Teken de petitie voor een ijsbaan in Rotterdam

Discussie in 'IJs' gestart door locuta, 6 jul 2010.

  1. locuta

    locuta New Member

    Rotterdam is met haar 600.000 inwoners de een-na-grootste stad van Nederland, maar heeft in tegenstelling tot kleinere plaatsen als Hoorn, Alkmaar en Haarlem geen 400 meter kunstijsbaan. In 2006 beloofde het gemeentebestuur een ijsbaan aan haar inwoners. Die belofte is echter nooit waargemaakt.

    Daarom heeft het Comité Kunstijsbaan Rotterdam een petitiesite gemaakt om een publieksactie te starten ter ondersteuning van de ijsbaan.

    Teken aub allen de petitie, die te vinden is op http://www.ijsbaanrotterdam.nl. Het kost je letterlijk tien seconden. Alvast bedankt!
  2. allard

    allard Active Member

    Ik mag dan wel weinig direct belang hebben bij een baan in Rotterdam, maar een extra baan is altijd goed!
    Ik doe mee.
  3. locuta

    locuta New Member

    80 steunverklaringen inmiddels, waaronder van Jac Orie, Gerard Kemkers, Mark Tuitert, Lianne van Riessen, Diane Valkenburg, Ab Krook, Ingrid Paul, etc. Ik hoop dat iedereen hier ook wil tekenen en dat jullie wellicht de URL ook in vriendenkring rond kunnen/willen sturen. www.ijsbaanrotterdam.nl !
  4. Nogevendit

    Nogevendit Well-Known Member

    Ik woont helemaal niet in Rotterjdam, maar ik vind het echt niet kunnen dat deze sportstad nr.1* geen ijsbaan heeft

    * want: -de marathon, Feyenoord en de beleving daarvan in de stad, tennistoernooi, CHIO, Ahoy, tourstart..
  5. locuta

    locuta New Member

    Nou, dat was het laatste zomerijs weer. Daar nog meer dan 120 handtekeningen verzameld dit weekend, plus ook steun gekregen van Sven Kramer, Jan Blokhuijsen, Ireen Wüst, Remco en Wouter Olde Heuvel, etc. En Bob de Jong meldde zich via de site ook dit weekend. Gaat lekker. :)
  6. Billy

    Billy New Member

    Petitie vind ik wel leuk maar heeft zo weinig inhoud. Iedereen kan een petitie tekenen. Uiteindelijk zal er een stichting dit moeten realiseren. Bij een niet sluitende begroting zullen ze waarschijnlijk te vergeefs aankloppen bij de ondertekenaars.
  7. Regenboog

    Regenboog Member

    Hè, wat een lauwe,flauwe reactie op een enthousiast initiatief. Zo maak je een plan bij voorbaat kapot. Ik teken gewoon al woon ik aan de andere kant van het land. Hoop voor de schaatsliefhebbers dat er een baan komt in zo'n grote stad. Het mooiste lijkt me als Aboutaleb op schaatsles gaat, dat is nog eens een teken van integratie. :D
  8. Billy

    Billy New Member

    Hoezo?? Heeft hij zich nog niet genoeg bewezen? Er zijn nog ontelbare andere Nederlanders die niet kunnen schaatsen ..... De schaats-scholen zullen er maar wat blij mee zijn als die allemaal gaan komen. De breedte sport kan nog genoeg mensen aan. Daarvoor is die baan best welkom in Rotterdam. Misschien moeten de niet schaatsende mensen benaderd worden zodat ze bij hun burgemeester gaan vragen wanneer die baan er nu gaat komen.
  9. Regenboog

    Regenboog Member

    Aboutaleb heeft zich genoeg bewezen hoor, maak je niet druk. Het leek me alleen een leuk idee. (Net zoals ik het leuk vond dat onze buurman in het Turks ging vloeken tijdens ons multiculti buurtfeest, toen Robben die bal miste.) Maar uiteraard is het leuk voor alle niet-schaatsende Rotterdammers.
  10. locuta

    locuta New Member

    Ik heb wel enige ervaring met lobby. De petitie is slechts een onderdeel van die lobby, bedoeld om de publieke druk ook te verhogen. Daarnaast gebeurt er achter de schermen op politiek en ambtelijk vlak natuurlijk ook van alles. Handtekeningen alleen bouwen geen ijsbaan, dat weten wij ook wel, maar politici hebben ze nodig om (mede) duidelijk te maken dat er draagvlak is voor iets, en dat ze dus een legitieme handeling verrichten door bijv ja te zeggen tegen een plan voor een ijsbaan.

    Maar eerst dus zoveel mogelijk handtekeningen. Alle topschaatsers steunen het gelukkig al, dat helpt ook. :)
  11. Duif

    Duif Well-Known Member

    Het zoveelste initiatief voor een baan in Rotterdam of omgeving daarvan (denk aan Capelle a/d IJssel) lijkt alweer te mislukken. Volgens RTV Rijnmond wil de plaatselijke politiek liever andere sportfaciliteiten.

    Eens te meer het bewijs dat de regio Rotterdam helemaal niets met schaatsen heeft :( . Terwijl in de polders ten oosten van Rotterdam (Alblasserwaard en Krimpenerwaard) het schaatsen juist enorm populair is.
  12. Lammert

    Lammert Member

    Raar is dat. Zou langebaanschaatsen dan toch meer een plattelandssport zijn?
  13. locuta

    locuta New Member

  14. jethroborsje

    jethroborsje New Member

    Ik vind het ongeloofelijk dat we in de regio Rotterdam nog niets hebben. Het lijkt wel een soort zwart gat tussen de banen van Den Haag, Utrecht & Breda. Schaatsen is in de randgemeenten rondom Rotterdam erg populair. Misschien dat die verschillende gemeenten samen moeten gaan werken om dit voor elkaar te krijgen. Maar goed, in tijden van bezuinigingen ben ik bang dat een nieuwe schaatsbaan niet bovenaan de prioriteiten lijst staat...
  15. Onno

    Onno New Member

    Rond 1985 het schaatswereldje leren kennen op de 200, ijsbaan in de Weenahal bij Rotterdam CS. Toendertijd is er jaren sprake van geweest dat er een baan in Capelle zou komen. Er was zelfs een begin gemaakt. Na diverse pogingen is het project jaren later definitief afgeblazen. Daarna ook nog wat luchtballonetjes over een ijsbaan, maar nee hoor geen ijsbaan. Ben nu ook benieuwd want door de recessie zijn er al heel wat infrastructuurplannen in de koelkast gegaan. De nieuwe kuip zal ook wel een eenvoudigere uitvoering dan het orgineel worden. Het kan zo maar zijn dat in het kader van de bezuinigingen de ijsbaan als eerste wordt geschrapt in het ambiteuze plan op zuid. Toch gek, want inmiddels ligt er een baan in Breda ---- Tilburg----Eindhoven. Van Breda naar Eindhoven is 50km en dan heb je daar ook nog Tilburg tussen liggen. En om nu te zeggen dat Brabant zo'n schaatsprovincie is kan je niet zeggen.
  16. Sjoerd

    Sjoerd Active Member

    Het is nu ook mogelijk video's van de site Schaatsen.nl te includen.

    Hierbij het verslag van het aanbieden van de petitie.

    [schaatsen_nl]1102769[/schaatsen_nl]
  17. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Ik weet niet of ik nou zo enthousiast wordt van het automatisch afspelen.
    1. Mijn stijl van bezoeken is meerdere topics tegelijk in tabs openen, dan is het onhandig als filmpjes ineens aangaan en je weet niet in welke tab het geluid zit (of meerdere filmpjes tegelijk aangaan).
    2. Als je een reactie plaatst gaat het filmpje ook automatisch aan, daar zit ik niet op te wachten tijdens het typen van mijn reactie, bovendien heb ik het filmpje waarschijnlijk al bekeken.
    3. Misschien wil ik het filmpje wel helemaal niet kijken en word ik ongewild geconfronteerd.
    4. En als je je bericht geplaatst hebt en terug gaat naar het topic, word je voor de derde keer met de start van het filmpje geconfronteerd en dat is erg irritant.
  18. Sjoerd

    Sjoerd Active Member

    Terechte opmerking.

    Ik heb contact gehad met schaatsen.nl en van hen een andere code gekregen.

    Filmpjes worden nu niet meer automatisch opgestart, maar je moet op play drukken.
  19. Krizz

    Krizz Well-Known Member Medewerker

    Goed nieuws... Maar dat kan dan wel het einde van de Uithof betekenen!!!
  20. Mcat

    Mcat Well-Known Member

    Dus de nieuwe Thialf komt nu in Rotterdam.

Deel Deze Pagina