De Vegt stopt als bondscoach

Discussie in 'Lange baan' gestart door Joanne, 6 mrt 2011.

  1. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Vandaag: de mannen naar behoren en er zat niet meer in. Wij hadden geen man die het tempo weer flink op kan schroeven zoals Davis of Marsicano. De dames, oliedom, met een Wüst die niet eens moe was. Denk dat ze er nu zelf ook wel flink van zal balen. Leenstra blies de diesel Valkenburg in de eerste ronde al op maar hielp haar wel door de laatste ronde heen.

    Ben benieuwd wie het aandurft om de puinhopen van 5 jaar Wopke op te ruimen. :twisted:
  2. RjSports

    RjSports New Member

    Niet dat het gaat gebeuren, maar Erben is wel iemand die zijn stempel kan drukken op iets en heeft een groot aanzien van de schaatsers.
  3. Jeronimo1

    Jeronimo1 Well-Known Member

    Dat lijkt inderdaad wel heel wat. Wel heel knap van de sporters dat ze dit ondanks aanwezigheid van Wopke hebben weten te behalen.

    Er moet gewoon een bondscoach komen die alle partijen naar elkaar toe laat groeien en dat het iedereen wil starten op de TP. Zoals Erben aangaf de TP en training daarvoor kan iemand individueel ook beter maken.
  4. jakkes

    jakkes New Member

    zo moeilijk is het ook niet. Als je volgend jaar Sven, Koen ,Jan en eventueel Wouter laat trainen en altijd laat rijden win je gegarandeerd goud.
  5. wereldrecord

    wereldrecord New Member

    Garanties in de sport bestaan er niet. Kijk maar naar de OS.
  6. Monique

    Monique Well-Known Member

    Wat in ieder geval een grote rol speelt, is of de TP rijders zich voor de OS ook individueel moeten plaatsen. Ik weet eigenlijk niet of deze regel überhaupt ter discussie staat. Ik hoop van wel want het zou betekenen dat je een veel stabielere ploeg kunt samenstellen. Het zal dan wel kunnen betekenen dat iemand voor een individuele afstand geofferd gaat worden, maar het maakt de kans op goud een stuk groter. En wie weet wordt zelfs de regel van maximaal 10 per land aangepast naar bijvoorbeeld 12, dan hoeft het niet eens ten koste te gaan van een ander.
  7. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Ga er maar niet vanuit dat het aantal schaatsers per land wordt verhoogd. En dat iedere deelnemer aan de TP op een individuele afstand moet starten. Dit betekent dus dat je de laatste plek op de afstanden 1000/1500/5 en 10km moet openlaten. En dat je eventueel één rijder die eerst net buiten de boot valt, wel aanwijst omdat deze wel in de TP past. Bij de afgelopen OS had Van der Kieft het bokje geweest ten gunste van Verheyen.
  8. proeme

    proeme Well-Known Member

    Je kunt ook zeggen: 3 rijders rijden op de OS sowieso één afstand (mits ze aan de eisen van de ISU en het IOC hebben voldaan uiteraard, maar dat is zelden een probleem). Dat staat al vast vóór het OKT. Op het OKT worden de overige plaatsen verdeeld.
    Dat is de enige manier waarop je al vroeg kunt trainen met een team. Anders weet je pas heel laat uit welke rijders je kunt kiezen...
  9. Nogevendit

    Nogevendit Well-Known Member

    We moeten er naar toe dat de TP op het OKT op de agenda komt te staan. Er is al eens een heel topic aan gewijd.
    Hier nog enkele suggesties, die los komen van de huidige vastgeroeste werkwijze. Dat is nl optie 0, die ik hier ook nog even zal herhalen

    0. maak nou eens duidelijke afspraken. Ga in overleg met alle ploegen, ga mensen die zich afmelden weren van verdere TP's (tenzij...etc), ga een iemand verantwoordleijk maken voor tactiek en selectiebeleid, die dan weer tussen alle ploegbelangen door moet schipperen etc, kortom laat een nieuwe Wopke dezlefde fouten maken als de oude Wopke.

    1. Bepaal een individuele afstand die het dichtst bij de fysieke eisen in de buurt komt. Bijv een 2.8 km (mannen). Die rijd je op het OKT, en de beste 3 plaatsen zich voor de TP (in geval van een max van 10 zitten in ieder geval 3 vd 5 TP plaatsen in je top-10 lijstje, dus voor de nr 4 van een 500 meter. (eventueel kan ook hier gewerkt worden met aanwijsplaatsen/vormbehoud en alle andere gewenste mitsen en maren)

    2. Maak éérst een plan van aanpak, dus inclusief bijeenkomsten, trainingen etc. Ga daarmee de boer op wie zich hierin kan vinden, en vorm uit die rijders een team, dat dan ook alle WB's rijdt (dat is immers een belangrijk onderdeel van die trainingen)

    3. Laat het aan de rijders zelf over ! Eis: je maakt zelf een team van drie man/vrouw, en je komt uit op het OKT. Anderen die denken ook startrecht te hebben mogen dat ook doen. Het snelste team van de OKT gaat naar de WK.
    Het nadeel van vriendjespolitiek zal best meevallen: 3 snelle TVM'ers zullen die ene andere er best bij willen hebben, en zelf in overleg treden.
  10. gerrit stevens

    gerrit stevens Well-Known Member

    Het is niet alleen Wopke.
    Ik denk dat sommige schaatsers de tactiek soms niet helemaal begrijpen. Hoe kun je anders verklaren dat het bij de dames al in de eerste mis ging. Laat het filmpje van de zien met het commentaar van Erben erbij en je hebt al een halve seconde verklaard en je zit niet met een opgblazen deelnemer.
    Volgens hadden ze helemaal niet door dat het toen al misging. En zo zijn er wel meer voorbeelden zoals vorig jaar bij de spelen.
  11. gerrit stevens

    gerrit stevens Well-Known Member

    Dat is dus al het eerste probleem. Wie wijs je aan. Het lijkt me het beste om de winnaars van een selectiewedstrijd met een plek te belonen dan hebben ze het in ieder geval op grond van prestaties uit het heden bereikt.
  12. gerrit stevens

    gerrit stevens Well-Known Member

    Sorry maar dit is al vriendjespolitiek door te stellen dat het 3 TVM'ers moeten zijn. Waarom geen 3 BAM'ers.
  13. cindycinderella

    cindycinderella New Member

    Omdat ze niet genoeg aanvangssnelheid hebben. Bob de Vries eigen conclusie was dat ze niet gewonnen hadden omdat hij als marathonrijder te langzaam start.......
  14. gerrit stevens

    gerrit stevens Well-Known Member

    OK dan is dat verhaal ook uit de wereld al zou ik wel graag het bewijs in een wedstrijd zien.
    In het WK afstanden topic werd geschreven de coach verantwoordelijk te maken voor het resultaat en daar eventueel ook op af te rekenen.
    Die coach mag dan kiezen wie hij wil maar dan moet daar van de coach ook wat tegenover staan en dat kan bijvoorbeeld de financiële beloning. Als er geen succes is (en dat is alleen goud) dan dient de coach financiëel fors in te leveren.
    Geen succes betekend ook ontslag zonder oprot premie.
  15. dedeut

    dedeut Well-Known Member

    Je doelde op mijn post denk ik, die stond inderdaad in het verkeerde topic, ik plaats hem even naar dit topic (zie volgende post).
  16. dedeut

    dedeut Well-Known Member

    Niet alleen dat, er moet 1 iemand zijn die verantwoordelijk is. Nando Boers maakt dit sterke punt in een column (http://www.nusport.nl/boers/2467626/kop ... a-pop.html): "Ook op de ploegachtervolging ging het mis. Natuurlijk, zou ik bijna zeggen. Nederland (de bondscoach?) durfde ook dit jaar geen keuzes te maken. Ze zouden overleggen en beraadslagen en analyseren en heroriënteren, de zaken breed aanvliegen, paaltjes slaan, nadenken et cetera , et cetera, enzovoorts, weet ik wat allemaal, maar het probleem was dat niemand iemand ergens op kon aanspreken"

    Ik zou zeggen, stel iemand aan die reeds zijn sporen verdiend heeft en geef die persoon relatief veel macht (hij/zij mag bepalen wie er rijdt en mag daar afspraken over maken met de teamcoaches, als hij of/zij maar zorgt dat er resultaten geboekt worden). Dan heb je één aanspreekpunt, dan heb je ook één strategie, en dan heb je ook één iemand die verantwoordelijk is als het misgaat.
  17. wereldrecord

    wereldrecord New Member

    Bij de dames is de selectie niet heel erg breed. Al lijkt dat wel zo. Voorhuis, Valkenburg, Leenstra en Wust. Straks misschien de Vries, Joling en wat nieuwe talenten. Dan heb je straks acht vrouwen met veel geluk. Die kunnen zomers gewoon trainen. Als ze weigeren, gewoon twee jaar lang niet mee laten doen. Hetzelfde geldt voor de mannen. Na twee jaar maak je een evaluatie en kan je kijken wie wil en wie er geen zin meer in heeft. Verder moet je verplicht een Worldcup hebben gereden om mee te doen op het WK of de OS. Dus ook een Kramer en een Wust. Niemand mag een vrijbrief krijgen om niet mee te doen, als ze worden opgeroepen. Kemkers of Orie moeten hun trainingskampen dan maar een dag verzetten.
  18. Mjøsaman

    Mjøsaman Well-Known Member

    Het punt blijft natuurlijk wat de bevoegdheden zijn van de bondscoach, als hij in conflict komt met een teamcoach.
    Wopke was wel verantwoordelijk, maar kon waarschijnlijk geen sancties opleggen tegen schaatsers of coaches die zijn plannen niet zagen zitten. Dus of een keiharde bondscoach met sancties en dan geen gezeur over trainingskampen in Zuid-Afrika die blijkbaar voorgaan of opkomende ziektes aan het eind van een WB-weekend.

    Of mijn voorstel om de verantwoordelijkheid bij de teamcoaches te leggen. Hopelijk komen zij dan zelf tot de conclusie dat er 1 persoon moet komen om de TP te regelen, maar onder verantwoordelijkheid van de teamcoaches. Die zijn aanspreekbaar bij falen, want zij hebben de beste man of vrouw aangesteld.

    Het jammere blijft echter dat de HH schaatsenrijders de ploegenachtervolging niet serieus nemen, cq het geen eer vinden om voor de nationale ploeg gevraagd te worden. Zolang dat de mentaliteit blijft, zul je altijd met tweederangs oplossingen werken.
  19. Mazter

    Mazter New Member

    Rehttp://www.schaatsforum.nl/posti: De Vegt stopt als bondsc

    Net als in Berlijn voldoende bewijs gisteren, als je het wil zien tenminste:
    Achterstand op VS na 1 ronde: 0.86, na 2 rondes: 1.33, na 3 rondes: 1.58, na 4 rondes: 2.15, uiteindelijk: 1.72
    Achterstand op CAN na 1 ronde: 1.55, na 2 rondes: 2.09, uiteindelijk: 1.59

    en in Berlijn:
    Achterstand op VS na 1 ronde: 0.78, na 2 rondes: 1.91, na 3 rondes: 2.49, uiteindelijk: 2.28

    Dit lijkt me de grootste onzin, schaatsers doen lekker waar ze zin in hebben. Kuipers wil niet, Tuitert wil niet, Kramer "geblesseerd" en vele andere geschikten kwalificeerden zich niet voor de World Cup. En dan wordt je opgezadeld met een Bob de Vries die wel wil maar waarvan er al maanden gezegd wordt dat die niet voldoende snelheid heeft voor dit onderdeel. En daar zou je als bondscoach voor moeten bloeden? Kom op zeg, dat doe je niemand aan.

    wel stoer van Bob de Vries, dat ie tot na het WK wacht met toe te geven dat ie snelheid te kort komt.
  20. Monique

    Monique Well-Known Member

    Ik ben het eens met proeme, op die manier wordt duidelijk dat de TP echt prioriteit heeft want grote gouden medaillekansen. Er blijven dan nog genoeg plaatsen over voor individuele rijders die op die afstand(en) medaillekansen hebben.

Deel Deze Pagina