Zaterdag 19 februari HKM Toertocht Flevonice.

Discussie in 'Marathon' gestart door knikker, 7 feb 2011.

  1. knikker

    knikker New Member

    Henk Ketelaar Memorial schaatstoertocht

    Uit eerbetoon aan de op 13 januari j.l. overleden grondlegger van FlevOnice, de heer Henk Ketelaar, wordt de 3e schaatstoertocht van het winterseizoen gedoopt tot de Henk Ketelaar Memorial schaatstoertocht.

    De heer Henk Ketelaar, zelf fervent schaatsliefhebber, overleed op 13 januari j.l. op 67-jarige leeftijd. Directie en personeel van FlevOnice willen de naam van de heer Henk Ketelaar in ere houden door een schaatstoertocht in het teken van Henk Ketelaar te organiseren. Voor de ‘’godfather’’ van de 5-kilometer ijsbaan in de vrije natuur wordt op zaterdag 19 februari a.s. de gebruikelijke schaatstoertocht omgedoopt tot de Henk Ketelaar Memorial schaatstoertocht.

    Roel Ketelaar, zoon van Henk Ketelaar en directeur van FlevOnice geeft aan: “Mijn vader hield niet van lintjes, opsmuk en eerbetoon. Wanneer er echter nagedachtenis zou moeten komen; laat het dan een levende zijn waar elke schaatsliefhebber nog wat aan heeft, dat zou hij ook zo gewild hebben”.
    De Henk Ketelaar Memorial schaatstoertocht zal de gebruikelijke items bevatten zoals de (stempel) tijdregistratie, “Koek en Zopie”, muziek, speaker en een mooi aandenken.

    Het bijzondere van de schaatstoertocht(en) bij FlevOnice is dat iedereen kan deelnemen en zijn/haar eigen afstand kan rijden. Deelnemers kunnen wel vooraf kiezen uit een afstand, echter elke verreden afstand (in veelvoud van 5 kilometer) wordt beloond met een mooi aandenken. Jong en oud, geoefend en ongeoefend mogen dus meedoen.

    In tegenstelling tot eerdere berichtgevingen zal de toertocht ’s ochtends om 08.30 uur starten. Schaatsenrijders die graag 200 kilometer willen schaatsen, starten om 08.30 uur; Deelnemers die graag een andere afstand rijden, kunnen allen vanaf 09.00 uur starten. Tot 20.30 uur kan men de laatste ronde ingaan. Kosten voor deelname aan de HK memorial schaatstoertocht is voor volwassene € 27,50 per persoon, voor jeugd t/m 12 jaar € 17,50 per persoon bij een inschrijving via www.inschrijven.nl. Terplekke aanmelden en inschrijven is uiteraard ook mogelijk. De inschrijfkosten terplekke zijn dan € 2,50 hoger en dus € 30,00 voor volwassenen en € 20,00 voor jeugd (t/m 12 jaar). FlevOnice is zaterdagmorgen vanaf 07.30 uur geopend voor de uitgifte van beennummers en (terplekke) inschrijvingen/betalingen.
  2. Sjoerd

    Sjoerd Active Member

    Mooi gebaar om op deze manier de grondlegger van FlevOnice te herdenken.
  3. Sjoerd

    Sjoerd Active Member

    Nog een vraagje:
    In het deelnamegeld zit ook de entree (a 15 euro). Weet je of je ook kunt meedoen tegen een lager tarief als je zelf al een abonnement of een 10-ritten kaart hebt?
  4. knikker

    knikker New Member

    Dat denk ik niet. Maar bij Flevonive zijn ze erg flexibel dus wellicht maak je kans.
  5. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Zaterdag ga ik ook een poging wagen voor de 200 km. Ik ben benieuwd hoe het zal gaan.
  6. knikker

    knikker New Member

    Vanavond de baan nog even getest. Na 70 km kan ik zeggen, prima ijs. En met de voorspelling van het weer komt het zaterdag helemaal goed. 's Nachts rond het vriespunt, overdag plus vier. Dat wordt geweldig ijs. Alleen zal het wel waaien, kracht vier. Maar goed, hier heb je de wind evenveel mee als tegen. :wink:
  7. martend

    martend New Member

    Ik ben er ook bij. Ik heb nieuwe schaatsen: Free Skate sinds 2 weken. Mijn Viking Noren van 25 jaar oud gaven mij teveel pijn en kou in de voeten. Ik ga proberen mijn record aantal kilometers tijdens een tocht te verbeteren. Dat moet lukken want ik sta op 48 kilometer tijdens de Earnewoude tocht van 2010 in februari en vorige week heb ik in minder dan 2 uur 35km geschaatst op Flevonice. Tot morgen.
  8. Stooftaker

    Stooftaker New Member

    Vandaag moet ik werken maar aan alle memorial rijders succes!
    Ben in plaats daarvan dus maar gisteren geweest, wel wat "last" van de schooljeugd 3 bussen vol, maar t ijs was redelijk (wel richelig) en ook winderig gisterig.
    10 rondes gereden toen was t welletjes.
  9. martend

    martend New Member

    Het was vandaag een mooie schaatsdag, Zelf heb ik mijn doel gehaald: 100km. Het zijn er uiteindelijk 108 geworden. Ik was op tijd terug om Alfred Knikker als eerste de 200km te zien volbrengen. En dat in ruim 7 en een half uur. Chapeau!
  10. Quarantenove

    Quarantenove Active Member

    Klopt , mooie schaatsdag en mooi evenement.
    Heb mijn doel gedeeltelijk gehaald;
    200km gehaald maar streeftijd (8 uur) niet ; 8.24 nodig gehad.
  11. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Vandaag was het een koude dag in de polder, m.n. door de wind. De eerste 25 km in de tweede groep gereden daarna 2 rondjes alleen gevolgd door weer 3 rondjes in een grote groep. De eerste 50 km binnen de 2 uur. Daarna weer een tijdje alleen gereden en af en toe kon ik aanpikken bij een groepje. Na 60 km begonnen mijn bovenbenen flink te protesteren en moest ik het wel rustiger aan doen. Daardoor zakte de snelheid tot een toeristentempo. Het was wel duidelijk dat het zo weinig zin had om voor de 200 km te gaan. Uiteindelijk heb ik het bij 100 km gehouden, ook een PR qua afstand. Het GPS-log
  12. knikker

    knikker New Member

    Het was vandaag een geweldige schaatsdag. Een goede deelname, fantastisch ijs en ondanks de wind perfecte weersomstandigheden. Ik weet zeker dat Henk Ketelaar heeft genoten vandaag. Dit is wat hij voor ogen had toen hij zijn idee ten uitvoer bracht. Lekker schaatsen en genieten van de vrije natuur. Een ware HK memorial.
  13. Sjoerd

    Sjoerd Active Member

    Ik heb niet deelgenomen aan de toertocht, maar 's middags nog wel wat rondjes gedraaid. Vergeleken met de vorige toertocht goed ijs. 's Middags waren er nog veel deelnemers op het ijs. Leuke sfeer.
    Ik hoop dat dat volgende week bij de IJsstrijd ook zo zal zijn.
  14. wimijpelaar

    wimijpelaar Member

    Genoten van deze zeer speciale toertocht , het was een aparte ervaring om over de baan te mogen rijden van degene die er zelf niet meer bij kon zijn lijfelijk dan . Want ik denk dat hij toch wel n oogje in het zeil heeft gehouden daarboven .
    Henk Bedankt !!!1
  15. janzwabu

    janzwabu New Member

Deel Deze Pagina