waar zweedse schaatsen te koop

Discussie in 'Materiaal Discussie' gestart door stuk, 23 nov 2010.

  1. stuk

    stuk New Member

    Hallo,
    Ik schaats normaal elke week op de baan op vikings maar als het even kan schaats ik liever op natuurijs. nou zou ik graag van die Zweedse schaatsen willen kopen voor op het natuurijs. ik wil ze alleen niet via internet bestellen. weet iemand een goede zaak in om om de regio Alblasserwaard waar ik deze schaatsen kan kopen.
    Alvast vriendelijk dank voor uw reactie,
    Anton.
  2. Jefte

    Jefte New Member

    Niet direct in de buurt, maar wellicht de moeite om naar toe te rijden: Brunsport, Heumen (www.brun.nl).

    Zie ook: viewtopic.php?f=22&t=764

    Genoeg Zweedse Kluunschaatsen op voorraad. Wellicht voor de zekerheid even bellen voor de maat.

    Succes
  3. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Wat is het verschil tussen Zweedse schaatsen en andere schaatsen (Noren?)?
  4. wimijpelaar

    wimijpelaar Member

    google maar eens naar Free Skate
  5. Lammert

    Lammert Member

    de Zweedse schaatsen hebben een losse, hogere schoen, vaak een langlaufmodel zoals van Salomon. Meestal wordt ie met een langlaufbinding op het ijzer geklikt, maar je hebt ook modellen die volgens ongeveer hetzelfde principe werken als de Easy Glider van Zandstra. Je staat lager en bent dus stabieler. Klunen gaat makkelijker doordat je in een handomdraai je ijzers eraf kunt halen. De schoen heeft veel padding waardoor ie warmer is en comfortabeler aanvoelt dan de gemiddelde noor. De ijzers zijn een stuk groter en zwaarder, met een lange, opgeslepen punt, waardoor je makkelijker uit scheuren komt. Bochten gaan door het langere ijzer wat minder. Je hebt echter wel modellen met een wat korter ijzer die je ook op de 400-meterbanen kunt gebruiken. Zweden gebruiken de schaatsen over het algemeen met langlaufstokken en wat ook wel vaak gebeurt, is dat ze zich laten voorttrekken door een hond. Vaak maken ze er dagtochten mee en je ziet ze dan ook meestal de meren opgaan met een goedgevulde rugzak vol proviand en droge kleren.
  6. Lammert

    Lammert Member

    Een overzicht van de dealers van de Free Skate vind je hier. Waarschijnlijk voeren ze ook wel andere merken.
  7. cor.

    cor. New Member

    ik heb erg goede ervaringen met advies van (ex)marathonschaatser arjan momberg van free-wheel in vorden.
    hebben daar een eigen MenM-schaats op de markt gebracht die prima voldoet !! (website www.free-wheel.nl)
    was voor mij vanuit noord-limburg ook niet echt in de buurt maar de moeite meer dan waard .
    sukses.
  8. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Lammert, bedankt voor je uitleg!
  9. HA01761

    HA01761 Active Member

    [flauw]Bij IKEA?[/flauw] :wink:
  10. hermanherman

    hermanherman New Member

    zweedse schaatsen kun je in noorwegen halen,

    noren daarentegen moet je in zweden kopen..
  11. stuk

    stuk New Member

    Hallo,
    Een lokale winkel bij mij in de buurt verkoopt ze ook sinds kort kwam ik achter Ik ben vanmiddag dus even wezen kijken/passen maar ben nog niet helemaal overtuigd. ik schaats zelf nu op de specials van Viking met die thermoplastische schoen. ik denk dat ik eerst eens ga proberen om een tweedehands setje (maat 45) op de kop te tikken om te proberen. ik zie alleen dat er erg weinig Salomon en Raps te koop staan op Markpl%%ts.
    Is er iemand die misschioen nog wat heeft liggen?
    Met vriendelijke groet,
  12. Rinus

    Rinus Member

    Die schaatsen zijn erg populair, zag een weekje geleden een setje schoenen maat 45 staan, was binnen een dag weg. De meeste mensen doen ze overigens ook niet weg, want ze schaatsen veel te lekker!De schoenen zijn overigens makkelijker en goedkoper tweedehands te krijgen dan de ijzers.

    Google ook eens op Almgrens, Hartjes, Clicknoor (zandstra) en kluunschaatsen, dan vind je ook nog een hele hoop (misschien ook nog op marktplaats). Ook SNS en Pilot doen het goed als zoektermen (bindingsoorten).
  13. Sietse

    Sietse New Member

    Anton,

    Je kunt schaats, binding, en schoen los van elkaar kopen en zelf de binding op de schaats monteren (zeer makkelijk). Ik heb de Zandstra Delta schaatsen voor 115 euro gekocht bij Cees den Dunnen, Dorpsstraat 17, in Bleskensgraaf. De binding en schoenen heb ik online gekocht bij http://www.globetroter.de

    Als je schoenen zoekt zul je ook een keuze moeten maken over wat voor binding je op de ijzers wilt hebben. Je kunt losse ijzers kopen en zelf de bindingen erop monteren. Meer hierover in dit forum op:
    www.schaatsforum.nl/viewtopic.php?f=3&t=5538

    Kijk ook eens naar de BC of X schoenen en bindingen van Salomon:
    www.schaatsforum.nl/viewtopic.php?f=3&t=5499 Dit zijn brede schoenen, en schaatsen uiterst comfortabel. Helaas zie je ze zelden, verreweg de meeste schaatsers gebruiken de Salomon RS of S-Lab schoen omdat alle schaatsfabrikanten de profil of pilot binding monteren.

    Onderschat het probleem met SNS Pilot Equipe Skate binding, en de oplossing met elastiek, niet. Het elastiek is geen goede oplossing. Ik ben overgestapt naar de Profil binding waardoor het schaatsen op natuurijs sterk is verbeterd.

    Sietse

Deel Deze Pagina