veel slijpen

Discussie in 'Materiaal Discussie' gestart door just1978, 12 okt 2011.

  1. just1978

    just1978 New Member

    hallo allemaal,

    ik heb net een kunstofijsbaan aangeschaft voor bij ons op het terras. Bij de baan zitten 60 paar ijshockeyschaatsen die natuurlijk allemaal geslepen moeten worden. Wat is de beste manier om dat te doen? Ik denk dat ik er een machine voor nodig ben! Wekelijks 60 paar schaatsen laten slijpen wordt wel een dure hobby denk ik. :?
  2. allard

    allard Active Member

    Ijshockey schaatsen moeten inderdaad machinaal geslepen worden. Ook omdat ze niet vlak worden geslepen, maar hol. Dat lukt met handmatig slijpen niet.
  3. Rinus

    Rinus Member

    Zou dat hol slijpen bij zo'n kunststof ijsbaan uitmaken? Gewoon vlak zou ook wel moeten voldoen voor zo'n plastic ondergrond. Misschien kunnen de officiƫle verkopers van zo'n ding je verder helpen. Of even een belletje naar een grote schaatswinkel, Oomssport of zo.
  4. Sjoerd

    Sjoerd Active Member

    Wat ook belangrijk is is zorgen dat ze niet bot worden. Ik zie b.v. bij ijsbanen dat mensen doodleuk met hun huurschaatsen over het beton wandelen. Scheelt een hoop slijpen als je dat kan voorkomen.
  5. just1978

    just1978 New Member

    Iedereen bedankt voor de reacties! Ik heb vandaag een slijpmachine gekocht nl. een slijp 1300 met een houder voor zowel ijshockeyschaatsen als Noren. Ook met verschillende slijpschijven om vlak en hol te kunnen slijpen. Ik heb er vanmiddag uitgebreide instructies bij gekregen en vanavond mijn eerste paar hol geslepen. Dit ging prima met een beetje oefenen gaat dit volgens mij best wel vlot. Ga morgen ook een paar vlak slijpen, eens kijken hoe dat gaat.
  6. HA01761

    HA01761 Active Member

    Misschien even de leverancier van je 'ijs'baan vragen wat beter is voor een kunststof baan: hol of vlak slijpen.
  7. edosmit

    edosmit New Member

  8. edosmit

    edosmit New Member

  9. schaatsbart

    schaatsbart Member

    Ja , je bek valt open; mensen hebben er geen idee van idd. Er hangt bij de verhuur in haarlem dan nu ook een bordje, dat huurschaatsen bot terug inleveren 5 euro slijpkosten worden gerekend; kan me alles bij voorstellen!

Deel Deze Pagina