Wedstrijd in nijmegen schaatsen

Discussie in 'Techniek & training' gestart door gijs, 8 jan 2011.

  1. gijs

    gijs Member

    Hoi,

    Ik heb over een week een wedstrijd in Nijmegen. het is alleen lang geleden dat ik daar gereden heb en ik ben wat dingen vergeten. :? Wat ik nog herinner is dat de in rij baan vrij smal was, hoe lossen jullie dit op? Veel inlopen en dan bijna gelijk naar de start? Of gewoon rustig warming up doen op het ijs? Verder kan ik niet meer herinneren waar de start voor de 500 en 1500 lag (zeg maar hoeveel meter voor de bocht).

    Daarnaast dacht ik dat het ook zo was dat je wedstrijdbandje om de linker arm moet worden gedaan. Klopt dat>

    Alvast bedankt voor de antwoorden

    Groeten Gijs
  2. MartijnBlaas

    MartijnBlaas Member

    Hee Gijs,

    In Nijmegen is de inrijbaan inderdaad heel smal. Ik train in Nijmegen en rijd ook om de week een wedstrijd daar. Wij doen eigenlijk bijna alles van de warming up op het droge. Gewoon goed warmlopen, niet te vroeg. Houd er ook rekening mee dat ze bijna altijd wel iets uitlopen in Nijmegen. Verder moet je zorgen dat je ook al wat droog startjes hebt gemaakt. Vlak voordat je het ijs op gaat zou ik nog een paar spring oefeningen doen. Als je een fiets hebt is het nog handiger dan kun je in 1 keer je schaatsen aan trekken en het ijs op stappen. Als je op het ijs bent kun je nog wat glij startjes doen maar meer dan een beetje warm blijven ook niet.

    De start van de 500-1500 ligt aan de kant van het spoor dus de kant waar de ijsmachine er ook op gaat. De start voor de binnenbaan ligt een klein stukje uit de bocht en de buitenbaan daar zo'n 15-20m voor. Je kunt het beste een binnenbaan start hebben dan heb je nog een redelijk stuk om op snelheid te komen, anders kom je die bocht die er op volgt amper op snelheid en dat neem je de rest van die afstand mee.

    Succes, misschien dat ik je nog zie 16 januari!
  3. Lieke

    Lieke New Member

    Tegenwoordig valt dat wel mee, de laatste tijd zijn de wedstrijden netjes om 7.00/7.05 begonnen!
    Bandjes graag aan je buitenste arm, dan kunnen de starter en de handtijders het goed zien.

Deel Deze Pagina