Het Officiële Captain America Topic

Discussie in 'Schaatscafé 'De Ronding'' gestart door CaptainAmerica, 12 okt 2010.

  1. CaptainAmerica

    CaptainAmerica New Member

    Na de Wereldkampioenschappen Inline-Skaten, ook wel skeeleren of straatschaatsen genoemd in de volksmond, te houden van 20 t/m 30 oktober 2010 in Guarne - Colombia, zal Joseph (Joey) Mantia [geboren: 7 februari 1986, Ocala - Florida, USA] zijn geluk gaan proberen op het ijs, om in navolging van zijn illustere voorganger Chad Hedrick een gouden schaats medaille te oogsten op toekomstige Olympische spelen, en zal daarvoor naar Salt Lake City verhuizen.

    [​IMG]
    De verrichtingen gaan we hier volgen!

    Enkele vragen uit een onlangs gegeven interview:

    Education level ? High School ... Married? No

    How many years have you been skating? 15 years

    How many Gold medals have you won now at World championships with the USA? 12 junior gold, 21 Senior gold

    Why it is so hard for USA skaters to smile and share their joy of winning? I'm not sure, I smile as much as I can when I win, unless I'm exhausted haha

    How many hours do you train on skate? 2-3 a day during hard training weeks

    How many times do you skate per week? 6

    Do you cross train with bicycle? Yes

    How many hours to you go to the gym and how many days a week? 6 days in the gym, but no weight lifting. I prefer plyometrics and slideboard

    What is the hardest part of the skater training? Always having to support your body weight while maintaining a squatted position

    What is your daily routine? Train, eat, train, eat, train, eat, sleep J

    What is more important for you; work on your technique or train 6 to 7 hours daily? Technique is 90% in skating, but it wouldn’t hurt to do both

    Before getting to any race do you study your competition (other skaters) or you don’t really pay attention to that and just figure it out during the competition when you need to push and go for the win? I'm one of the least technical skaters when it comes to race strategy and watching my competition. I just confide in my training and rely on my athleticism to bring me to victory

    Which race do you enjoy the most? I love marathons because there is a lot of time to strategize

    Do you think you will get more Gold medal than the 41 of Chad Hedrick? I don’t know. Chad is an incredible athlete and the era is completely different. I don’t think it’s impossible given enough time; however, it isn’t one of my goals

    What is your objective for 20010? Get back to Colombia and winning the marathon one more time before switching to ice

    What is your goal for the 5 years coming? Switch to long track Ice Speedskating and win Olympic gold

    What is your goal for the 10 years coming? Settle down, start a family
  2. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Joey Mantia dus.

    Ik weet dat het misschien niet zo sympathiek is, maar van die opgeblazen Amerikanen met hun arrogante gebazel kunnen in het algemeen niet echt op mijn steun rekenen. De manier waarop Joey zichzelf neerzet en vooral ook door anderen als supertalent neergezet wordt doen mij vermoeden dat het vast een talentvolle schaatser is, maar ook wel iemand die graag hoog van de toren blaast. Zo roept hij in dat interview eerst dat strategie zijn slechtste punt is, maar daarna dat marathons het leukst zijn omdat je dan tijd hebt om strategisch te rijden. Nee, vooralsnog ben ik geen fan van hem.

    P.S. Ik vergelijk hem een beetje met Taylor Phinney in het wielrennen. Ook een jonge Amerikaan van wie gezegd wordt dat hij over een paar jaar alles wint.
  3. nino

    nino Member

    Hoi CaptainAmerica,

    Ik vind het heel byzonder dat je een officieel topic over jezelf bent begonnen.
    Het lijkt me het beste dat je, om dit topic een beetje van de grond te krijgen, wat over jezelf vertelt:
    Houd je van schaatsen op ijs? Kom je uit Amerika? Ben je kapitein?
    Ben je fan van Joey Mantia? Ben je ook fan van andere Amerikaanse ijs-schaatsers zoals Shani Davis en Trevor Marsicano? Hoe kwam je met Joey Mantia in aanraking? (Ik had nog nooit van hem gehoord.) Wat vind je zo speciaal aan hem?

    Wie zijn ´we´?
    Dat interview, waar komt dat vandaan?
    Heeft deze Joey Mantia, naast de amibitie om olympisch goud te winnen, enige affiniteit met lange-baan schaatsen?
    Ik ben best benieuwd naar deze nieuwe schaatsheld! Maar eh... doet hij wel aan ijs-schaatsen? Heeft hij al eens een stukkie gereden? Of is het nog slechts een voornemen?
    nino
  4. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Hee jongens niet zo verhit reageren. Aan de schrijfstijl van de topicstarter moet je toch wel kunnen zien uit welke hoek dit komt.

    Overigens, mijn indruk is dat Mantia zeker niet zo'n arrogante kwal is als Hedrick. Eerder een redelijk relaxt iemand.
  5. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Zo had ik er nog niet over nagedacht.
  6. Lammert

    Lammert Member

    Dat is mijn indruk ook. Hij geeft video-updates over zijn trainingsinspanningen en dergelijke via zijn weblog en facebook. Erg leuk om te volgen. Helemaal onomstreden binnen de Amerikaanse inline-skatewereld is hij overigens niet: een aantal mensen (onder wie teamgenoten) vindt dat hij wel verdacht veel wint met relatief weinig trainingsarbeid. Kwaaie tongen spreken over verboden stimulerende middelen. Zie bijvoorbeeld deze thread op het skatelog-forum.
  7. Edwin

    Edwin Active Member

    De VS en arrogantie gaat vaak samen. Zoals Chad Hedrick, Joey Mantia en ook Apollo Anton Ohno. Maar het is vaak arrogantie tijdens de wedstrijden en er om heen, in de pers, etc. Maar wanneer je dat soort mensen persoonlijk kent zijn ze hele goede normale mensen, dan is arrogantie weg. Waarom is de arrogantie er dan wel naar de buitenwereld? Het Amerikaans publiek vind dat nou eenmaal geweldig. Dat er iemand is van kijk mij nou. Gelukkig kan Ohno wel verliezen en tegen zijn verlies en wordt hij nog steeds als held gezien. Kunnen sommigen nog van leren...
  8. Sabine

    Sabine Well-Known Member

    Ik ben nooit zo'n fan van dit soort types. Heb overigens wel eens van zijn naam gehoord. Ik ben meer van het traditionele model waarin een schaatser ook is opgegroeid in het schaatsen. Heb altijd het idee dat ze niet van de schaatssport houden maar alleen maar op Olympische roem uit zijn en dat vind ik ergerlijk. Daarom heb ik Hedrick ook nooit gemogen. Maar goed ik ben erg benieuwd wat deze jongen kan!
  9. De Keizer

    De Keizer Well-Known Member

    Ik was juist erg blij met de komst van Hedrick. Het WK Allround dat hij won in Hamar herinner ik me als een van de meest spectaculaire toernooien dat ik ooit heb gezien. Als Hedrick op het ijs kwam ging je ervoor zitten, je wist nooit wat er ging gebeuren.

    Naast de baan was hij inderdaad geen grijze muis. Maar moet schaatsen een sport zijn voor alleen maar ideale schoonzonen? Hoe meer verschillende types hoe leuker het wordt. Dat zorgt voor rivaliteit en daar praten de mensen over.

    Over Mantia. Het is altijd een kwestie van eerst zien en dan geloven. Maar ik juich het zeker toe als goede inline skaters de overstap maken naar de lange baan. Het niveau kan er alleen maar beter van worden. De man lijkt grote ambities te hebben en sommigen vinden dat misschien arrogant. Maar als je zoveel maal als hij wereldkampioen bent geworden, zou het toch ook ongeloofwaardig klinken als hij stelt, dat hij ervan droom om ooit de 5km in 7 minuten te rijden? Ik heb liever mensen met grote dromen, dan met valse bescheidenheid.
    ZeeKoei vindt dit leuk.
  10. Anne-Jelmer

    Anne-Jelmer Member

    Wow! Joey Mantia op het ijs! Super. Benieuwd of hij z'n draai kan vinden.
    Derek Parra, Joey Cheek, Chad Hedrick.. hij heeft een aantal inline voorbeelden die heel succesvol met hun overstap.
    Misschien is dat in de de USA wel een traditie aan het worden. Sterk worden in het inlinen en dan op het ijs laten zien waar toe je in staat bent. Blij mee.
  11. r.welle

    r.welle New Member

    Misschien eens leuk om deze filmpjes te bekijken van het WK nu in Guarne.

    Een 300 meter sprint van Andres Munoz
    http://vimeo.com/16147618

    De Joey Mantia op de 500 en 1000 meter, dit moet je zien (The Joey Mantia show)
    http://vimeo.com/16208341
  12. nino

    nino Member

    Ik blijf het malle schaatsen vinden. Een goede slijptafel en -steen zou de zaak misschien nog kunnen redden. En een ijsvloer natuurlijk.
  13. G1ant

    G1ant Well-Known Member

    Ik hoop al jaren dat Mantia overtapt op ijs. Ik ben heel benieuwd. Wat in zijn voordeel spreekt is dat zijn techniek volgens mij zeer geschikt is voor schaatsen. Maar ik twijfel over zijn inhoud en zijn capaciteit om tegen de klok te rijden. Mantia wint zijn titels in het skeeleren óf op korte afstanden, of op lange afstanden dankzij geduldig rijden en een sublieme eindsprint. Je ziet op dit WK op de wegwedstrijden dat iemand als Bart Swings (kan die ook niet overstappen op ijs???) toch over meer inhoud beschikt. Kan Mantia een vlakke 5km van het niveau Kramer rijden? Ik vraag het me af. Misschien wordt hij wel meer 1000m en 1500m man, maar de geschiedenis leert dat die afstanden moeilijker onder de knie te krijgen zijn voor mensen die op latere leeftijd leren schaatsen. Mantia zou de perfecte man zijn voor als de massa-start olympisch wordt.
  14. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Als je Mantia met Hedrick vergelijkt dan zie je dat hij op de korte afstanden inderdaad beter is. Hedricks kortste afstand die hij won was de 1000 m, Mantia wint ook meermaals de 300 m en 500 m. Hedricks sterkste onderdelen waren de puntenkoers (misschien wel het zwaarste onderdeel) en afvalkoers waar hij bijna altijd won. Mantia slaat de puntenkoers vaak over hoewel hij ook daar gewonnen heeft. Op de afvalkoers heeft hij ook al een hele reeks zeges gehaald. Op de marathon won Hedrick, gek genoeg, slechts 1 wereldtitel, Mantia al 4 (en ook nog 2 als junior). Qua inhoud zit het dus wel goed. Vergeet ook niet dat de marathons vaak gedomineerd worden door de Italiaanse, Franse en Columbiaanse ploegen. Kijk maar eens dit filmpje waar hij 4 Italianen van zich af moet houden.
    Mocht hij overstappen naar het ijs dan zou hij zowel voor sprint als allround kunnen gaan. Hoewel ik denk dat hij toch voor allround zal kiezen. Gezien ook Hedricks successen op de 1500 m denk ik niet dat de middenafstanden lastig te leren zijn. Het rijden tegen de klok zal m.n. op de 10 km denk ik het lastigste zijn.
  15. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    @SprintMaster: Misschien dat hij dan juist een allrounder wordt zonder echt afstanden te gaan winnen. Hij kan een goede 500 rijden, maar ook op de lange afstanden (marathon) goed rijden.

    De eerste naam die me nu te binnen schiet is die van Claudia Pechstein, die pakte ook vaak haar winst ten opzichte van andere allroundsters op de 500 en 5000 meter zonder op de middenafstanden echt indruk te maken.
  16. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

  17. r.welle

    r.welle New Member

    Jonathan Kuck tmp

    Nou mensen hij komt eraan hoor . . . .

    Bijgevoegde bestanden:

    • mantia.JPG
      mantia.JPG
      Bestandsgrootte:
      16,4 KB
      Weergaven:
      175
  18. dedeut

    dedeut Well-Known Member

  19. Edwin

    Edwin Active Member

    Vanavond om 19:00 uur heeft Joey Mantia de nieuwe indoorbaan, naast Thialf geopend. Schaatsen.nl was erbij (het filmpje staat morgen op de website), tevens ook de NOS, Michel Mulder denkt dat het vanavond in het Sportjournaal (rond 2240 uur in Nieuwsuur(?)) komt. Tevens meldden meerdere coaches dat Joey met gemak al rondjes 29 rijdt, na pas 3(!) dagen op het ijs. Ik denk dat we de Olympisch kampioen van 2014 al kennen.
  20. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Ik denk dat ie wel een paar keer stiekum heeft geoefend in SLC. Maar daar waren natuurlijk geen camera's bij.

Deel Deze Pagina