal niks dat een onbeduidende NLse schaatser nu plots voor Oostenrijk uitkomt. Snap ook absoluut niet waarom de ISU het toestaat. Zulke deuren moeten ze niet op een kier zetten, maar kei- en keihard dichtsmijten. Hup, sleutel uit het slot en weggooien in het meer van Geneve.

    Dan applaudiseer ik eerder voor Spruyt. Dat er naast Swings zo snel al een 2e echte Belg op het EK rijdt, is erg prettig. En historisch, volgens mij.

    Bij de dames kunnen VDWeijden en De Vries meteen bij de eerste 6 eindigen. Graf zal op de top 12 mikken, misschien via een goede 3km.

    De andere 3 nieuwelingen zullen achterin eindigen. De zeer jonge McGregor 'was' 2 jaar terug een groot talent, maar rijdt dit seizoen zeer zwak. Armee zou weleens relatief hoog kunnen eindigen, maar moet eerst vooral top 20 rijden zodat volgend jaar ook Peeters kan debuteren. Het debuut van Bak is eigenlijk een mirakel. Grage was destijds de eerste Deense vrouw op een titeltoernooi, geloof ik. Dat er nu na Grage meteen een tweede Deense dame meedoet, is dus echt zeer bijzonder.

    Andere betrekkelijke nieuwelingen die nog niet eerder een top EK reden en waar ik veel van verwacht zijn:
    Mace, Brodka, Swings, Beckert en misschien Silovs. Die Let blijft een heerlijke aanwinst. De Zweed Eriksson reed in het voorseizoen al best hard, maar komt terug van een operatie.

    Bij de dames zouden Czerwonka en Skokova weleens kunnen verrassen met hoge klasseringen. Skokova is dat eigenlijk ook wel verplicht, aangezien zij Dmitrieva uit de EK-ploeg houdt. Erg jammer dat die Russin er niet bij is.

    Al met al kent dit EK een prachtig startveld.
    Dat beloven drie heerlijk schaatsdaagjes te worden.
    In het mooist denkbare decor dat er is.
    Lang leve het EK!
  5. Oddity

    Oddity New Member

    Kijk dat is nog eens een voorbeschouwing, daar kan de NOS een puntje aan zuigen. :D
  6. ZeeKoei

    ZeeKoei Well-Known Member

    ik hoop dat er niets meer van de storm te bespeuren is overmorgen, onbegrijpelijk dat een EK op buitenbaantjes gereden wordt anno 2012, train je je een heel jaar de pleuris om je hele toernooi om zeep geholpen te zien door een windstoot van 80km/h op de 500m

    ook jammer dat de debutanten nauwelijks een kans krijgen om hun tijden te verbeteren, PR's gaan we wellicht amper zien, zonde... een EK is voor mij de beste rijders in de beste omstandigheden laten strijden op een zo eerlijk mogelijke manier,
    daar zijn mensen bij die tijdens hun NK ook op derderangsbaantjes gereden hebben, en veel world cups blijven er dit jaar niet meer over om limieten te halen
  7. marc_

    marc_ Active Member

    Zowel in 2002 als ook in 2004, 2005 en 2006 namen Veldkamp en Vreugdenhil namens België deel aan het EK.
  8. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Speciaal om de Europese kleintjes de limiettijden de laten rijden hebben we nu toch de Schaatsacademie? (Niet die van Groningen trouwens!) Centraal in Europa op de (in theorie) derde snelste baan ter wereld en de (in theorie) snelste baan van Europa.

    Ik heb al eerder betoogd dat ik het prima vind dat juist het EK op een buitenbaan is. Van de vier grote titeltoernooien is deze toch het meest folkloristisch en wat mij betreft doen we het EK elk jaar lekker op een buitenbaan. Wel zou je dan een extra kwalificatie-methode voor de WK allround moeten inbouwen, bijvoorbeeld dat iedereen die top tien staat in de WB-stand 1500 óf de WB-stand 3/5/10 (óf top twintig in beide, óf een scherpe limiettijd heeft gereden) een extra startplek voor zijn land kan verdienen (of gewoon net als vroeger iedereen mee laten doen).
  9. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Maar twee ECHTE Belgen???
  10. eddy

    eddy Well-Known Member

    Het is al meer dan een jaar bekend, dat het ek 2012 op een buitenbaan gereden wordt. Van de ene kant jammer natuurlijk, maar er zijn ook schaatsers en schaatssters die het niet van hun techniek moeten hebben, maar vooral op hun kracht moeten vertrouwen, uit deze kleine groep kunnen dit schaatsweekend misschien wel eens verrassende namen naar boven komen. Laten we hopen, dat het een mooi en spannend tournooi wordt, waarin gewoon de beste deelnemer kampioen mag worden.
    En laten we ophouden over het gezeur dat er op een buitenbaan gereden wordt, en dat het om een kleine sport gaat.

    Bij het het slalommen en de afdalingen lopen we ook niet te zeuren dat er miscchien wel 10 Duitsers, Oostenrijkers en Zwitsers mee mogen doen en dat er af en toe eens een Sloveen en Italiaan een podium haalt....
  11. Mjøsaman

    Mjøsaman Well-Known Member

    Niet zo goed, geloof ik. Op haar website hamert Sablikova er steeds op dat dat nodig is om het schaatsen echt wat te laten voorstellen. Nogal zuur constateert het team-Sablikova dat er wel met EU-geld een ijsbaan wordt opgeknapt in een land zonder topschaatsers (Hongarije), terwijl dat in Tsjechië blijkbaar niet lukt.
  12. FuGeE_Volkova

    FuGeE_Volkova Well-Known Member


    Is nog niet zeker of Dmitrieva wel of niet schaatst zei ze gister..Marchetto zal vandaag de keuze maken.
  13. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    Of nie? Alleen maar gezeur. Nederland is te dominant, men wil niet op buitenbaan rijden, kaartjes zijn te duur,...menn! Relax! Geniet en moge de beste paard van stal winnen. :lol:
  14. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

  15. vergeer

    vergeer Well-Known Member

    Het zou raar zijn om het grootste talent van dit jaar bij het vrouwenschaatsen thuis te laten. Ik reken dan voor het gemak de Nederlandse dames even niet mee.
  16. SCEVD

    SCEVD Member

    Ik heb net de deelnemerslijsten bekeken. Tommi Pulli rijdt mee, groot talent, ben benieuwd hoe die het doet!
    En die zwitser, Hanggi, 43 jaar als ik me niet vergis..... toch zielig voor zwitserland dat dit de enige is die kan rijden.
    Ik hoop voor Toth dat ze zich kan handhaven in het klassement zodat ze in ieder geval 3 afstanden mag rijden voor eigen publiek (vraag me trouwens af hoeveel Hongaren er op de tribune zullen zitten en of het op tv daar uitgezonden wordt, denk het niet....)

    Ik heb er zin in, EK vind ik toch eigenlijk wel het mooiste toernooi wat er is!
  17. OSkating

    OSkating New Member


    Er doen zelfs 3 Belgen mee aan het EK. Twee bij de heren en één bij de dames. Dit is wel uniek voor Belgie. Hopen dat ze het volgend jaar met nog een extra startplek doen.
  18. ZeeKoei

    ZeeKoei Well-Known Member

    wat moeten swings en spruyt eigenlijk doen om een derde startplek te krijgen? iets dat enigszins ooit haalbaar is?

    armee bij de vrouwen in de top-20 is genoeg om die tweede startplaats te krijgen heb ik begrepen,
    of is het top 19 (ergens anders gelezen)

    edit:
    3 startplaatsen EK: swings en spruyt bij de top-16
    2 startplaatsen EK: swings of spruyt bij de top-20 // armee bij de top-20
  19. Mjøsaman

    Mjøsaman Well-Known Member

    Alletwee bij de beste 16 eindigen; dan krijg je een derde plek. En je krijgt een vierde plek, als je er drie bij de beste 12 hebt.
  20. IKE

    IKE Active Member


    http://www.russkating.ru/index.php?id=2416

    dit bericht is toch van vandaag?
    daar staat dat skokova gewoon rijd
    al blijf ik het een rare keuze vinden maar ze reed de laatste week wel iets minder dan normaal
    en als ze zich echt niet goed voelt is het wel weer logisch

Deel Deze Pagina