WK Afstanden Inzell 10-13 maart 2011

Discussie in 'Lange baan' gestart door Edwin, 30 dec 2010.

  1. RjSports

    RjSports New Member

    De canadezen laten zien hoe het moet. Trouwens wel treffend in beeld gebracht de Nederlandse bank.
  2. dedeut

    dedeut Well-Known Member

    Medailleklassement:

    Nederland: 4 5 4
    Canada: 2 1 1
    VS: 2 1 1
    Zuid Korea: 1 2 0
    Duitsland: 1 1 3
    Tsjechie: 1 1 0
    Noorwegen: 1 0 0
    Japan: 0 1 0
    Rusland: 0 0 2
    China: 0 0 1
  3. afca

    afca New Member

    Wust moet zich gewoon doodschamen.... Ze beginnen al helemaal verkeerd... Maar goed het zijn dus nog steeds amateurs.
  4. G1ant

    G1ant Well-Known Member

    De mannen hebben het gewoon goed gedaan. VS is qua individuele klasse een stuk sterker, Canada als team. Derde was hoogst haalbare. Zij reden als team en haalden het maximale eruit. Waarom reed OldeHeuvel eigenlijk niet?

    De vrouwen... dieptepunt in Nederlandse geschiedenis ploegenachtervolging. En dat wil wat zeggen. Met drie dames in vorm, en een Candadese ploeg met drie dames uit vorm (Nesbitt niet op korte afstanden, wel qua duurvermogen), hadden ze hier niet alleen moeten winnen, maar ook dik moeten winnen. Maar de tactiek deugde van geen kant. Ireen had in haar supervorm een veel belangrijkere rol moeten hebben. Zoals Sven in supervorm wel eens 5,5 van de 8 ronden op kop reed, had Wust er minstens 4 van de 6 op kop moeten rijden. Dat waren er nu 2,5 of 3 volgens mij.
    Maar de dames vulden het ook zelf heel erg slecht in. Vooral Leenstra reed werkelijk oliedom. Ik vind het een lieve meid hoor, echt waar. Maar hier heeft ze echt heel weinig kaas van gegeten. Met haar snelle start reed ze zichzelf en Valkenburg binnen 200 meter in de vernieling. Je weet dat je dat terug gaat betalen in de laatste rondes. En bij haar tweede aflossing ging ze veel te lang door, terwijl ze geen snelheid meer had. Als ze gelijk had afgegeven aan Wust had het nog goed kunnen komen. Ik zat er vloekend naar te kijken. Genante vertoning. Wopke is daar deels schuldig aan, maar ook de meiden zelf mogen heel kritisch zijn.

    Volgend jaar gelukkig eindelijk een andere invulling. Ik heb een aantal mensen (Veldkamp, Anema) goede dingen horen zeggen. Niet meer sluitpost bij selectiebeleid. Wil van de bondscoach is wet. 1x deelname weigeren is nooit meer meedoen.
  5. Mandy

    Mandy Active Member

    De taktiek bij de dames was verkeerd, en die word toch echt bepaald door de coach..
    bij de mannen deed ie het namelijk wel goed.

    Beetje vreemd, maar ach. Toch een geslaagd toernooi voor nederland hoor, dus die overdreven verbeten reacties van sommigen hier hoeft nou ook weer niet.
  6. wereldrecord

    wereldrecord New Member

    Even een sublieme samenvatting van mijn kant over vandaag. :p

    De 500m bij de dames en de heren was een van de mooiste wedstrijden, die ik ooit gezien. Wat Kyou Hyuk Lee doet op de 500m is fenomenaal en is de terechte winnaar. Smeekens heeft geweldig gereden. Hij heeft meer dan het maximale eruit gehaald. :D Bij de dames is Annette Gerritsen voor de zoveelste keer bezweken onder de druk. Desondanks heeft ze goed gepresteerd. Wolf was weer heel erg goed en ook Wang en Lee waren weer geweldig.

    Bij de TP hebben dames gefaald, door een verkeerde startopstelling en ze hebben te weinig rekening met elkaar gehouden, waarvan Valkenburg de dupe werd. Leenstra heeft ook niet verstandig gereden, als je zag hoe kapot ze naar de race was. Bij de mannen was dit het maximaal haalbare. Bob de Vries heeft gewoon te weinig basissnelheid om goud te kunnen winnen op de TP. Helaas was dit de best mogelijke opstelling. Dat ze het goud niet hebben gepakt bij de mannen, kan je niemand verwijten.

    Helden van dit weekend: Bob de Jong en Ireen Wust
    Verliezers van dit weekend: Simon Kuipers en Margot Boer
  7. Gill

    Gill New Member

    Sorry maar deze dames zijn ook proffesioneel en als zijn het anders hadden gewild dan hadden ze dat ook bij Wopke aan kunnen geven. Ik geloof niet dat Wopke met ijzeren hand regeert in de ploegenachtervolging.
    Dus coach en rijders zijn hier net zo verantwoordelijk voor
  8. G1ant

    G1ant Well-Known Member

    Heeft Wust ooit je vriendje of vriendinnetje afgepakt of zo, afca?
    Als er één van de drie is die er weinig aan kon doen, dan is het Ireen. Die kan het ook niet helpen dat op het moment dat zij voor de tweede keer op kop komt de twee andere meiden door elkaar al compleet leeg waren gereden. Zo hard reed ze Wüst in de laatste rondes ook niet.
  9. Mandy

    Mandy Active Member

    @gill Hier heb je een punt. Daarom is het ook nodig om een goede, duidelijke coach aan te stellen, en echt meer samen met elkaar te gaan trainen is een must.
  10. Gill

    Gill New Member

    En waarom moet Wust zich doodschamen? Hadden die andere 2 meiden niet gewoon beter of harder moeten trainen om in net zo'n topvorm te zijn als Wust. Het is maar hoe je het bekijkt :wink:
  11. wereldrecord

    wereldrecord New Member

    Wust is ook niet mijn favoriete schaatster, maar goed. Wust en Leenstra zijn er beide schuldig aan. Ze hebben niet geforceerd en zijn te hard van start gegaan. Wust kon ook weten, dat Leenstra niet in haar beste vorm verkeerde en dat wist Leenstra zelf ook. Als ze Valkenburg vooraan lieten starten, hadden ze gewonnen. Als Leenstra niet ziek was geworden, had Leenstra het ook veel makkelijker volgehouden. Dat is dan ook weer zo.
  12. wereldrecord

    wereldrecord New Member

    Als Leenstra niet ziek was geworden, waren Wust en Leenstra gelijkwaardig aan elkaar geweest. Leenstra was in topvorm. Ze was alleen ziek. Heeft helemaal niets met trainen te maken. Dit was ook de best mogelijke opstelling van vandaag.
  13. G1ant

    G1ant Well-Known Member

    Ze hadden Valkenburg niet eens vooraan hoeven laten starten. Maar ze hadden gewoon in moeten houden zoals de Duitse vrouwen met Beckert deden en de Nederlandse mannen met Bob de Vries (en dat zijn veel extremere gevallen qua langzaam starten dan Valkenburg). Maar ook die rondes daarna gingen veel te snel. Wopke had ze af moeten remmen na hun start, omdat je wist dat Valkenburg al in het rood zat. De Canadeze vrouwen starten al snel, de Nederlandsen gingen nog eens 1 seconde sneller in de eerste drie ronden.

    Ze hadden Wust kunnen laten starten, Valkenburg daarachter, Leenstra als waakhond. Met de opdracht aan Wüst: Starten op 90%. Twee rondes behoudend op kop. Tweede rondje in ongeveer 28,5. Dan Leenstra en Valkenburg beiden een ronde, als ze zich fris voelen, anders na een halve ronde al afgeven. Zorgen dat ze nog fris zijn na hun aflossing. Dan Wüst de volgende 2 a 2,5 ronde volle bak alles eruit en de andere twee bijten zich vast in haar kont. Dan had je met 2:57 het Nederlands record gebroken en ruim goud gewonnen.
  14. gerrit stevens

    gerrit stevens Well-Known Member


    Gedeeltelijk met je eens maar Valkenburg had nooit op kop mogen komen, en je verliest altijd tijd bij een wissel. Met een nauwelijks fitte Leenstra was er des te meer reden om voorzichtig te starten en dat is nu net niet het sterke punt van Wüst.
    Ik heb gezegd kijk hoe Davis dat doet.
  15. gerrit stevens

    gerrit stevens Well-Known Member

    Als Wüst ook zo denkt dan kunnen ze beter stoppen met de TP,. Anderen verwijten dat ze niet harder kunnen.
    Het team is zo zwak als de zwakste schakel en die moet je dus zoveel mogelijk ontzien.
    Nu Barts Swimngs op TV
  16. afca

    afca New Member

    Klopt, pijnlijk onderwerp. Ze was me grote liefde :mrgreen:

    Als Wust zo goed was, had ze meer op kop moeten rijden. en op het einde niet los rijden.. Ga dan duwen.
  17. wereldrecord

    wereldrecord New Member

    Het was Leenstra die zo hard startte. Wust daarover iets verwijten is een zwaktebod. Het begon al bij een verkeerde startopstelling, waarbij de langzaamste startster de meeste meters moest maken. Leenstra ging daarna veel te hard van start. Daarna hebben ze de race redelijk goed opgebouwd. Alleen aan het eind ging Wust te snel voor de andere twee. Ze moest zich inhouden. Behoudens een verkeerde opstelling van Valkenburg, kan je haar niks verwijten. De andere twee wel. Het is ook wel sneu voor Leenstra om nu ziek te worden, anders was dit veel beter afgelopen.
  18. proeme

    proeme Well-Known Member

    Dione wilde Erben Wennemars wel als bondscoach. Hij durfde eerst niet zeggen dat hij dat wel wil, maar uiteindelijk kwam het er wel uit.
    Van mij mag het. Wennemars is iemand die het prachtig vind om voor zijn land uit te komen en die de ploegenachtervolging een belangrijk onderdeel vindt (en geen nummertje erbij).

    En volgens mij moeten ze dan aan het begin van het seizoen een team samenstellen (man of 6 zodat je nog wel een beetje speling hebt in geval van ziekte, blessures, vormcrisis enzovoort) en daar veel mee trainen. Wil je niet? Prima, we kunnen niemand dwingen. Maar dan kom je er ook nooit meer in.
  19. Gill

    Gill New Member

    Wat hier wel een risico van is dat als bijv. Kramer , Wust en Olde Heuvel dan zeggen vlak voor een bijv. WK allround zeggen: Nee we starten niet dat je dus wel een paar toppers uitsluit.
    Ik vind de duitse regel van: Je bent gewoon verplicht om te starten als je fit bent en wordt opgesteld (geen discussie mogelijk) nog niet zo gek.
  20. JeedeBee

    JeedeBee Member

    En hoe wil je dat verplichten? Door ze bij weigering ook niet op te stellen op de individuele nummers?
    Dat zal gemotiveerde deelnemers geven. :evil:

Deel Deze Pagina