Ernstige voetproblemen

Discussie in 'Materiaal Discussie' gestart door Wielrenner, 10 jan 2006.

  1. Wielrenner

    Wielrenner New Member

    Van huis uit ben ik wielrenner, maar omdat ik graag eens wat anders doe in de winter en ik schaatsen heel leuk vind, ben ik gaan schaatsen. Ik heb de ouwe noren (viking, type weet ik niet zal zo rond 1990 zijn) van m'n ma geleend. Allereerst had ik veel last van blaren, maar dat heb ik opgelost met compeed en sporttape. Toen ik voor de 1e keer op het ijs ging met de sporttape ging het aanvankelijk heel goed en ik kreeg geen blaren, maar ik had wel veel last van mijn hiel. Ik kan nu al twee dagen niet zonder pijn in schoenen, dat doet echt heel veel pijn. Heeft iemand enig idee hoe dit komt, en wat ik eraan kan doen? Zelf heb ik het idee dat het aan de schaatsen ligt, ik zie bijna iedereen met nieuwe types schaatsen, die een soort inkeping hebben bij de achillespees/hiel. Dat hebben mijn huidige schaatsen dus echt niet. Zou het hieraan liggen?

    Nu nog een vraag, ik wil graag nieuwe schaatsen kopen (prijs speelt een beperkte rol) het gaat dan vooral om goede schoenen, Wat voor types kunt u mij aanraden, ook met het oof op mijn problemen. Ik zat zelf aan de viking marathon special te denken, is dat wat? (met het oog op die hielkwestie)

    Alvast heel erg bedankt, ik hoop op een geweldig antwoord!
  2. Reitse

    Reitse Active Member Medewerker

    Voor de duidelijkheid, doen je voeten in het algemeen pijn of zijn het bepaalde plekken? Heb je nog restanten van blaren over? (uit ervaring heb ik gemerkt dat de huid op sommige plekken heel moeilijk teruggroeit wat vervelend aanvoelt).
    Raps heeft een goede thermoplastische schoen in de collectie, Viking heeft er ook goeie in zitten. Voor zover mij bekend heeft Raps maar één leest en heeft Viking een smalle en een brede leest.
    En ja, welke schoen is beter... Ik durf het niet te zeggen.

    Maar voordat je van alles gaat proberen, laat eerst je voeten wat helen. Zeker de thermoplastische schoenen moeten in het begin wat bijgevormd worden na de eerste vorming. Ten eerste is dat behoorlijk warm maar als je dingen gaat bijvormen om een blaar blijf je bezig denk ik...
  3. Wielrenner

    Wielrenner New Member

    Het zijn alleen mij hielen van de rest heb ik geen enkele last! en het is echt een soort van botje in de hiel dat zoveel pijn doet als er druk op komt.
    dus de blaren vormen het probleem niet meer. Komt die pijn in dat 'botje' mischien door de sporttape (3 lagen opgedaan)??
  4. Wielrenner

    Wielrenner New Member

    Ik zou graag nog wat meer antwoorden krijgen. Want ik zit echt in de puree op t moment :?
  5. Reitse

    Reitse Active Member Medewerker

    Mja omdat je last hebt van een botje weet ik niet zo goed wat je daar mee aanmoet... Misschien toch bij een specialist langs? Een op maat gemaakte schoen kan misschien helpen.... Maar misschien dat iemand met meer fysiologische kennis er wat meer van kan zeggen.
  6. Wielrenner

    Wielrenner New Member

    Ik zie bijna iedereen op de ijsbaan (breda) en het zal wel landelijk zo zijn denk ik, met schaatsen met een soort van inkeping bij de hiel (zeg maar een v) zou dit een oplossing kunnen zijn? of waar dient die voor. bij mij zit er nl. geen inkeping in....
  7. Bernard

    Bernard New Member

    Het is een beetje een gok van afstand, maar het zou
    een slijmbeurs kunnen zijn. Daar heb ik ook wel eens last van gehad. Nadat ik mijn schoen wat uitgeduwd had heb ik er geen last meer van gehad. Als het half zo pijn doet als je beschijft dan zou ik even langs een dokter gaan.
  8. fred

    fred Member


    Dit komt me wel bekend voor, uit de periode dat ik (weer) regelmatig (twee/drie keer in de week) ben gaan schaatsen. Bij mij ging het om drukplekken, gevolg van langdurig en veel schaatsen (na een periode van helemaal niet), dus druk op bepaalde plekken van je hielbot. Ik kreeg zelfs uitstulpingen op m'n hielen (hetgeen bij schaatsers vaker voorkomt). Na verloop van tijd werd de pijn minder, en heb nu nergens last meer van, was gewoon een kwestie van gewenning.
    Ik kan natuurlijk niet beoordelen of het bij jou ook hierom gaat, maar je zou kunnen proberen om eerst 's een week niet te schaatsen (of zolang totdat de pijn min of meer weg is), en het daarna rustig aan weer te proberen.
    Mocht het niet overgaan, zou ik een paar nieuwe schoenen aanraden, met een thermoplastisch (vervormbaar) enkel/hiel gedeelte. Welk merk/type hangt van je voeten af, is heel persoonlijk, is een kwestie van passen.
    Die v waar je veel mensen mee ziet rijden, is een inkeping die de achillespees ontziet, vooral bij klapschaatsen wel handig. Maar hier zit in jouw geval 't probleem niet, omdat je aangeeft pijn in je botten te hebben.

    Hoop dat je van je klachten afkomt, en daarna; veel schaatsplezier!
  9. Lisainsweden

    Lisainsweden New Member

    Ik heb dit vroeger ook gehad bij die oude viking schoenen.. Die zijn gewoon zo hard en eigenlijk niet gemaakt om een diepe houding aan te nemen (waardoor je hiel wat naar achteren komt..)
    Ik heb wat uitstekende hielbotten, maar met thermoplastische schoenen heb ik nergens last meer van, gewoon ff uitdrukken op die plek en de pijn is weg!
    En dat is maar goed ook, als ik bekijk dat ik vroeger bijv. 60km op die dingen schaatste en die dan volledig vol waren gelopen met bloed van mijn hiel.... au!

    Succes ermee!
  10. Wielrenner

    Wielrenner New Member

    Allemaal heel erg bedankt voor de reacties!
  11. ulrik

    ulrik New Member

    Schaatsen is een van de weinige sporten waar je je hiel zo sterk naar achteren duwt in je schoen. Daar moet het dus wel goed zitten.

    Je kunt overwegen eens naar Schrijver te gaan (www.schrijverorthopedie.nl). Daar zit een schaatsenmaker/orthopeed die er echt verstand van heeft. Indien nodig kan hij schoenen op jouw voeten maken. Ik ben er geweest en ben er erg enthousiast over.

    Succes ermee!

Deel Deze Pagina