Schaatsen in gevaarlijke positie

Discussie in 'Lange baan' gestart door Jan Blokland, 14 jan 2011.

  1. Edwin

    Edwin Active Member

    Re: Schaatstempel Thialf altijd stijf uitverkocht? Een mythe

    Haha, met onderstaand stukje uit de KNSB Nieuwsbrief van vandaag proberen ze mensen op dit moment aan te sporen om in het komend najaar (over een maand of 6) naar Thialf te komen:
  2. Edwin

    Edwin Active Member

  3. De Keizer

    De Keizer Well-Known Member

    Re: Schaatstempel Thialf altijd stijf uitverkocht? Een mythe

    Ik denk dat men hier niet voor zal kiezen. Het zijn juist de vaste fans waarvan ze weten dat die bereid zijn om veel voor een kaartje te betalen. Voor een vol Thialf kunnen ze vanuit hun oogpunt beter de kaartjes goedkoper verkopen aan mensen die tot het laatste moment twijfelen. Die kun je daarmee over de streep trekken. Al zou dit wel onrechtvaardig zijn ten opzichte van de vaste fans en dan loopt men het risico dat in de toekomst ook de vaste fans tot het laatste moment wachten.
  4. Nogevendit

    Nogevendit Well-Known Member

    Dan gaat Orie dus precies voorbij aan datgeen er met die regels wordt beoogd, nl de sterkste rijders op het toernooi zien te krijgen. Even kijken of ik het per uitspraak kan tegenspreken. De quotes zijn uit bovenstaande link.
    Is het dan zo onoverzichtelijk ? Door op één (of twee) wedstrijd(en) te bepalen wie er in die wedstrijd het hardst rijdt maak je het overzichteljker, dat is waar, maar niet eerlijker, en al helemaal plaatsen niet altijd de beste schaatsers zich. Als zij nl op die wedstrijd net even niet goed zijn, of ziek, of ze maken een misslag, worden ze verslagen.
    Je zendt dan B-keus uit naar de WK of Spelen. Precies daarom willen we de echte toppers beschermen.
    De VS tienkamper Dan O'Brien, zekere gouden plak, miste de spelen door op de trials 3 x te missen op polsstokhoog.

    Deze lijkt erg op mijn oude onderschrift: simpele regels zijn er voor simpele mensen. Hoe dat precies zit met sterke schaatsers kweken mag hij mij nog eens uitleggen.

    Hier spreekt Jac zichzelf tegen, want hij bedoelt natuurlijk dat het juiste moment via zijn systeem het kwalificatietoernooi wordt.

    Misschien is er wat onduidelijkheid geslopen in het systeem en snapt Jac, en met hem de massa, het niet meer. Maar rijders al eerder aanwijzen omdat ze veel beter zijn dan landgenoten geeft rust en een optimale voorbereiding voor het échte piekmoment. Maar dat is nog wel wat ik mis in de hele pre-kwalificatiesregels: bepalingen dat iemand veel beter is. Want nu is t allemaal teveel: 1e of top 3 bereiken. Bij de 1000 en 1500 hebben we op dit moment teveel schaatsers die bij elkaar in de buurt zitten, dan is voorkwalificatie niet nodig.
  5. Lisan

    Lisan Well-Known Member Medewerker

    Re: Schaatstempel Thialf altijd stijf uitverkocht? Een mythe

    De topics mbt tot een half vol thialf en 'schaatsen in een gevaarlijke positie' zijn samengevoegd.
  6. doddeltje

    doddeltje Member

    Re: Schaatstempel Thialf altijd stijf uitverkocht? Een mythe

    maar wel onder de minst relevante van de 2 titels :wink:
  7. villaweb

    villaweb New Member

    Re: Schaatstempel Thialf altijd stijf uitverkocht? Een mythe

    Ik heb vorig jaar nog 8 kaarten gratis gekregen van de KNSB omdat ik bezwaar had gemaakt tegen het op het laatste moment 'gratis' weggeven van kaarten aan kinderen voor het OKT. Ik had er 8 gekocht in oktober á 20 euro geloof ik, terwijl in de kerstweek kids tot 12j gratis naar binnen konden.
    De KNSB was heel redelijk door dit aan te bieden.
    Wel zou ik een vroegboekkorting terecht vinden, maar ook wel weer te begrijpen dat ze het niet doen.....korotm een lastig dilemma.
  8. Lisan

    Lisan Well-Known Member Medewerker

    Re: Schaatstempel Thialf altijd stijf uitverkocht? Een mythe

    Klopt maar dat kan ik niet corrigeren.... lukt mij in ieder geval niet.
  9. Monique

    Monique Well-Known Member

    Re: Schaatstempel Thialf altijd stijf uitverkocht? Een mythe

    Ja, hij noemde Carl Verheijen geloof ik Bob de Jong ofzo, echt heel erg slecht.
  10. Reitse

    Reitse Active Member Medewerker

    Er is bij het voetbal iets van een "oranje-fan" club/vereniging oid. Ben je daar lid van dan krijg je eerste keus bij kaarten.

    Voor het schaatsen zou je ook zoiets kunnen doen; heb je een KNSB-licentie OF ben je lid van de KNSB-club (noem maar wat) dan krijg je aan het begin van het seizoen de eerste keus voor de toegangskaartjes met een bepaald kortingspercentage. Als Licentiehouder heb je al afdracht aan de bond, als lid van de club betaal je ook een klein bedragje. In ruil daarvoor dus eerste keus maar ook keus welke kaartjes je wilt hebben (welke bocht of vak). Dat zou volgens mij wel moeten werken.
  11. G1ant

    G1ant Well-Known Member

    Hoe langer ik erover nadenk, hoe meer ik bang ben dat de 10km internationaal gezien bijna niet meer houdbaar is, ook al olympisch nummer. Dit WK leek een prachtige 10km, door de superrace van Bob en het drama van VD Kieft. Maar zet de feiten eens op een rijtje.

    - Op 13 WK's won Nederland 13x goud.
    - Nu was het eigenlijk weer een 1, 2, 3.
    - De nummer 5 verliest bijna 30 seconden, meer dan een seconde per ronde.
    - Maar acht rijders (negen met VD Kieft erbij) rijden onder de tijd die Koss in 1994 op vaste schaatsen reed.
    - De snelste man dit jaar, Bokko, gooide halverwege de handrem erop om zich te sparen voor de teampursuit.
    - Op de tribune zaten bijna alleen Nederlanders

    Wie nemen de 10km nog serieus? Kramer, Vd Kieft, de Bammers, Lee en Dobbin. En, als het ze uitkomt, Skobrev en Bokko, maar die richten zich meer op de allroundtoernooien en de 1500 en 5km. Kramer, Lee en Bob de Vries zijn net zo goed op de 5km als op de 10km. Dus de enige échte specialisten op topniveau, mensen die echt benadeeld worden als de 10km wordt afgeschaft, zijn Bob de Jong, Bergsma, Vd Kieft en Dobbin. Dat is toch wel heel mager.

    Ik weet dat ik nu boze reacties krijg. En ik zeg nogmaals dat ik echt dol ben op de 10km. Maar ik schets het plaatje even zoals ik het realistisch zie.
  12. Passion-for-Skating

    Passion-for-Skating Well-Known Member

    De zuidtribune, met 3.500 Noorse fans, zat helemaal vol, tot aan de laatste rit (okey, met een Noor tegen een Nl-er)
  13. Oxylus

    Oxylus Well-Known Member

    Ik ben hardstikke boos! Jij flapdrol, tuig van de richel ben je met die belachelijke beweringen van je! Je hebt wel helemaal gelijk dat de 10 km een Nederlandse aangelegenheid is, dit kan inderdaad een probleem vormen. Tcoh zie ik de situatie minder somber in dan jij en vind ik sommige van de argumenten minder valide. Bijvoorbeeld het argument dat er te weinig echte 10km specialisten zijn pleit imho niet voor afschaffing. Dat de meeste 1000m rijders ook een goede 1500m rijden pleit namelijk ook niet voor afschaffing van die afstand. Ik vind het juist heel fijn dat er nog onderdelen van het schaatsen zijn die niet alleen door specialisten bezet zijn, maar waar de allrounders ook goed kunnen meekomen (Kramer, Skobrev, Bokko, Contin).


  14. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Op de WK's won op de 500 m nog nooit een Europeaan, zullen we die dan ook maar afschaffen? Tis toch niet eerlijk met al die Japanners en Koreanen die altijd winnen. :lol:
  15. Mcat

    Mcat Well-Known Member

    Er is een schaatssupportersvereninging, waarbij leden kaarten (zitplaatsen) voor bepaalde wedstrijden kunnen bestellen. Er geldt geen korting. Voordeel is wel dat je bij populaire wedstrijden niet hoeft te stressen achter de computer. Bij sommige wedstrijden kun je een extra setje bestellen.

    Voor mensen men KNSB-licentie is afgelopen seizoen een aanbod geweest om kaarten voor de nk-sprint/allround te bestellen met korting. Dit aanbod was vlak van te voren, toen al duidelijk was, dat er nog niet veel kaarten verkocht waren.
  16. Mazter

    Mazter New Member

    Die ene Canadees laten we voor eigen gemak maar achterwege? Het overwicht op de 10 km, met 10 van de 13 zilveren en 4 bronzen voor een totaal van 27 van de 39 medailles, van de Nederlanders lijkt ook mij totaal duidelijk. Verder behaalden alle gouden medaille winnaars op de 10 ook een medaille op de 5 km (5-6-2). Op deze afstand overheerst Nederland overigens ook al met 26 van de 39 medailles (11-8-7).

    Het zijn allemaal dingetjes die niet echt in het voordeel van de 10km spelen.
  17. nino

    nino Member

    Moeilijk om toe te geven, maar ik vind een 10 km wedstrijd, zonder de context van een allround toernooi, eigenlijk ook geen zak aan.
    Binnen het allround toernooi daarentegen is het misschien wel de mooiste afstand.

    Dat hele wk afstanden is sowieso een orgie van overwinningen: 16 wereldkampioenen worden er in die 4 dagen gekroond. Dan is die 10 km geen finale, maar een uitputtingsslag voor de schaatsvolger. Vooral als je zo´n transponder-incident, dr. Bibber dreigingen en een ingelaste flauwekul persconferentie moet verduren.
  18. jaap

    jaap Active Member

    Van elke afstand zijn toch alleen de laatste paren spannend om te volgen! Dus laat de 10km maar gewoon blijven.
    Een tijd onder de 12min komt ook nog...........
  19. Nogevendit

    Nogevendit Well-Known Member

    Als dat het argument is, laten we dan ook de 5 km afschaffen, en zeker die bij de dames. En de 500 m, waar altijd Aziaten winnen. En het korfbal, het tafeltennis, alle loopnummers in de atletiek onder de 400 m (zijn altijd de van oudsher West-Afrikaanse atleten), en ook de lange afstandsnummers(zijn altijd de Oost-Afrikanen), het Sumo-worstelen (altijd maar weer die Japanners), laten we de VS weer bannen van de OS bij baseball en basketbal.
  20. gerrit stevens

    gerrit stevens Well-Known Member

    Nog eenmaal en dan schei ik er mee uit.
    Er zijn misschien weinig 10k specialisten maar komt dat ook niet doordat er maar drie internationale 10k's voor specialisten worden gehouden. En dat zij dan veelal ook nog in de B-groep starten hetgeen minder punten oplevert waardoor plaatsing voor de WK afstanden moeilijker wordt. Bovendien worden die wedstrijden niet op TV uitgezonden en dus zijn die schaatsers ook minder aantrekkelijk voor sponsors.
    Om voor die paar wedstrijden een specialist te worden is alleen voor Nederlanders (marathon) haalbaar. Welke buitenlander zal zich zuiver en alleen gaan specialiseren voor de 10k waarbij de kans groot is dat hij ook nog in de onaantreklkelijke (immers niet op TV) B-groep terechtkomt. Om het nog enigszins haalbaar te maken zal hij zich inderdaad als een allrounder dienen op te stellen. Ik denk dan aan rijders als Dobbin, Swings, Lose en in mindere mate Contin.

Deel Deze Pagina