WK Afstanden Inzell 10-13 maart 2011

Discussie in 'Lange baan' gestart door Edwin, 30 dec 2010.

  1. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Hoho, Klassen start meestal wel snel hoor.
  2. De Keizer

    De Keizer Well-Known Member

    Alle Nederlandse mannen hebben de laatste buitenbocht. Dat is zeker geen voordeel. Wel een schitterend deelnemersveld. Eindelijk het gevoel dat ik niemand mis.

    Bij de vrouwen heeft Sablikova het voordeel ingedeeld te zijn in de laatste rit. Ze kent daardoor voor haar start precies het gebruikelijke verval van Wust in de slotronden. Wust tegen Klassen. Dat belooft snelle starts.
    Opmerkelijk dat slechts 21 van de 24 startplekken zijn ingevuld. Wellicht komt dit vooral doordat middenafstand specialistes zoals Shikhova, Lobysheva en Bokko zich hadden geplaatst en zich nu terugtrekken. Ik mis wel Hozumi trouwens. Iemand enig idee waarom zij ontbreekt?
  3. dedeut

    dedeut Well-Known Member

    De 1500 meter gaat erg spannend worden als je kijkt naar de uitslagen dit seizoen:

    Heerenveen: (1) Davis, (2) Kuipers, (3) Tuitert
    Berlijn: (1) Bokko, (2) Marsicano, (3) Groothuis
    Hamar: (1) Marsicano, (2) Kuipers, (3) Davis
    Moskou: (1) Skobrev, (2) Morrison, (3) Tuitert
    Salt Lake: (1) Marsicano, (2) Davis, (3) Tuitert
    Finale: (1) Davis, (2) Groothuis, (3) Skobrev
    WB-klassement: (1) Davis, (2) Bokko, (3) Groothuis

    Vijf verschillende winnaars en maar liefst acht verschillende namen die podium hebben gereden. Het is moeilijk om te zeggen wie DE favorieten zijn, maar ik denk persoonlijk dat Davis, Marsicano en Groothuis (snelle baan!) de meeste kans maken, met Skobrev, Bokko en Tuitert als outsiders. Bij de dames is het wel duidelijk wat mij betreft. Sablikova is de grote favoriet met als outsiders Beckert en in mindere mate Wust. Daarachter zitten wel een aantal namen die kans maken op het podium.

    Mijn voorspellingen:
    1500 heren: (1) Davis, (2) Groothuis, (3) Marsicano, (4) Skobrev, (5) Bokko, (6) Tuitert
    3000 dames: (1) Sablikova, (2) Beckert, (3) Wust, (4) Voorhuis, (5) Rookard, (6) Valkenburg
  4. Mark79

    Mark79 New Member

    Gezien de zeer moeilijke slotrondes die Klassen altijd rijd, ben ik het helemaal met je eens. Overigens ben ik van mening dat dit een uitstekende loting voor Wust is. Zij kiest altijd voor de aanval en er zijn er maar weinig die dat ook doen. In dit deelnemersveld eigenlijk alleen Klassen en Valkenburg, dus nu ze aan Klassen is gekoppeld kan ze daarvan gebruik maken op de kruisingen. Met haar vorm en op een semi-hooglandbaan behoort Wust toch bij de outsiders maar zijn normaal gesproken Sablikova en Beckert te goed.

    Sinds het bestaan van de WK Afstanden (1996) zijn alle titels op de 10 km naar Nederland gegaan en is slechts 3x de 2e plaats naar een niet-Nederlander gegaan (Bart Veldkamp zilver 1996 voor Belgie). Als we de uitslag van de laatste WB (SLC) doortrekken, en waarom niet?, dan zijn er goede mogelijkheden voor een 1-2'je op de 10 km. Alhoewel; van der Kieft heeft het nog neit laten zien op momenten dat het echt moest, dus ben benieuwd. En anders Bob de Vries??
    Op Chad Hedrick na (2004+2005) zijn ook alle titels op de 5 km naar de Nederlanders gegaan dus Bob de Jong heeft de eer van onze natie hoog te houden. Ik acht hem favoriet, maar wie niet?
  5. wereldrecord

    wereldrecord New Member

    Maar als je de OS als maatstaf neemt en waarom ook niet, kom je maar tot twee medailles. En dat is, op de naam na, hetzelfde toernooi als een WK Afstanden.
  6. Mika

    Mika New Member

    De OS is natuurlijk alweer ruim een jaar geleden. De vorm is nu anders (Wust), niet iedereen doet weer mee (Kramer) of het was een echte uitschieter die redelijkerwijs niet nog een keer te verwachten valt (Tuitert).

    Als je echt naar de situatie van nu kijkt, zie ik kansen op minimaal 4 gouden medailles (2x Wust - of Leenstra als het Wust niet zou lukken - en 2x De Jong) en wellicht nog meer (Gerritsen - wellicht kan ze haar stunt van vorige week herhalen - Groothuis en de ploegenachtervolging).
  7. dedeut

    dedeut Well-Known Member

    Qua NL medailles verwacht ik het volgende:
    500: Brons (Smeekens) en Brons (Gerritsen)
    1000: Goud (Groothuis) en Goud (Wust), Zilver (Leenstra)
    1500: Brons (Groothuis) en Goud (Wust), Zilver (Leenstra)
    3000/5000: Goud (de Jong) en Brons (Wust)
    5000/10000: Goud (de Jong), Brons (vd Kieft)
    TP: Zilver (heren) en Goud (dames)

    Dat zou betekenen: 6x goud, 3x zilver en 5x brons. Dat zou geen slechte score zijn.
  8. Sabine

    Sabine Well-Known Member

    Ik vond de loting van Ireen wel mooi, Klassen kan in het begin misschien nog wel met haar mee. Er zijn weinig types waar ze echt wat aan heeft op de 3, dat is met Sablikova of Beckert ook niet het geval..
  9. guus

    guus New Member

    De 1500 bij de mannen is denk ik een van de meest onvoorspelbare afstanden van allemaal. Daar valt voor mij althans nauwelijks een beredeneerde afweging te maken. Je kunt slechts een handvol favorieten noemen, en die kennen we allemaal.
    Bij de 3000 vrouwen ligt dat anders. Dat wordt denk ik een strijd tussen Sablikova en Wüst. Ik begrijp niet zo goed waarom de meesten Beckert hoger inschatten dan Wüst. Beckert was nou niet zo denderend op dreef de laatste tijd en ik zie niet in waarom dat nu ineens anders zou zijn. De afgelopen weken was Wüst in elk geval structureel de nr. 2. Natuurlijk moet je in principe Sablokova als favoriete nr. 1 noemen, maar als Wüst echt in vorm is, kan ze op de 3 km. verrassend uit de hoek komen, zoals we de afgelopen jaren een paar keer hebben meegemaakt. En Wüst lijkt echt in vorm te zijn. Van Sablikova is dat nog heel even de vraag. In Heerenveen was ze zo indrukwekkend niet, maar dat kan nu natuurlijk anders zijn.
    Tot zover mijn voorbeschouwing.
  10. doddeltje

    doddeltje Member

    ik hou wel van een afwijkende voorspelling, dus ik ga voor:

    1500m:

    1. Bokko
    2. Marsicano
    3. Tuitert

    3000m:

    1. Wust
    2. Sablikova
    3. Pechstein

    :mrgreen:
  11. afca

    afca New Member


    Ik snap niet waarom ze mee doet. Alles minder dan Goud is niet goed genoeg voor Wust. Oke op de 3K wel, maar zonden van je krachten voor de 1000 en 1500. Ze zal maar op een haar na het goud mislopen op de 1000/1500, nou dan vraag ik me af, of ze nog zo blij is met de 3 K.. Wat heeft Wust nou aan zilver of brons op een 3000 meter, wat moet ze daar mee.
  12. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Als je in vorm bent maakt zo'n 3 km niet zoveel uit.
  13. MrBean

    MrBean New Member

    Wust kan ook op de 3KM goud winnen. Ben ik van overtuigd!
  14. afca

    afca New Member

    Dat zou kunnen, maar ik vind eigenlijk dat je als wereldtopper(sporter) keuze's moet maken.. Je kan niks plannen, maar je moet wel elke risico uitsluiten.. Mee doen is belangrijker dan winnen, past niet bij haar.
  15. Jan Blokland

    Jan Blokland Well-Known Member

    Ja maar afca, Wust kan de 3000 meter winnen. Dat heeft ze bewezen. Wat jij nu zegt betekent dat als je geen goud kan halen je niet mee moet doen zoals Wust. Dan kunnen we beter de medailles wel gelijk uitgeven. Zo ook Sablikova op de 1500, Skobrev en Bokko op de 5 en de 10 km. Of moeten zij geen 1500 meter rijden, om meer kans te maken tegen de Jong en Song huun Lee. Laten we Sablikova maar gelijk goud geven en de andere 20 niet laten starten. Zo werkt het toch niet. En je zegt keuzes maken. Hoeveel verrassingen zijn er wel niet.
  16. RjSports

    RjSports New Member

    Ik weet niet hoor, maar als je kans maakt op een medaille op een WK moet je gewoon meedoen.
  17. MrBean

    MrBean New Member

    De keuze die Wust maakt is om, eigenlijk zoals altijd, op de 5km niet te starten (ze is ook niet geplaats, maar als ze had gewild was dat wel gelukt). Als ze de 5km zou meedoen zou ze rijden voor het brons. En begrijpelijk doet ze dat niet. De 3km is ze gewoon één van de favorieten. Net zoals op de 1500m en 1000m. 3x goud is haalbaar en dan moet ze daar voor gaan!
  18. dedeut

    dedeut Well-Known Member

  19. afca

    afca New Member


    Tuurlijk, maar als je Wust heet en kans maakt op 2 gouden plakken 2 wereldtitels, dan kijk ik daar met andere ogen naar...
  20. afca

    afca New Member


    Niet als de kans bestaat, dat je daar krachten door verspeelt voor 2 afstanden waar je een grote kans maakt op Goud. Wust is duidelijk niet de favoriet op de 3000, dus dan neem je daar geen risico mee. Wereldtoppers rijden alleen om te winnen. zilver of brons is leuk maar meer ook niet. ( voor wust)

Deel Deze Pagina