viking gold 2000

Discussie in 'Materiaal Discussie' gestart door jezzels41, 14 sep 2011.

  1. jezzels41

    jezzels41 New Member

    Ik ben van plan om de viking gold 2000 schoen te gaan kopen. Is dit een goede keuze of zeggen jullie dat ik beter een vergelijk baar model kan kopen? Ik heb veel positiefs gelezen over de gold 2000.

    gr jezzels
  2. Rinus

    Rinus Member

    Dat ligt er maar aan waarmee je hem vergelijkt. De Gold 2000 an sich is een goede schoen. De 2005 is iets lichter en misschien iets stijver. De Gold is zwaarder en slapper.
  3. jezzels41

    jezzels41 New Member

    waarom schaatsen er dan toch zoveel mensen oop de gold 2000 terwijl het prijsverschil erg klein is?
  4. Corne

    Corne New Member

    Qua uiterlijk lijkt de Gold 2000 wat op de andere modellen en kan je van veraf lastiger duidelijk onderscheiden, al heeft de Gold dan dan gele hakje...misschien lijkt het daarom dat er zo veel mensen die hebben???? De Gold 2005 is met dat rood/geel, dat valt wel op.

    Ik heb ze wel gepast onlangs (Gold 2000 en Gold 2005) maar ik merkte dat, hoewel de maat goed was, mijn tenen vooraan over elkaar kropen. Bij de Raps Raven was dat niet zo, dus die heb ik nu.

    Tip: pas gewoon verschillende schoenen en ga dan op je gevoel af, en niet zozeer op het geld.... duur is het toch allemaal!


    groetjes,
    Corné
  5. HA01761

    HA01761 Active Member

    Ik had begrepen dat de 2000 juist iets stijver en 'lomper' is.
  6. ijsmonster

    ijsmonster Member

    Het is een erg fijne schoen. De Gold 2005 is harder dan de 2000. Kan minder prettig zijn. De 2000 heb ik al jaren in mijn bezit en ik ben er erg tevreden mee. Lijkt wel of ze elk jaar fijner zitten :)

    De beste tip is m.i. van Corné:
  7. Corne

    Corne New Member

    Thanks, Ijsmonster!! Je reactie zal ik thuis eens laten lezen.... voordat ik het er hier erdoor had dat ik verantwoord zulke dure schaats-schoenen had gekocht....pfew! :wink:

    Maar het is wel waar...het is duur, maar wel goed en degelijk en je doet er jaren mee (da's de bedoeling ten minste...)


    groetjes,

    Corné
  8. schaatsbart

    schaatsbart Member

    ja ik heb ook de 2000 gold, idd prima schoen, de voering is anders, maar verder heeft hij model gestaan voor de 2005. Zijn volgens mij allebei topproducten, en het voelt zo voor het derde seizoen nog alsof ik ze gisteren gekocht heb, dat zegt iets over de kwaliteit en de duurzaamheid; ook niet onbelangrijk!

Deel Deze Pagina