WK Afstanden Inzell 10-13 maart 2011

Discussie in 'Lange baan' gestart door Edwin, 30 dec 2010.

  1. gerrit stevens

    gerrit stevens Well-Known Member

    Zojuist lieten ze op TV zien hoe Arjan de transponders kreeg uitgereikt. Hoe kun je ze dan vergeten om te doen, daar kan ik niet bij.
  2. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    De luchtdruk was 1008, op 600 m hoogte. Als de druk 980 was geweest, was het WR er aan gegaan. Het was echt een superrace van De Jong.
    Op dit moment zijn er eigenlijk geen kandidates. De grootste temporijdster van het huidige peloton is Mireille Reitsma en die heeft het al eens gedaan. Haar beste tijd was 7.05,75 (dec 2007, Kolomna). Verder heb je veel sprintsters zoals Huisman, Zielman, Schouten, Van der Wal, Cramer en De Vries, maar zij zijn over het algemeen beter op de 3 km. Het zal dus van het jonge talent moeten komen.
    Mee eens. Als ze had gereden had ze op totaal 5 medailles kunnen komen, zou uniek geweest zijn.
    Van de Kieft: sneu dat er juist een schaatser uit een kleine ploeg het grootste slachtoffer wordt van de meest onzinnige regel, die bovendien m.n. bedoeld was om kleine verschillen te meten, zoals (vaak) op de korte afstanden. Omdat er hier geen sprake was van welk klein verschil dan ook, is dit echt een onevenredige straf.
    Over de TP: bij de dames zou ik Leenstra niet opstellen. Je weet nooit hoe zij hersteld van de 1000 m en bovendien kan haar duurvermogen aangetast zijn. Bovendien waren we top 3 op de 1500 m en zijn Voorhuis en Valkenburg op de 5 km niet ingestort. Ik zou geen enkel risico nemen.
    Bij de heren denk ik dat Bob de Vries niet gaat starten. WOH zal het wel worden en heeft natuurlijk ook een dag rust gehad.
    Tot slot: het onderbreken van de NOS voor een niets zeggende persconferentie, ze hadden het gewoon later uit kunnen zenden in een korte samenvatting. De NOS leert het ook nooit, dan doen de commerciëlen het toch beter.
  3. rja

    rja New Member

    Van echte marathon vrouwen mag je meer verwachten.

    Een bewijs dat de vrouwen op de marathon, weinig concurentie hebben en langzame ronden rijden, om mee te komen in het lange baan schaatsen.
  4. Mcat

    Mcat Well-Known Member

    Hoezo? Vanwege zijn DQ?
    Zo ken ik er nog wel een paar. Er zijn er die dit seizoen zelfs meerdere DQ's hebben gekregen.
  5. gerrit stevens

    gerrit stevens Well-Known Member

    Het is een typische vergissing om te denken dat marathon echt voor lange afstandspecialisten is.
    Helemaal niet nodig, het hangt ervan af hoe hard de wedstrijd gemaakt wordt. Is dat niet zo dan kunnen echte sprinters zelfs winnen zoals in het verleden Marten Hoekstra.
    Bij de dames is dat nog sterker het geval. Gretha en Jenita waren een uitzondering maar die maakten de wedstrrijd hard en wonnen dan ook vaak met één of meerdere ronden vooorsprong. Maar Elma de Vries, Mireille Reitsma en Foske Tamar van der Wal zouden het toch ook moeten kunnen.
    Op de 5000m is nog veel te winnen voor de zuivere specialisten, bijvoorbeeld leren vlak te rijden, zelfs Claudia heeft dat nooit perfect gekund, ten minste niet op het niveau Sablikova en Niemann.
  6. Mazter

    Mazter New Member

    Morgen wordt het baanrecord 500 meter van de heren waarschijnlijk met minstens een punt verbetert. En als er in de loop van volgend seizoen ook nog een serieuze tijd op de 3000 wordt neergezet gaat Inzell zowel Hamar als Heerenveen voorbij.

    Edit: de tijden van de oude baan zijn verwerkt op de 500 en 3000 meter, gaat dus niet zo 1-2-3 lukken om daar 1 punt van af te halen.
  7. wereldrecord

    wereldrecord New Member

    @Sprintmaster Leenstra heeft veel meer basissnelheid dan Voorhuis en kan die snelheid ook makkelijker vasthouden. Ook reed ze voor haar doen een zeer goede 1000m dus haar niet opstellen, vind ik niet verstandig. Al blijft het een lastige keuze. In Hamar vond ik persoonlijk Leenstra het beste van het trio, maar ik weet niet precies wie daar allemaal aan meededen.
  8. Mandy

    Mandy Active Member

    Groothuis rijdt de 500 meter niet wegens ziekte volgens het brabants dagblad..

    Wie is zijn vervanger?
  9. Duif

    Duif Well-Known Member

    Stefan Groothuis is ziek en start niet op de 500.
  10. G1ant

    G1ant Well-Known Member

    Klopt helemaal, Gerrit.
    Sandra Zwolle was marathonschaatser en werd tweede op WK Afstanden 1000 meter. Een goede 3 of 5km heeft ze nooit gereden. Sjoerd Huisman rijdt (ondanks zwakker openingen) 37-ers op de 500 meter, maar kan ook geen 5 km rijden. De moderne marathonschaatser kan spriten en kan tempowisselingen heel goed aan. Die heeft intervalconditie, en dat is wat anders dan echte duurconditie. Daardoor zie je dat Bob de Jong in marathons nog niet zo heel veel potten breekt tot nu toe.

    Wel denk ik dat marathonschaatsen (en de manier van training die zij doen) heel goed zou zijn voor mensen die zich op 5 en 10 km specialiseren. Dat bewijst Bob de Jong. Je ziet schaatsers die in de jeugd niet zo veel talent hadden via de marathon utieindelijk de (sub)top op 5 en 10 km halen (Bergsma, Willem Hut, Rob Hadders etc.), en je ziet ook opvallend veel toptalenten op stayersafstanden die de laatste stap niet kunnen maken (Kusmirak, Osinga, Schuit).
  11. dedeut

    dedeut Well-Known Member

    Als het goed is is Kuipers de reserve. Hij reed namelijk 35.31 vorige week zondag, en zette daarmee na de Koning (2e ticket) en Groothuis (3e ticket) de snelste tijd neer.
  12. G1ant

    G1ant Well-Known Member

    Ik wil ook nog wel wat kwijt over de kritiek van iedereen dat NOS niet alles live laat zien. Je kunt op de NOS heel veel kritiek hebben (commentatoren!) maar niet dat ze te weinig uitzenden. Want geen enkele sport komt reltatief (als je bekijkt hoeveel grote internationale wedstrijden er zijn) zoveel op tv als schaatsen. Natuurlijk, het is wat minder dan vorig jaar, maar dat was ook heel exeptioneel. Zeg niet dat de aandacht vroeger groter was, want dat is niet zo. Toen waren er wereldbekerwedstrijden waar niet eens een camera bij was, en NK afstanden kreeg je ook vaak in samenvatting. We zijn gewoon verwend geworden. En dat is jammer.

    Afgelopen dagen waren door Japan en de vrijlating van de militairen in Libië bijzonder en de NOS heeft een beetje moeten improviseren. Sommigen hier vinden dat misschien niet zo interessant en vinden dat het WK schaatsen het middelpunt van het wereldnieuws is, maar daar zijn jullie een heel kleine minderheid in durf ik wel te gokken.

    De NOS hanteert sinds een paar jaar de visie de visie dat de eerste paar ritten op de meeste afstanden niet zo interessant zijn en dat je die eventueel kunt opofferen. Ik zie die ritten ook heel graag, maar ik kan die keuze van de NOS wel voorstellen. Sporters in andere sporten met een vergelijkbaar amateurniveau komen ook niet op tv. Dat op zo'n moment voorrang geven aan een voorbeschouwing met Erben en Anni hoeft van mij ook niet, maar voor heel veel andere kijkers wel, want die hebben die info nodig. Ze hebben niet alleen met Cyclad, Leenstrafan en Gerrit Stevens (ik noem maar even willekeurig drie kenners op), maar ook met mevrouw Van Tiel uit Putten (om Mart maar eens te quoten... of was het mevrouw Van Putten uit Tiel) rekening te houden.

    Dat de NOS na die persco over Libië reclame uitzond in plaats van een live rit is misschien niet leuk, maar wel logisch. Dat geld van die reclames is keinodig voor al die uren schaatsen die wij zo graag willen zien. Als morgen alle adverteerders in die reclameblokken zich tegelijk terugtrekken, komt er volgend jaar geen schaatsen op tv. Zo simpel is.

    Probeer het glas nou eens als 90% vol, in plaats van 10% leeg te zien. We mogen de NOS op onze blote knieën danken voor alle aandacht die ze al tientallen jaren aan schaatsen geven. Je zal maar in Noorwegen wonen en schaatsfan zijn.
  13. G1ant

    G1ant Well-Known Member

    Ik snap je wel, en je hebt op sommige punten gelijk, maar de NOS heeft meer belangen om rekening mee te houden. De toekomst is gewoon interactieve tv, daar kunnen ze bij de NOS nog een voorbeeld aan de BBC nemen. Druk de rode knop voor de rit op de eerste 5km rit tussen Keik Uhn Wak en Schwierenschlinger, druk de groene knop voor een voorbeschouwing met Dione, Erben en Anni en druk de blauwe knop voor live beelden uit de vrouwenkleedkamer. Bijvoorbeeld.
  14. jaap

    jaap Active Member

    Zeker, moeten we blij zijn met de NOS! De commerciële belangen vereisen dat alles wordt uitgezonden.
    Zolang als de Hollandse reclame langs de baan hangt zal de NOS verslag doen van het schaatsen, waar ook ter wereld.
  15. Schaatsfan86

    Schaatsfan86 Active Member

    Nee, ik bedoelde dat iemand hem er op had moeten wijzen bij de start zodat hij die dingen alsnog om had kunnen doen voor het startschot. Dit is namelijk ook aan de orde als je je bandje vergeet, dan zorgt de hulpstarter ervoor dat jij niet bij de startstreep komt en krijg je een bandje om. Soort van check up voor de start.
    Daarmee zou de DQ voorkomen zijn.
  16. Mjøsaman

    Mjøsaman Well-Known Member

    Nogmaals, de NOS heeft niets te kiezen, maar is zwaar in overtreding.

    Kijk maar in het Mediabesluit 2008: http://www.st-ab.nl/wettennr03/1107-002 ... t_2008.htm
    Volgens de Evenementenlijst in de bijlage is het WK Afstanden een A-evenement en volgens artikel 19 moet dat rechtstreeks en volledig worden uitgezonden op een open TV-kanaal. De daar genoemde uitzonderingen (2 evenementen op hetzelfde tijdstip, evenement in de nacht) zijn niet van toepassing.

    Maar goed, ik wacht ook op interactieve TV.
  17. Mjøsaman

    Mjøsaman Well-Known Member

    Kunnen we Wopke hiervan niet de schuld geven?
  18. Koen

    Koen Well-Known Member

    Volgens Teletekst
    vervangt Simon op de 500m Stefan. zoals verwacht.
    en bij de TP mannen rijden Koen, Wouter en Jan (dus geen Bob de Vries, die bijna alles gereden heeft tot nu toe)
    en Marrit, Ireen en Diane bij de dames
    hopelijk blijft iedereen staan, binnen de blokjes en niet op de blokjes en dan maar zien hoe ver we komen.
  19. G1ant

    G1ant Well-Known Member

    Hebben we het vorig jaar ook al over gehad. Formeel heb je gelijk. Maar 'zwaar in overtreding' vind ik enorm overdreven als je naar de geest van deze wet kijkt. Het gaat om evenementen van nationaal belang. Je kunt toch onmogelijk zeggen dat een 5km rit bij de dames tussen een Noorse en een Deense van nationaal belang is. Maar goed, ik ben altijd meer van gezond verstand en realisme dan van kommaneuken op artikel 354.4 artikel 35d lid 5. Misschien is dat dom.
  20. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Ik hoop echt dat Leenstra weer fit is, ik ben er nog niet gerust op. Bij de mannen ben ik benieuwd of we het onverslaanbaar geachte Amerikaanse team (Davis-Marsicano-Hansen?) kunnen verslaan. Met een Blokhuijsen en m.n. Verwey in veel betere vorm dan in Berlijn zou een verrassing er in kunnen zitten.

Deel Deze Pagina