Winter-alert!!

Discussie in 'IJs' gestart door henx (Henk Veenstra), 21 nov 2010.

  1. Na enkele dagen volgen van de lange termijnvoorspelling wordt per dag duidelijker dat we voor een flinke kou-inval staan vanaf 17/18/19 november. De schaatsen uit het vet en alvast warmdraaien op kunstijs voordat het echte werk begin, je bent gewaarschuwd! Hopelijk tot binnenkort met de eerste meldingen over schaatsbaar natuurijs.
  2. eoosterhof

    eoosterhof Member

    ijspluim van weerplaza.nl nu op bijna 10 centimeter en er komt telkens een klein beetje bij.....misschien. zou geweldig zijn zo vroeg in het seizoen! Maar er wordt ook sneeuw voorspelt, dat zou het ijs dan weer verpesten.
  3. Trece

    Trece New Member

    Kan dat dan al, zo vroeg in het jaar? Zou wel geweldig zijn!
    Het enige nadeel, ik ben hovenier, en heb dus nog wat najaarsbeurten te doen.

    Maar mocht de vorst doorzetten, dan: Gemalen dicht en hopen op de nrr!
  4. spietjuh

    spietjuh New Member

    Het kan wel zo vroeg,

    ik meen in 1998 is er ook al in November geschaatst, dat gaf de opmaat voor meer schaatsweer de rest van de winter dus wie weet, laat maar komen....
  5. ola26

    ola26 New Member


    Dat zal dan waarschijnlijk op de kleinere vijvers in de buurt zijn geweest, niet?
  6. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Ik ben nog niet overtuigd. Begin volgende week overdag nog temperaturen boven nul volgens de 10-daagse verwachting van het KNMI. Na volgende week woensdag wordt het spannend.
  7. ola26

    ola26 New Member

    Dit is de nieuwste pluim:

    [​IMG]

    Ik ben overigens ook niet helemaal overtuigd, zeker niet mbt het open water, maar acht het niet onmogelijk om binnenkort op vijvers te kunnen schaatsen. Dat is ook leuk, zeker in november. :wink:
  8. casselt

    casselt New Member

    ik denk niet dat het water snel genoeg afkoelt om er in november op te kunnen schaatsen
    maar het belooft wel wat te worden in december :p
  9. Holger

    Holger New Member

    Je weet maar nooit :) Ik kijk vaak op deze Noorse weersite die vaak heel goede voorspellingen heeft over de hele wereld. Voor Giethoorn nu bijvoorbeeld zelfs -12 overdag aan het einde van de volgende week!!!
    http://www.yr.no/place/Netherlands/Overijssel/Giethoorn/detailed_long.html

    Brrrrrrrr .... Maar een muts op met schaatsen en Sinterklaas kan dit jaar wel een extra jasje gebruiken denk ik. Of komt de Kerstman gewoon wat eerder :lol:
  10. marieke

    marieke New Member

    Bah zeg, dat is echt koud, ik weet niet of ik nu blij moet wezen dat ik zo dicht bij Giethoorn woon (lekker buiten schaatsen waarschijnlijk) of dat ik niet blij moet zijn met dit weer, want -12 is toch wel echt verrekte koud :D
  11. Rinus

    Rinus Member

    Op kou kan je je tenminste kleden, bij hitte kan je op een gegeven moment niets meer uittrekken :D
  12. marieke

    marieke New Member

    Dat heeft alletwee bij sommige mensen dezelfde voordelen ;)
  13. Lammert

    Lammert Member

    Ach, alles is relatief. Als er geen vervelende noordoosten wind bijkomt, is het best te doen als je niet in een T-shirtje blijft rondlopen. Wij hadden dit jaar in Zweden op een dag -34. Dat is echt zo verschrikkelijk koud dat schaatsen een bezigheid wordt waar je voor geen goud meer aan wilt beginnen. :)
  14. Rinus

    Rinus Member

    :shock:

    Met -14 ging kamperen in Zwitserland nog wel, maar -34 lijkt me inderdaad echt niet leuk meer. Wat doe je dan eigenlijk wel? Gewoon binnen blijven? Of een heel dikke donsjas aan met bontkraag en dan misschien alleen naar buiten voor boodschappen ofzo?
  15. Lammert

    Lammert Member

    Je probeert zo weinig mogelijk buiten te komen. Wij hadden die dag het plan opgevat om dan maar naar een museum te gaan op nog geen tien minuten lopen van het hotel. Ik weet niet meer precies hoeveel lagen kleding we over elkaar hebben aangetrokken, maar het was net genoeg om die tien minuutjes te doorstaan. Alleen in je gezicht voel je het enorm. Alsof er heel voorzichtig iemand in je smoel begint te bijten.
  16. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Een beetje als voetballen dus. :lol:
  17. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    De voorspelling is al weer flink bijgesteld. Volgende week nog wel vorst, maar in het weekend dooi.
  18. Tonio

    Tonio Member

    beste forumlezers,

    helaas is de dooi overal in Nederland ingevallen en de schaatsen kunnen we voorlopig even opbergen. Ik kijk regelmatig op wetter.com dat is een duitse site die 16 dagen vooruit een voorspelling geeft, voor de laatste 3 dagen hiervan dat is woensdag 19 t/m vrijdag 21 januari geeft deze site vriesweer. Natuurlijk is dat een hele lange termijn maar dit geeft toch wat hoop dat er nog een nieuwe vorstperiode in het vat zit. Dit is de link voor Meppel, je kan ook een willekeurige andere plaats in Nederland ingeven.

    http://www.wetter.com/wetter_aktuell/we ... =NL0DR0113

    duimen dus.
  19. luitzenb

    luitzenb Member

    De nederlandse site winterplaza.nl geeft ook interessante en uitgebreide winter-, ijs- en sneeuwinformatie voor 15 dagen vooruit en per regio.

    Weerwoord.be vind ook altijd wel aardig om even te bekijken, vooral als de (weer-)kaarten gunstig liggen. Het is een forum waar de voorspellingen van de verschillende computermodellen dagelijks besproken worden door weer- en winterliefhebbers. Bij oplopende temperaturen loopt de activiteit op dat forum altijd wat terug, dus wellicht dat je ook op basis van het aantal bijdrages daar het weer kan voorspellen....

    Beide sites wijzen op wat kansjes op terugkeer van de vorst aan het einde van de 15-daagse periode, maar nog weinig om opgewonden over te raken :(
  20. ola26

    ola26 New Member

    Op weerfora kijk ik niet meer. Dat om de reden dat het niveau er uitermate laag is. De modellen geven inderdaad aan dat er in de derde decade van januari kansjes zijn op een nieuwe vorstperiode. Dat is echter dermate ver weg dat je dat op dit moment nauwelijks serieus kunt nemen. Behalve op weerfora dan: daar zal de aankomende vorstperiode ongetwijfeld al in de pocket zitten. :lol:

Deel Deze Pagina