Sven Kramer en zijn blessure

Discussie in 'Lange baan' gestart door Johnny Weringa, 29 dec 2010.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Mcat

    Mcat Well-Known Member

    liefdesverdriet? Miischien. Maar wel een beetje laat.
    Zijn mooie ex is inmiddels getrouwd en verwacht binnenkort haar 1e kind

    Zolang Sven er zelf niets over zegt, blijft het speculeren. Misschien heeft hij toch meer aan rust. Hij zal de eerste schaatser niet zijn die na een jaartje rust na een olympisch seizoen beter dan ooit terug komt
  2. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Misschien moeten we straks toch wel even opletten of het kindje inderdaad het verwachte bruine kleurtje heeft en niet gewoon blank is met bruine ogen, warrig bruin haar en een littekentje op zijn of haar wangetje. :lol:
  3. Koen

    Koen Well-Known Member

    in Leeuwarder courant een artikel over en met Sven. Hij rijdt zeker geen elfstedentocht mocht die er komen. (dus dat is dan ook duidelijk). Hij komt zeker terug, maar gaat minder wedstrijden rijden. nog vier jaar alles winnen houd hij niet vol. Onder Vancouver staat een streep, al zit het missen van goud met de TP hem nog wel hoog. Mark, Jan en hij hadden nog nooit samen gereden.
    en dan nog dit: (ook voor iedereen hier op het forum :wink: )
    En al dy lulferhalen, Sven had dit, Sven had dat. Mafkezen ik ha gewoan in lokale blessuere
  4. HansD

    HansD Member

    Mij viel de blik in zijn ogen ook erg op: "ik ga je niet alles vertellen."
    Mij persoonlijk lijkt het heel logisch voor een absolute perfectionist en control-freak als Sven dat het wissel-incident niet even uitgepraat is. Dit moet hem een enorme knauw gegeven hebben: er ging iets mis waar aan niemand gedacht heeft en waarop hij geen invloed had. Het missen van TP gouden medaille komt daar nog bij: teamwerk, dus ook niet volledig onder zijn controle.
    Afgezien of Sven daardoor depressief of burnt out is: ik wacht nog op de wijzigingen in het team rondom Sven waardoor hij er voor gaat zorgen dat de Vancouver incidenten niet meer kunnen gebeuren. Misschien een andere coach, misschien een ander team? We gaan het horen....

    Hans
  5. proeme

    proeme Well-Known Member

    Sven had natuurijs-titels willen winnen:

    'Had BAM-toko aan gort gereden'
    Uitgegeven: 31 december 2010 16:05
    Laatst gewijzigd: 31 december 2010 16:26
    AMSTERDAM – Sven Kramer baalt dat hij niet aan natuurijsmarathons heeft kunnen deelnemen. De geblesseerde langebaanschaatser had er om de overwinning kunnen rijden, zo vertelt hij vrijdag in Het Parool.
    © ANP

    In het interview pocht Kramer: “Echt zonde, jongen. Als ik fit was geweest, had ik die hele BAM-toko van Jillert Anema aan gort gereden.”

    De BAM-ploeg is de succesvolste marathonformatie van dit moment. Op het natuurijs gingen de afgelopen weken bijna alle overwinningen naar deze ploeg. Bob de Vries won het NK Marathon op natuurijs, Arjan Stroetinga de 100 van Earnewâld en Jorrit Bergsma de Ronde van Duurswold.

    Tussendoor pakte de ploeg ook met Stroetinga nog het Nederlands Kampioenschap op kunstijs in Utrecht. Alleen bij de Ronde van Skarsterlân stond er geen BAM-rijder op de hoogste trede, maar daar was de ploeg niet aan de start verschenen.

    De Jong

    Kramer is niet de enige langebaner die flirt met het marathonschaatsen. Bob de Jong is dit seizoen lid geworden van de BAM-ploeg en rijdt een gecombineerd langebaan- en marathonprogramma.

    En ook Ireen Wüst heeft al laten doorschemeren dat ze, mocht het kunnen, graag aan de Elfstedentocht deel zou nemen. Daarnaast heeft ook oud-langebaanschaatsers Erben Wennemars zich in het marathongewoel begeven, vooral met het oog op de Elfstedentocht.
  6. Jeronimo1

    Jeronimo1 Well-Known Member

    ik hou wel van die bluf :D
  7. mi

    mi Well-Known Member

    ik niet....

    wat hebben dergelijke opmerkingen nou voor zin?

    1. je kan het niet waarmaken want je bent 'geblesseerd'
    2. het richt wederom de aandacht op je terwijl je zegt rust te willen om te herstellen

    kortom: m.i.: 'een beetje dom'
  8. nino

    nino Member

    Vooralsnog heeft Sven vooral zichzelf aan gort gereden.
  9. Monique

    Monique Well-Known Member

    Ik vind dit ook een beetje wazige uitspraak van hem. Vooralsnog zit hij geblesseerd thuis en rijdt dus helemaal niemand eraf. Eerst maar weer eens hard schaatsen voordat hij zulke uitspraken kan doen. Hopelijk is dat snel. :D
  10. jaap

    jaap Active Member

    Zo, onze Sven en Gerard kregen er even flink van langs tijdens de oudejaars-avond verhalen!
    Ze zullen het hun hele leven verder meedragen! Net zoals Hilbert en vele anderen.

    Mooi sportjaar gewenst iedereen.
    Vanavond 22.30 begint Parijs-Dakar in Zuid-Amerika.
  11. mi

    mi Well-Known Member

    nou en het is ook weer de toon waarop....toch beetje dysrespect en op de man gespeelt...

    Als je nou zegt: "ik had bij de huidige marathonrijders vooraan mee kunnen doen" o.i.d. klinkt het nog heel anders...
  12. Dickie Duur

    Dickie Duur New Member

    Topsport en doping horen bij elkaar. Het één sluit het ander in elk geval bepaald niet uit :wink:
  13. Sabine

    Sabine Well-Known Member

    Ik heb net even dat interview met Sven over de wissel teruggezien en dat zet dingen wel voor mij in een ander perspectief. Sven heeft het daar eerst een tijd over moeten hebben, en daarna werd er (misschien ongepland) nog over die blessure gepraat. Ik kan me in dat kader wel voorstellen dat hij een beetje overvallen werd en het er niet over wilde hebben. Verder vind ik dat we wel wat meer vertrouwen mogen hebben in Sven en zijn team. Ik denk dat het allemaal goed komt en Sven in april gewoon weer aan het trainen gaat en volgend seizoen weer ouderwets hard schaatst.
  14. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Heeft Sven getraind om marathons te gaan rijden? Goh, dat wist ik niet. :lol: Twee opmerkingen:
    1. je hebt sowieso een goede ploeg nodig om het vuile werk op te knappen, anders win je niet, zie Elma de Vries die ook niks meer wint.
    2. 2.5 uur hard rijden over natuurijs is heel wat anders dan een kwartiertje knallen op perfect ijs.
  15. Nogevendit

    Nogevendit Well-Known Member

    En met zijn slag he, dat vergt met name aanpassing. De mannen die het beste aan kunnen passen zijn degenen met toch een wat kortere slag. Sven mag zoiets gerust denken, maar hij zou het beter niet uitspreken.
  16. cybermier

    cybermier New Member



    Sven heeft helemaal gelijk en ik geloof hem. Hij had die BAM rijders helemaal op een hoop gereden.
    Geloof me na z'n langebaan-carriere gaat die alles winnen op marathonschaats gebied.
    (Ben natuurlijk wel een fan van Sven, dus logisch dat ik niet twijfel aan z'n woorden :))
  17. NickRoozenburg

    NickRoozenburg New Member

    Ik geloof daar niet zo in. Voorlopig rijdt hij niemand aan gort(behalve zichzelf). En mag er misschien ook wat meer respect komen voor de marathonmannen zoals de Vries, Stroetinga etc? Als er iemand aan gort gereden wordt, dan zou het Sven Kramer geweest zijn. Mannen zoals de Vries zijn veel meer gewend dan een couveuse schaatser zoals Kramer. Daarnaast vind ik Kramer nog overkomen als een arrogante blaaskaak, laat het eerst maar zien voor dat je zulke uitspraken doet. En dat is niet de eerste keer, hij mag wel eens wat meer respect tonen richting zijn concurrenten.

    Ik heb trouwens ook meer respect voor Shani Davis. Die is ook een groot kampioen en vernedert ook iedereen maar dan op sportief gebied en is in mijn ogen een velen malen grotere sporter/schaatser dan Sven Kramer ooit zal zijn.
  18. Monique

    Monique Well-Known Member

    Ofschoon ik me ook niet kan vinden in de uitspraak van Sven, kan het natuurlijk best zijn dat hij dat in een vlaag van enthousiasme met een knipoog heeft gezegd, en dat hij zelf ook wel snapt dat het niet triviaal is dat hij van de BAM mannen wint. Laten we er dus niet al te moeilijk over doen.
  19. nino

    nino Member

    Ik vind dat Sven best mag zeggen wat hij zegt. Zijn schaatstalent lijkt me boven alle twijfel verheven.
    Als hij na zijn langebaancarriere in de marathonschaatserij grootschalig wil winnen, dan zal hij toch echt en vooral zijn lichaam in goede orde moeten zien te houden.
    Sven zegt zelf dat hij roofbouw op zijn lichaam heeft gepleegd voor de OS 2010; dat zal hij voor de OS 2014 weer willen doen. Dat zou best ten koste van ´Bam-mannen aan gort rijden´ kunnen gaan.

    Als ik het voor het zeggen had zou Sven niks en niemand aan gort rijden, dan zou hij alleen mooie allroundtoernooien rijden.
  20. bantega

    bantega Member

    Sven Kramer mag van mij zeggen wat hij wil. Van mij mag iedereen zeggen wat hij wil. Ik ga nu ook even zeggen wat ik wil.

    Beste Sven: Dikke bluf, wees liever open over wat er nu met je aan de hand is. Wat respect voor andere topsporters zou je sieren. Laat eerst maar eens iets zien in deze tak van sport voordat je dit soort kroegpraat de pers inslingert. Dream on. Het zou geweldig zijn als je ooit de elfsteden zou winnen. Het zou je de grootste schaatser allertijden maken. Ik zou het nu ook geweldig vinden als je bij je eerste natuurijsmarathons er binnen een halfuur finaal van af wordt gereden. Sterkte met je comeback, wat de oorzaak van je afwezigheid nu ook is.
Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina